Tajemná La Pistolera: Znuděná manželka Sharon Kinne má na triku minimálně tři vraždy

Vražedkyně z předměstí: La Pistolera odpravila manžela, ženu svého milence a muže z baru
Zdroj: Unsplash

Psal se rok 1960 a Sharon Kinne byla jednou z mnoha znuděných amerických paniček v domácnosti. Žila v malém městečku v Missouri a když se zrovna nestarala o své děti či o šest let staršího manžela, krátila si čas nakupováním a mileneckými vztahy. Pak ale jednoho dne někdo střelil do hlavy jejího muže Jamese...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 08. 01. 2023 11:00

Sharon se nejprve snažila úřadům namluvit, že Jamese zastřelilo "omylem" jejich dvouleté dítě. Jenomže pak přibyla ještě další mrtvola. Žena sice byla v obou případech zproštěna viny, když se ale po útěku do Mexika zapletla do vraždy, věděli soudci, že se dopustili katastrofálního omylu.

Vražda jako plán útěku?

Sharon se narodila 30. listopadu 1939 v Independence ve státě Missouri. Již v šestnácti letech byla připravená na to, aby opustila rodný dům. K tomu jí měl dopomoci dvaadvacetiletý student James Kinne. Když mu Sharon oznámila, že je těhotná, musel si ji vzít. Tím se jí splnil sen o propustce. Sice pak na jeho přání konvertovala k mormonům, ale to již byla malá daň za svobodu.

Obyčejný život paničky z předměstí ji moc nenaplňoval. James trávil večery v práci, takže se své ženě moc nevěnoval. Sharon se rozhodla znovu navázat kontakt se svým přítelem ze střední školy Johnem Boldizem. Tím započal úpadek jejího manželství. Vše skončilo Jamesovými obrovskými dluhy a žádostí o rozvod. Jeho mormonská rodina ho sice žádala, aby to ještě zkusil, ale bylo to marná snaha. Sharon navíc už chystala svou vlastní verzi odloučení.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Hyaena Gallery (@hyaenagallery)

Dne 19. března 1960 informovala policii, že našla svého muže mrtvého. Prý v 17:30 uslyšela z ložnice výstřel. Jakmile tam doběhla, uviděla, že její dvouletá dcera drží v ruce pistoli ráže 22. James ji měl často nechávat hrát si ze zbraněmi, což potvrdila rodina i přátelé. Vyšetřovatelé tak neměli důvod Sharon nevěřit. Ta se mezitím těšila vyplacené životní pojistce ve výši 230 000 dolarů. A tím to mohlo také skončit. Jenomže neskončilo...

Další krveprolití

Díky vyplacené pojistce si mohla Sharon, mimo jiné, koupit i Ford Thunderbird. Se ženatým prodejcem aut Walterem Jonese si poté začala románek. Když mu řekla, že je těhotná, ihned jejich vztah ukončil. O necelý měsíc později se ztratila Jonesova manželka Patricia, která byla taktéž v jiném stavu. Walter se pak dozvěděl, že se Patricia setkala se Sharon. Po pár dnech policie našla její tělo. Byl zavražděna čtyřmi ranami z pistole ráže 22.

Jako poslední měla Patricii vidět právě Sharon, za což byla následně zatčena, coby hlavní podezřelá. Pro nedostatek důkazů byla ale zproštěna viny. Past však sklapla u vraždy manžela. Byla shledána vinnou poté, co její milenec Boldiz vypověděl, že se ho ptala, zda by ho zavraždil za tisíc dolarů. V březnu roku 1963 soud rozsudek zrušil a nařídil nové jednání. To skončilo zmatečným procesem. Pak došlo k třetímu, který byl pouhým výsměchem pozůstalým. Sharon Kinne tak již nic nebránilo v cestě do Mexika, kde se přejmenovala na Jeanette Pugliese.

Vražda v Mexiku

Ani v Mexiku si Sharon nedala pokoj s vražděním. Další obětí se stal Francisco Parades Ordonez, se kterým se setkala na baru hotelu Del Prado. Prý se na ni sápal, tak ho na pokoji střelila dvakrát do hrudi. Schytal to i zaměstnanec hotelu, který vstoupil do pokoje poté, co uslyšel výstřely. Sharon se zamkla a čekala na příjezd policie. Tvrdila, že šlo o sebeobranu, vyšetřovatelé to spíše považovali za loupežné přepadení. Během výslechu měla vražedkyně říci úředníkovi americké ambasády, že již dříve zastřelila člověka a prošlo jí to.

V rámci prohlídky pokoje byla objevena ona osudová pistole ráže 22, kterou sprovodila ze světa i manželku prodavače aut Patricii Jones. Balistické testy to potvrdily. Jenomže když už byla Sharon jednou zproštěna viny, nemohla být znovu obviněna. V Mexiku si ale na ni pořádně posvítili a La Pistolera, jak jí tam začali přezdívat, skončila na 13 let v ženské věznici Iztapalapa. A zde by mohl její příběh skončit. Na počátku prosince roku 1969 však došlo ve věznici k neobvykle dlouhému výpadku proudu. Když se dodávka elektřiny obnovila, po Sharon nebylo ani stopy. A tak je tomu dodnes, pokud ještě žije... Najde se někdy?

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Sharon Kinne

Allthatsinteresting.com: Sharon Kinne, The American Killer Who Mysteriously Disappeared In 1969

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články