Největší smolařky na světě: Violet Jessop zažila tři námořní katastrofy, potopila se i s Titanikem

Největší smolařky historie: S jednou se potopil Titanik, druhou pronásledovaly blesky a exmanžel, třetí trefil meteorit
Zdroj: Wikimedia Commons/Boylo, Public domain
Robert Todd, syn amerického prezidenta Abrahama Lincolna, měl tu smůlu, že byl vždy poblíž, když došlo k atentátu. Poprvé u jeho vlastního otce, poté u Jamese A. Garfielda a nakonec u Williama McKinleyho.Myslíte si, že telefon vymyslel Alexander Graham Bell? Ve skutečnosti podal předběžný patent italský vynálezce Antonio Meucci. Jenže zemřel, než mu ho uznali.Cutomu Jamaguči zažil bombardování Hirošimy i Nagasaki.Spoluzakladatel Apple Ron Wayne se ve firmě staral o papírování. Dokonce vymyslel první logo společnosti. Ale jen o 12 dní později oznámil, že končí. Nemyslel si, že ho v Apple čeká zářná budoucnost. A tak prodal své akcie za pár tisícovek. Nyní by mu vynesly miliardy dolarů.+ 4 fotky+ 5 fotek

Pokud si myslíte že vás pronásleduje smůla, podívejte se na příběhy největších smolařek historie. Violet Jessop byla u ztroskotání Titaniku a dalších lodí. Ann Hodges zasáhl meteorit, když odpočívala v posteli. A Jeanne Rogers toho prožila víc, než by si jedna žena zasloužila.

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 09. 2022 11:00

O štěstí se říká, že si ho člověk vytváří sám. Když se nám však lepí smůla na paty, přemýšlíme nad tím, že to snad musí být karma za to, co jsme udělali v minulém životě. Anebo jsme narazili na černou kočku, prošli pod žebříkem...

Ann Hodges, žena zasažená meteoritem

Psal se 30. listopad 1954 a Ann Hodges si zrovna šla odpočinout. Úlomek meteoritu o velikosti grapefruitu prorazil střechu farmy, odrazil se od velkého rádia a zasáhl právě Ann. Čtyřiatřicetiletá žena měla pohmožděniny na celé jedné polovině těla. Na druhou stranu jí to vyneslo celosvětovou slávu.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Laura & Kelly (@uniquelyvintage_)

Před jejím domem čekalo více než 200 reportérů. Byla pozvána do televize a obdržela také spoustu dopisů od fanoušků, na něž ale nikdy neodpověděla. O něco později jí přišla nabídka od kupce, jenž byl ochoten za meteorit zaplatit 5 500 dolarů. Dům však nepatřil Ann, ale Birdiemu Guyovi, který chtěl kámen pro sebe. Po právní bitvě byl nakonec přisouzen Ann. Ta ho pak prodala Alabamskému muzeu přírodní historie za pětadvacet dolarů, což velmi těžce nesl její manžel.

Violet Jessop potopila i Titanik

Snad jen jediná žena tolik přitahovala neštěstí, tedy konkrétně to lodní. Přežila ztroskotání Titaniku, Olympicu i Britannicu. Přesto ji tyto katastrofy neodradily od toho, aby na moři sloužila jako stevardka dlouhých 42 let.

Nejdramatičtější to bylo v roce 1916, kdy pracovala na HMHS Britannic jako zdravotní sestra. Když 21. listopadu najela loď ve Středozemním moři u řeckých břehů na námořní minu, utíkala Violet Jessop do záchranného člunu. Ten však byl vtažen do víru rotujících šroubů potápějícího se plavidla. Rozhodla se raději skočit do vody. Při potápění se udeřila hlavou o kýl lodi. Kdyby ji z vody nevytáhla posádka, kdoví, zda by to přežila. Poté sama řekla, že úder do hlavy byl naštěstí zmírněn jejími hustými vlasy.

Jeanne Rogers vypadla z lodě a dvakrát ji zasáhl blesk

Bezesporu patří mezi lidi, na nichž se smůla doopravdy vyřádila. V roce 1967 se se svou kamarádkou vydala na plavbu lodí. Déšť ale promočil podlahu paluby natolik, že klouzala jako pokrytá ledem. To Jeanne Rogers neodradilo a nechala se vyfotit u okraje lodi. Jenomže uklouzla a přepadla přes palubu. Kamarádka jí chtěla pomoci, avšak také uklouzla a upadla do bezvědomí. Jeanne na sobě naštěstí měla záchrannou vestu a mohla v klidu počkat na pomoc.

V roce 1971 ji na autobusové zastávce zasáhl blesk. Poškození nervů na nohou bylo tak vážné, že nedokázala nosit boty. A to ani v zimě. O dva roky později do ní znovu udeřil blesk, tentokrát bez větších zdravotních potíží. V roce 1981 se do jejího domu vrátil opilý bývalý manžel a pokusil se ji uškrtit. Že už to stačilo? Totéž si určitě říkala i Jeanne, jenomže ji v dalších letech čekalo ještě jedno přepadení a útok netopýra. Dnes se tomu prý již jenom směje.

Zdroje informací: 

Wonderslist.com: Top 10 Unluckiest People Who Ever Lived

Ramblingbeachcat.com: Friday the 13th’s Unlucky Spotlight: Jeanne Rogers

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články