3 znamení zvěrokruhu, která jsou otroky peněz

3 znamení zvěrokruhu, která jsou otroky peněz
Zdroj: Freepik

Znáte ty typy lidí, kteří čím víc vydělávají, tím víc utrácejí? Vinu na tom nese finanční negramotnost, kdy lidé neumějí uložit své peníze tak, aby pracovaly pro ně.

Denisa Zajíčková
Denisa Zajíčková 10. 04. 2021 07:00

Jsou to ti, kteří se neustále honí za vidinou, jak vydělávat víc peněz. Nepochopí rozdíly mezi aktivy a pasivy. Větší příjem proto obvykle jejich problémy nevyřeší. Jsou v jámě a stále kopou. Čím více mají, tím více potřebují. Která znamení zvěrokruhu se často dostávají do situace, kdy jsou otroky peněz a nemohou vydechnout?

Znamení zvěrokruhu Vodnář (21. ledna – 20. února)

U Vodnářů vzniká problém v tom, že peníze jim nezpůsobují pocit, že by byly důležité. Tudíž s nimi nakládají tak, jako by jich měli neomezeně. I ve chvíli, kdy tomu tak není. A to je často přivede do problémů.

Mají tak neoblomnou víru v to, jaký život chtějí žít, že se často dostanou do situací, kdy nemohou fungovat ani za podmínek, že by jim někdo finančně pomohl. Hledají si další a další možnosti přivýdělku a často tíhnou k podnikání.

Znamení zvěrokruhu Ryby (21. února – 20. března)

Touží být bohatí, ale nehnou pro to prstem. Vážně, pořád o tom jen mluví. V ostatních vzbuzují pocit, že se mají daleko lépe, než je tomu ve skutečnosti. To se snaží dokázat tím, že si kupují drahé věci, auta, domy. To je potom činí otroky peněz, aby všechny své úvěry zaplatili. A mají ještě jednu neřest – pokud už opravdu mají finanční problémy, utíkají před nimi. Takže exekutoři pro ně nejsou úplně neznámým pojmem.

Znamení zvěrokruhu Panna (23. srpna – 22. září)

Stejně jako Ryby se často cítí na víc, než ve skutečnosti mají. Rády ostatním ukazují, jak skvěle si žijí a jak jsou lepší než ostatní. Typičtí pozéři. Aby to však Panny okolí ukázaly, potřebují stále více a více peněz. Většinou je však nenapadne, že nemusejí peníze vydělat jen prací na HPP. Podnikání jim neříká vůbec nic a vedlejší příjem, to je pro ně sprosté slovo. Novým možnostem nevěří, pracují jen proto, aby do konce měsíce utratily, co mají. A tak pořád dokola.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články