Plán Spojenců na sesazení nacistického vůdce: Knír pryč a prsa sem!

Plán Spojenců na sesazení nacistického vůdce: Knír pryč a prsa sem!
Zdroj: Wikimedia Commons/Viktor Antonovich Tyomin, Public Domain

Zoufalá doba si žádá zoufalé činy. A tak v průběhu druhé světové války došlo i k několika podivným plánům na svržení Adolfa Hitlera. Jeden nápad byl opravdu výjimečný. Pomocí ženských hormonů se měl z Vůdce stát gay...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 18. 06. 2021 14:00

Adolf Hitler byl nacistický diktátor rakouského původu. Od roku 1933 stál v čele Německého státu, který později přejmenoval na Třetí říši. Je zodpovědný za rozpoutání druhé světové války a vyvraždění milionů lidí v koncentračních táborech. Proto existovala spousta plánů, jak se ho zbavit.

Adolf Hitler homosexuálem

Hormonální terapie byla ještě v plenkách, lidé tak měli často zkreslené představy o tom, co by v mužském těle udělal ženský hormon estrogen. Někteří si mysleli, že by se mohl z Hitlera stát gay, nebo by jej to k této orientaci alespoň postrčilo. Kolem jeho sexuální orientace a toho, co měl rád v sexu, totiž kolovala spousta domněnek, polopravd a mýtů.

Jiní doufali, že kdyby mu spojenečtí špioni začali pravidelně podávat estrogen, zvýšil by se mu hlas, čímž by začal být lidem pro smích. Ostatně davy dokázal zhypnotizovat právě díky svému hlasu. Pomyslnou třešničkou na dortu mělo pak být to, že by diktátorovi narostly přinejmenším pěkné trojky.

„Nedokonalý “ Adolf Hitler

Nacistický vůdce měl ve skutečnosti svých vlastních, a často nepříjemných, problémů nad hlavu. Trpěl extrémní plynatostí. Užíval přehnané množství léků. Trpěl iracionálním strachem z koček. Nic z toho ale neovlivňovalo jeho povahu, tedy ne tím žádoucím způsobem.

Plán na zženštění Hitlera tak byl stále ve hře. „Existovala konspirace spočívající v tom, že bude Hitlerovi do jídla přimícháván estrogen. Měl se pak stát více útlocitným a méně agresivním. Američané to tehdy řekli jasně: ‘Knír pryč a prsa sem!’” prozradil profesor Brian Ford z univerzity v Cardiffu.

Jedna válečná šílenost za druhou

Estrogen měl původně Hitlerovi podávat jeho zahradník, a to tak, že by hormon vstřikoval do mrkví. Věřte tomu, nebo ne, Spojenci měli v zásobě ještě mnohem větší šílenosti. Třeba chtěli použít extrémně silné lepidlo, které by nacisty přišpendlilo k zemi. Anebo maskovat bomby do konzerv s kompoty, či shodit na vojáky jedovaté hady.

Ale ani nacisté nezůstávali pozadu. Plánovali otrávit čokoládu a párky. Ty by pak nechali na místech, kudy procházela spojenecká vojska. Nepřátelští špióni měli zase dostat cigarety, ze kterých by měli solidní bolehlav. V tu ránu by na pomoc přispěchal nějaký „samaritán” s umrlčí lebkou na brigadýrce a nabídl by postiženému aspirin. Ve skutečnosti by to ale byl jed...

Zdroje informací:

Historycollection.com: The Allies Believed They Could Help Defeat Hitler by Giving Him Estrogen

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články