Nostradamovy předpovědi pro rok 2023: Třetí světová válka a ekonomická krize, která vyústí v kanibalismus

Rok 2023 podle Nostradama: Velká válka, nový řád i přistání na Marsu
Zdroj: Wikimedia Commons/César de Notre-Dame, Public Domain

Bude rok 2023 lepší než ten předchozí? Podle slavného věštce Nostradama nás nečeká nic dobrého. Jaké hrůzy předpovídal pro rok 2023?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 19. 12. 2022 11:00

Někteří lidé nad věštbami od Nostradama jen mávnou rukou, jiní v ně bezmezně věří. Pravdou je, že se již několikrát přiblížil realitě. V jeho případě jde však o nastínění situace, ke které má, v lehce pozměněné podobě, dojít v budoucnosti. Co mu tedy vyšlo? Kupříkladu velký londýnský požár, francouzská revoluce, nástup Adolfa Hitlera a 11. září 2001. Hovoří se také o tom, že měl předpovědět smrt Johna F. Kennedyho.

Velká válka podle Nostradama

Válka mezi Ruskem a Ukrajinou je v současnosti tématem číslo jedna. Nostradamus ale tvrdí, že by tento konflikt mohl přerůst ve třetí světovou válku. Co když se do tohoto sporu zapojí Amerika se svým jaderným arzenálem?

Zajímavé ale je, že by veškerého dění mělo být ušetřeno francouzské město Rouen. Znamená to snad, že se válečnému běsnění vyhne, jako jediná, Francie. Ale proč? Je tato země něčím výjimečná?

Nebeský oheň

Pokud se podiváme do Bible, oheň sršící z nebes by měl zničit vše zkažené a nastolit nový řád. A něco takového předpovídá i Nostradamus. Kdo se ale do toho řádu dostane? Jaké podmínky bude nutné splnit, aby nás nezasáhl nebeský oheň? Anebo nás vystřídá úplně jiná rasa?

A když už mluvíme o nebesích, co takové přistání na Marsu? I to bylo mezi vizemi slavného věštce. Elon Musk tvrdí, že toho lze dosáhnout až v roce 2029. Znamená to tedy, že ho někdo předběhne? Objeví se na scéně jiný vědec či vizionář? Záleží na tom, zda budou peníze. Má nás totiž zasáhnout tak velká ekonomická krize, že se prý uchýlíme ke kanibalismu.

Globální  oteplování

Řeší se již několik let. Dle Nostradama by mělo v příštím roce dojít k dalšímu zvýšení teploty a hladiny moří. Ve společnosti by zase mělo docházet k nepokojům. Chudí se vzbouří proti bohatým. Upadající ekonomika a narůstající životní náklady jsou dostatečným důvodem k protestům. Dojde ale díky tomu k nějaké změně?

Zdroje informací: 

Wikipedia.org: Nostradamus

Walesonline.co.uk: Nostradamus predictions for 2023 include a great war, giant fire and economic disaster

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články