Cestovatelský horoskop na léto 2023: Tajné tipy pro všechna znamení zvěrokruhu

Cestovatelský horoskop na léto 2023: Tajné tipy pro všechna znamení zvěrokruhu
Zdroj: Pixabay/koláž Lifee.cz

Letní měsíce svádějí k cestování a užívání si zážitků s rodinou, přáteli nebo drahou polovičkou. Taková dovolená ale občas nepříjemně prověří pevnost vztahu, tak se raději pečlivě připravte na to, co vás v létě 2023 čeká. Přidáváme i tipy na zajímavé destinace přesně pro vaše znamení zvěrokruhu!

Jana Matušková
Jana Matušková 24. 06. 2023 06:00

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Lidé ve znamení Berana rádi objevují svět na vlastní pěst. Na čtyřhvězdičkové hotely all inclusive je moc neužije a raději investují do kvalitního trampského vybavení.

Tip na destinaci: Pro Berany jsme vytipovali exotiku, jihoafrickou Namibii na vlastní kůži. Je tu bezpečno, ve Windhoeku si půjčíte teréňák a jen se stanem můžete navštívit nádhernou safari-rezervaci jménem Etosha!

Býk (21. 4. – 21. 5)

Zrozenci v Býku rádi navštěvují světové metropole a poznávají tamní pamětihodnosti. Nejvíce je baví galerie, muzea a starobylé stavby, které si nikdy nenechají ujít. Prohlídku absolvují s průvodcem.

Tip na destinaci: Lublaň je hlavní město opomíjeného Slovinska, kterým Češi většinou jen projedou cestou do Chorvatska. Lublaň je v porovnání s Prahou malá, všechno je tu za rohem a má úžasnou atmosféru.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci preferují dovolenou, kam mohou jet autem. Nezáleží jim ani tak na tom, zda to bude moře nebo hory, ale důležitá je pěkná krajina a kvalitní servis.

Tip na destinaci: Maďarskou je kousek, cesta autem na pohodu! Kromě úchvatné Budapešti můžete zavítat do řady vyhlášených termálních lázní, skvělé je třeba teplé jezero Hévíz.

Rak (22. 6. – 22. 27.)

Raci milují pochody po horách. Túry jsou jejich oblíbenou aktivitou, ve které jsou ale tak vášniví, že s nimi nikdo výlety nechce absolvovat. Rakům to ale nevadí, aspoň je nikdo nezdržuje.

Tip na destinaci: Jižní Karpaty v Rumunsku, známé též jako Transylvánské Alpy, jsou pro Raky skvělou volbou. Navštívit můžete i s Drákulou spojovaný hrad Bran.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi milují slunce, pláže, moře a exotiku. Potřebují šumění moře, písek a obdiv. Mají totiž skvělou postavu a pohled na ně v plavkách často stojí zato.

Tip na destinaci: Exotický, přitom evropsky pohostinný je karibský ostrov Curacao. Kromě bílých plážích tu jsou i historické vzpomínky na temné časy otroctví.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny chtějí vidět co nejvíce přírody, proto cestují do zemí a míst, kde je bujná vegetace. Nebaví je ležet na pláži, ale raději prozkoumají džungli nebo rýžová políčka.

Tip na destinaci: Mexický poloostrov Yucatán je něco mezi divočinou a turistickou destinací. Cancún je plný turistů, už pár kilometrů za jeho hranicemi však najdete opuštěná místa plná mayských měst.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Zrozenci ve Vahách preferují cestování prstem po mapě a kdyby nemusely, nikam by nejezdily. Dělají to jen kvůli rodině, ale to neznamená, že si dovolenou nakonec neužijí. Rády se jen nechávají přemlouvat.

Tip na destinaci: Lidem ve znamení Vah bohatě postačí Chorvatsko, a klidně jen Istrie. Hodně Čechů sice nad touto destinací mávne rukou, ale fajn dovolenou můžete prožít i tam.

Štír (24. 10. – 22.11.)

Štíři dávají přednost českým luhům a hájům, potkáte je tam nejčastěji u našich jezer nebo na místních hradech a zámcích. Vždy si s sebou nosí svačinu a málokdy utrácejí za zmrzlinu.

Tip na destinaci: Okolí Třeboně bude pro Štíry jako dělané. Kraj rybníkáře Jakuba Krčína z Jelčan a Sedlčan je nadchne nejen přírodou, ale i tím, že je to v zásadě placka a prochodíte ji bez potu v tváři.

Střelec (23. 11. – 21.12.)

Střelci šetří na vysněnou dovolenou celý rok. Jejich snem je pětihvězda all inclusive, bazén, moře a nadupaný raut. Nějaký ten drink, animační program a Střelec se nemusí celý týden pohnout z lehátka.

Tip na destinaci: Střelci nesáhnou vedle, když zvolí Turecko. Stále lepší a lepší destinace jim nabídne nejen dokonalý servis, ale také řadu skvostných historických památek.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi se bojí létat, proto jezdí na dovolenou jen tam, kam mohou dojet autem. Nejsou často navíc ani zdatnými řidiči, jejich výběr destinací je tedy značně omezený.

Tip na destinaci: Německé město Heidelberg je v dojezdové vzdálenosti a nabízí skutečně mnoho. Mimo jiné tu najdete světově proslulou zříceninu majestátního zámku.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou milovníci stanování a spaní pod širákem. Když chcete Vodnářovi udělat radost, vezměte ho na vodu nebo dovolenou pod stan. Užije si dobrodružství jako v dětství a bude vám vděčný.

Tip na dovolenou: Sicílie bude pro Vodnáře jako dělaná. Italové jsou totiž velmi free, takže tu v zásadě nikomu nevadí, když složíte hlavu na pláži. A Palermo s muzeem mumií je prostě nezapomenutelné.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby rády cestují s batohem po světě. Nebaví je být na jednom místě. Vypracují vždy dokonalý itinerář, kterým se řídí a jejich plán cest je tak jasný. Milují cizí kuchyně, kulturu a šumění moře.

Tip na destinaci: Thajsko je stále ještě v zásadě fajn na finance, letenky se stále dají koupit za rozumnou cenu. Prochodit Bangkok s batohem na zádech je sice někdy fuška, ale tyhle zážitky vám nikdo nevezme.

Další horoskopy ➔

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články