Podivné zmizení dvouleté holčičky: Domů se prý vrátila její dvojnice, rodina nikdy nezjistila pravdu

Záhadné zmizeni dvouleté holčičky: Domů se vrátila, ale prý to nebyla ona
Zdroj: Unsplash

V dubnu roku 1922 zmizela z rodinné farmy ve francouzské Bretani dvouletá Pauline Picard. I když pátrání nikam nevedlo, rodina nikdy neztratila naději. Nakonec se v městečku vzdáleném přes 300 kilometrů našla holčička, která prý byla Pauline. Nebo to nebyla ona?

Kamil Šivák
Kamil Šivák 27. 11. 2022 16:00

Nešťastní rodiče malé Pauline požádali o pomoc jak místní policii, tak i desítky dobrovolníků. Pátrání ovšem nepřineslo ani jednu stopu. Naděje začala pomalu skomírat. Oni však nikdy nepřestali věřit a modlit se za její návrat. Po několika týdnech byli vyslyšeni. Anebo to bylo jinak?

Pátrání po Pauline Picard

Nejprve se objevily zprávy o tom, že dívka odpovídající jejímu popisu byla spatřena v Cherbourgu. Našel ji policista, který ji poté umístil do nedalekého hospice. Když byla matce ukázána její fotka, propukla v pláč. Ano, byla to její ztracená dcera. Jenomže pak se stalo něco divného.

Když s manželem dorazila do hospice, zjistila, že je holčička nepoznává. Vypadala jako Pauline, ale zároveň se jako ona nechovala. A nezměnilo se to ani po dvou hodinách. Mohla se matka zmýlit? Co když šlo o úplně jiné dítě?

Setkání s rodinou

Ať už to bylo jakkoli, holčička s nimi odjela na rodinnou farmu. Doufali, že si tam osvěží paměť. I sourozenci Pauline ihned poznali. A totéž si mysleli i jejich sousedé. Nikdo nepochyboval o tom, že je to skutečně ona. Proč ale nikoho nezajímalo, jak se ocitla až v Cherbourgu, který byl od farmy vzdálený 321 kilometrů?

Pauline se rodiny stranila. Byla bojácná a plachá. Také se jí nedařilo naučit vyslovovat slova s místním dialektem. Rodiče to připisovali prožitému traumatu a byli k ní shovívaví. O něco později oznámili, že se konečně vrací její staré já. Čím víc času s ní trávili, tím víc byli přesvědčeni o tom, že je doopravdy jejich dcera.

Děsivý nález těla malé holčičky

Je možné, že se Picardovi opravdu spletli. Po několika dnech od zmizení Pauline našel jeden cyklista, asi kilometr od jejich farmy, tělo dívenky, které však chyběly ruce, nohy a hlava. Důležité ale bylo, že na sobě měla oblečení, v němž zmizela Pauline. Opodál se sice našla lebka, ale ta nebyla její.

To nedalo Picardovým spát. Jistota se proměnila v pochyby. Opravdu se Pauline vrátila? Čí pak ale bylo ono tělo? A nemají doma náhodou zcela cizí dítě? Z této nejistoty se již nikdy nedokázali vzpamatovat. Holčička nalezená v Cherbourgu tak nakonec skončila v sirotčinci. Zbytek života prožila v anonymitě. A Picardovi? Ti do konce svých životů přemýšleli nad tím, kde byla pravda...

Zdroje informací: 

Historicmysteries.com: Bizarre Story of Little Pauline Picard

Theoccultmuseum.com: The Mysterious Disappearance of Little Pauline Picard

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články