Největší smolaři na světě: Jaké to je uvíznout na dva dny ve výtahu, nebo zemřít v noze dinosaura?

Největší smolaři na světě: Jaké to je uvíznout na dva dny ve výtahu, nebo zemřít v noze dinosaura?
Zdroj: Unsplash
V roce 2018 uvíznul v zásobníku na beton zaměstnanec firmy US Pipe and Foundry. Spadl do něj při čištění. Spolupracovníci se jej pokusili zachránit, ale beton příliš rychle tvrdnul. Na záchranu, která ho doslova vysekala z lepkavého vězení, si musel počkat dlouhé dvě hodiny.Na předměstí Barcelony našli jednoho muže uvíznutého v noze dinosaura z papírmaše. Po rozřezání prehistorického tvora hasiči zjistili, že nešťastník je již mrtev. Podle zápachu musel v soše ležet několik dní. Dovnitř prý vlezl kvůli tomu, že mu tam spadl telefon.Arona Ralstona uvěznil v dubnu roku 2003 v Utahu obrovský balvan a přiskřípl mu ruku. Nikdo nevěděl, kde Aron je. V opuštěném kaňonu strávil neuvěřitelných 127 hodin. Poté se rozhodl, že si amputuje ruku. Nic jiného mu ani nezbývalo. Přežil, ale zaplatil za to velkou cenu. O jeho dobrodružství byl natočen i film s Jamesem Francem v hlavní roli. Jmenuje se, jak jinak, 127 hodin.
Šestadvacetiletý muž z Arizony si jednoho dne zapomněl doma klíče. Nenapadlo ho nic jiného, než se pro ně vrátit skrz komín. Jenomže v něm uvízl. Další čtyři hodiny pak volal o pomoc. Ale nakonec se dočkal.+ 1 fotka+ 2 fotky

Svoboda pohybu je základním aspektem lidské existence. Mezi námi však žijí smolaři, kteří dokáží o tuto svobodu přijít jako mávnutím kouzelného proutku. Povedlo se jim totiž uvíznout na těch nejšílenějších místech...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 30. 11. 2021 14:00

Odborníci radí, že v takovýchto případech je hlavní zachovat si chladnou hlavu. Panikaření může způsobit nechtěná zranění či dokonce smrt. To se ale snáz řekne, než udělá. Co když zrovna uvíznete ve výtahu a máte, jako naschvál, problémy s klaustrofobií?

Peklo ve výtahu

Nefunkční výtah nemusí na první pohled působit tak děsivě, ale představte si, že byste v něm uvízli na dlouhé dva dny. V roce 1999 se tato nepříjemná příhoda stala Nicholasi Whiteovi. Pracoval v 43. patře newyorské budovy McGraw Hill. Jako každý den sjel výtahem dolů, aby si dal pauzu na cigaretu.

Jenomže při zpáteční cestě se výtah zasekl na třináctém patře. Než dorazila pomoc, strávil Nicholas přecházením sem a tam v malé kabině 41 hodin. A aby toho nebylo málo, přidaly se k tomu halucinace. Do práce se už nevrátil. Odškodné dostal, zda bylo ale dostačující, jsme se nedověděli.

Štěstí v neštěstí

Většina lidí je dost chytrá na to, aby se vyhnula výškám a vysokonapěťové elektřině. V roce 2017 se jeden neznámý muž v anglickém Lancashire nějakým záhadným způsobem zapletl do elektrického vedení. Je opravdu nepochopitelné, že se mu nic nestalo.

Jakmile nešťastníka spatřili místní, zavolali pomoc. Energetická společnost také ihned přerušila přívod elektřiny do drátů. Po převozu do nemocnice byl muž ošetřen a prohlášen za zdravého, avšak poněkud pomalejšího. A právě kvůli určité formě slabomyslnosti nebylo proti němu vzneseno žádné obvinění.

Zaseknutý v kamionu

Pro Bena Carpentera, který trpí svalovou dystrofií a je upoutaný na vozíčku, byl rok 2007 ve znamení opravdu nepříjemné příhody. Nepovedlo se mu přejet rušnou silnici, dokud svítila zelená. Pak do něj narazil řidič kamionu, který ho ze svého vyvýšeného místa vůbec neviděl.

Benův vozík se následně roztočil a rukojetí se zaklesl do přední mřížky nákladního auta. Naštěstí byl k vozíku připoutaný, takže se mu nic nestalo. Než však někdo zavolal pomoc, vláčel řidič kamionu nebohého Bena nekonečných šest kilometrů.

Zdroje informací:

Grunge.com: Scariest Places People Got Stuck In Real Life

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články