Prokletý Mrazík zase v televizi: Nastěnku žádali o ruku kriminálníci, Marfuša byla pro smích

Prokletý Mrazík zase v televizi: Nastěnku žádali o ruku kriminálníci, Marfuša byla pro smích
Zdroj: se souhlasem Nova Cinema
Mrazík: Kultovní ruská pohádka o pracovité Nastěnce a statečném, avšak samolibém Ivánkovi, který kvůli tomu, že urazil Dědečka Hříbečka, přišel o svou lidskou tvář.V době natáčení bylo Nastěnce (Natalji Sedychové) pouhých 14 let. Polibek s Ivánkem tak byl její úplně první v životě.
V rámci úsporných opatření bylo jídlo natřené petrolejem, aby z něj herci neujídali.Herec Georgij Milljar si líčení baby Jagy navrhl úplně sám.+ 4 fotky+ 5 fotek

Mrazík je stálicí na našich televizních obrazovkách, objevuje se bez ohledu na roční období a vysílají ho i dnes. Dalo by se říci, že se o něm napsalo již téměř vše. Věděli jste ale, že Nastěnku a Marfušu čekalo po natáčení hotové peklo? Co se stalo a čím si musely kvůli svým slavným rolím projít?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 24. 04. 2021 12:30

Žil, byl jeden dědeček, jenž měl dceru Nastěnku. Když se znovu oženil, začala macecha spolu se svou ošklivou dcerou Marfušou Nastěnku týrat. Záviděla jí její krásu. Jednoho dne ji vyhnala v mrazu do lesa, doufajíc, že tam nebohá dívka umrzne, či bude sežrána vlky. Nastěnka naštěstí potkala v lese kouzelného Mrazíka, který jí pomohl. A v té době se vydal do světa pohledný mladík Ivan, který se musel naučit konat dobré skutky, jinak by nikdy nezískal zpět svou lidskou tvář. Na pohádku Mrazík z roku 1964 se můžete podívat dnes ve 20:00 na Nova Cinema. Znáte největší zajímavosti o Mrazíkovi tak, jak je zaznamenal například web Cinema Cats?

Marfuša terčem posměchu

Inna Čurikova, představitelka Marfuši, to měla během natáčení Mrazíka opravdu těžké. Sladká jablíčka nahradila z ekonomických důvodů pálivá cibule a mléko zase zakalená voda. K tomu se také musely připočíst depresivní stavy, které mívala téměř každý den. Proč? Mohl za to její extravagantní make-up, častokrát dohnal herečku až k slzám.

Pravé peklo ji ale čekalo až v ulicích Moskvy. Setkávala s posměchem kolemjdoucích, kteří si z ní kvůli Marfuše bezostyšně utahovali. Inna Čurikova se tak stala další herečkou, která i přes šedesát let trvající kariéru zůstane v podvědomí televizních diváků jen díky jedné roli – Marfuša loupající ořechy.

Žádaná Nastěnka

Zatímco Marfuša se musela vypořádat s posměšky svého okolí, mladá Nastěnka, tedy Natalja Sedychová, řešila úplně jiné problémy. Na konkurz šla v pouhých čtrnácti letech, a když to její rodiče zjistili, chtěli jí natáčení zakázat. Obměkčila je až výše honoráře. Kromě slušného výdělku byl pro Natalju Mrazík zásadní ještě v jedné věci – polibek s Ivánkem byl její úplně první v životě.

Pak ale přišly o poznání větší starosti. Po premiéře filmu jí prý chodily tisíce dopisů od různých ctitelů. Všichni si ji chtěli vzít za ženu. Režisér Alexandr Rou měl pak herečce dokonce přikázat, aby odepisovala i na ta vyznání lásky, jež jí přicházela od lidí ve výkonu trestu. A Natalja poslechla. Vězňů se pak údajně bála ještě více než svérázného režiséra.

Hrdina baba Jaga

Chybělo málo a stálice televizních obrazovek by nikdy nevznikla. Nebýt hrdiny Georgije Milljara, kterého všichni známe jako babu Jagu, přišla by všechna námaha štábu vniveč.

Natočený materiál totiž filmaři skladovali ve sklepě domu, který jim posloužil také jako dočasný hotel. Jednoho dne v něm ale prasklo potrubí, a kdyby Milljar nezasáhl, bylo by všechno nadobro zničené. Na druhou stranu by si možná Natalja a Inna oddychly...

Zdroje informací:

Nova Cinema: Mrazík

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články