Záhadné zmizení Waltera Collinse: Matka skončila v blázinci, vyšinutý pozdezřelý údajně vraždil malé chlapce z lásky

Záhadné zmizení Waltera Collinse: Matka skončila v blázinci, vyšinutý pozdezřelý údajně vraždil malé chlapce z lásky
Zdroj: Wikimedia Commons, unknown author, Public domain

Psal se 10. březen roku 1928 a devítiletý Walter Collins se rozhodl, že by si rád zašel do kina na nějaký film. Jeho matka souhlasila a dala mu peníze. Kdyby tak jen tušila, že ho už nikdy v životě neuvidí...

Kamil Šivák
Kamil Šivák 01. 05. 2023 11:00

Ač začala policie s jeho hledáním téměř okamžitě, vrátili se strážníci k jeho matce s prázdnýma rukama. Po pěti měsících se policisté k jeho matce Christine vrátili s tím, že jejího syna konečně našli. Prý se z Los Angeles zatoulal až do Illinois. Když se s ním ale žena setkala, ihned uvedla, že to není její syn. Vyšetřovatelé však trvali na tom, že to její syn je, a dokud si to neuvědomí, bude své dny trávit na psychiatrii.

Tajemné zmizení Waltera Collinse

Walter nebyl jediným chlapcem, který v té době v Los Angeles zmizel. Jeho vrstevníci se začali ztrácet již od roku 1926. Jednou byla dokonce nalezena mrtvola bezhlavého dítěte. Policisté to neměli lehké. Zatímco čelili obviněním z korupce, snažili se alespoň svou pošramocenou pověst napravit prací na Walterově případu. Bohužel měli k dispozici jen velmi málo informací.

Walterův otec, který si zrovna odpykával trest odnětí svobody ve státní věznici, uvedl, že jeho syna mohl unést bývalý spoluvězeň, který se mu tím chtěl pomstít za to, že byl práskač. Jenomže pak se vynořilo další svědectví, tentokrát obsluhy benzínky v Glendale, která tvrdila, že viděla chlapcovo tělo na zadních sedadlech auta páru, který nevypadal, že je místní. Po prošetření vyšetřovatelé zjistili, že šlo o falešné stopy. Dlouho se tak nic nedělo, až do roku 1928...

Talentovaný podvodník

Po pěti měsících plných strachu a obav se Christine dozvěděla, že se její chlapec našel v Illinois. Policie jí poslala fotku a už tehdy byla na pochybách. Přesto ji přesvědčili k tomu, že chlapce přivezou do Los Angeles, aby ho mohla vidět osobně. Po třech týdnech žena napochodovala na služebnu s dentálními záznamy svého syna a svědectvími od lidí, kteří Waltera znali. Suma sumárum chtěla dokázat, že údajný Walter je jen pouhý podvodník.

Policisté si to ale vzali osobně a začali ženu obviňovat z toho, že je chce ztrapnit. Prý využívá možnosti, aby se zbavila svých mateřských povinností. Nakonec tak skončila v psychiatrické léčebně s označením Code 12, což byli "nepohodlní" občané, kterých se bylo potřeba zbavit. Jenže během té doby se rádoby Walter přiznal k tomu, že všem lhal. Šlo mu jen o to, aby se dostal do Hollywoodu a viděl svou oblíbenou hereckou hvězdu Toma Mixe. To byla pro losangelskou policii velká rána, takovou ostudu a skandál nemohla dlouho rozdýchat. A tak přišla na řadu další teorie, aby se alespoň trochu uklidnily vášně. Na ranči za městem žil muž jménem Gordon Stewart Northcott, který unášel a vraždil mladé chlapce. Byl mezi nimi i pravý Walter?

Hlavní podezřelý Gordon Stewart Northcott vraždil chlapce z lásky

Northcott začal chlapce unášet od roku 1926. Na svém ranči ve Wineville je nejprve znásilnil a pak ubil k smrti sekerou. On sám byl přesvědčený, že jim tím prokazuje lásku. Dopaden byl až o dva roky později, kdy ho udal bratranec, když unesl jeho dospívajícího bratra.

Na ranči policisté našli úlomky kostí a sekery potřísněné krví s přilepenými lidskými vlasy. Northcott pak údajně přiznal, avšak pouze ústně, že zabil i Waltera, jehož tělo pak zlikvidoval nehašeným vápnem. Se vším mu měla pomáhat jeho matka Sarah, s níž měl udržovat incestní vztah. Když však přišel čas podepsat doznání, začal muž tvrdit, že zabil pouze mexického chlapce jménem Alvin Gothea.

Za vraždu šla sedět matka zvráceného Northcotta

Na scéně se tak objevila Northcottova matka Sarah.  Waltera Collinse měla zavraždit ona a jeho tělo pohřbít vedle kurníku na farmě. Za svůj čin byla odsouzena na doživotí. Její syn byl v roce 1929 shledán vinným ze tří vražd, což mu vyneslo trest smrti oběšením, k němuž došlo následující rok v říjnu. Může se tak zdát, že bylo vše vyřešeno, ale je tomu právě naopak. Sarah byla sice za Walterovu vraždu odsouzena, ale nikdy se nenašly fyzické důkazy potvrzující to, že by chlapec na jejich farmě někdy byl. Případ tak zůstává i nadále záhadou.

Zdroje informací:

Wikipedia.org: Christine Collins

Allthatsinteresting.com: The Puzzling Story Of Walter Collins, The Young Boy Whoose Disappearance Led To An L.A. Police Scandal

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články