Co nás čeká v květnu, měsíci ohnivého hada 2023? Jděte s kůží na trh a dopřejte jí péči jako miminku

žena koupel vana
Zdroj: Freepik

Květen je podle čínského horoskopu měsícem ohnivého hada. Je o odvaze jít svou vlastní cestou a neskrývat jizvy, které nám život uštědřil. Ať se jedná o šrámy na duši nebo reálné ranky na těle. Pečujte o svou pleť i pokožku dary z přírody a dodejte tak nejen svému tělu, ale i mysli, potřebnou pružnost. Odlehčete koupelnu od zbytečností a dopřejte ji nový, svěží vzhled.

Liběna Kubalíková
Liběna Kubalíková 30. 04. 2023 11:30

Měsíc ohnivého hada přeje odvaze, komunikaci, ale také péči o tělo a duši. Odlehčete koupelnu od zbytečností a dopřejte jí nový, svěží vzhled. Zaměřte se také na pokožku a dopřejte jí rituály.

Duše a zdraví

Ať se raději sprchujete, nebo koupete, voda je důležitým elementem pro každodennost života. Ranní sprchování naladí na nový den, dodá energii a elán. Tělu pomůže se probrat a duši naladit. Večerní očista pomáhá smýt nasbírané starosti, ulevit bolavému tělu a odnést tíživé myšlenky.

Přehodnoťte množství a druhy kosmetiky, které používáte. Vyhoďte veškeré krémy, líčidla i sprchové gely, které jsou po expiraci neboť se je snažíte zužitkovat jen proto, že to byl vánoční dárek či výhodná koupě. Méně je více. Udělejte si z hygieny rituál. Krém nanášejte na své tělo jako kdybyste mazali novorozence, tedy s radostí a láskou.

Pokud máte jizvy na těle nebo duši, které byste rádi zahojili, nechte si namíchat vlastní přírodní kosmetiku a osobní parfém od aromaterapeutek a bylinkářek.

Práce a finance

V pracovní oblasti se vám podaří proklouznout všemi případnými úskalími, které se objeví. Důvěřujte svému instinktu, buďte odvážní a jděte s pravdou ven. “Sundejte starou kůži” a dejte světu vědět o tom, kdo opravdu jste. Přiznejte barvu!

Poklady nejsou vidět na první pohled. Abyste je našli, důvěřujte znamením a synchronicitě, ty vám odhalí co je ukryto pod povrchem.

V květnu budete lépe rozumět lidem a mít lepší vyjadřovací schopnosti. Sundejte sluchátka z uší a poslouchejte, co se kde šustne - cestou v tramvaji, v kanceláři, na obědě nebo ve frontě v obchodě. Můžete dostat nápad, který vám pomůže vyřešit projekt na kterém pracujete.

Nepochybujte o sobě. Znáte svou sebehodnotu. V březnu jste stáli u brány a koukali do ráje, pokud jste tam ještě nevkročili, udělejte to teď. Podlehněte pokušení a zakousněte se do jablka aneb chytněte se příležitosti, která se vám nabízí.

Partnerské vztahy a domov

Řešíte-li s partnerem otázku ohledně záchodového prkénka, zda má být dole, nebo nahoře? Rozhodně ho doporučuji mít dole a toaletu zcela zavřít poklopem. Z pohledu feng shui vám sklopené prkénko zabrání odlivu financí. Peníze se vám budou doma více držet.

Podívejte se na svou koupelnu a toaletu pohledem návštěvníka. Jak se vám líbí? Nestal se z vaší toalety čtenářský klub se spoustou starých novin a časopisů? Nebo místem, kde odpovídáte na maily nebo brouzdáte po eshopech?

Zvažte, zda se zde nenachází příliš mnoho věcí, které by mohly být uloženy úplně jinde. Kvůli páře a chybějícímu odvětrávání jsou tyto prostory náchylné na plísně a jiné neduhy. Vyčistěte zanesené spáry dlaždiček, vodní kámen na sanitě, spravte a přišroubujte vše, co se rozpadá. Do koupelny, pokud má dostatek světla, dejte květiny které mají rády vyšší vzdušnou vlhkost a výborně snáší i dlouhodobé umístění ve tmavých místnostech a ve stínu. Jste-li fanouškem umělých květin, pravidelně je umývejte, aby byly lesklé a čisté.

Jednou za čas si udělejte v koupelně lázně a se svým partnerem/partnerkou se naložte do vany se sklenkou vína, nebo si vzájemně ve sprše vydrhněte záda peelingem. Hýčkejte se.

Máj je lásky čas, tak se mějte rádi!

Pohled na květen 2023 připravila skrze intuitivní vnímání a feng shui životní a bytová poradkyně Liběna Kubalíková, která je autorkou blogu Být v pohodě.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články