Horoskop vitamínů: Jaké druhy ovoce by měl obsahovat váš jídelníček pro posílení imunity?

S jarním detoxem začínejte postupně, vyhněte se během něho všemu, co vašemu organismu nesvědčí, a naopak vsaďte na dostatek ovoce, zeleniny a vlákniny.
Zdroj: Freepik

Dostatečná konzumace ovoce velmi prospívá naší imunitě, o dalších zdravotních výhodách netřeba mluvit. Které znamení by však mělo z jídelníčku vyřadit ananas a kdo by měl zapomenout na banány?

Jana Jánská
Jana Jánská 24. 10. 2020 07:00

BERAN (21. 3. – 20. 4.)

Beranům obecně chybí vitamíny, proto by měli jíst ovoce více než jiná znamení. Ideální jsou pro ně lesní plody, a jelikož se blíží období jejich sklizně, potkáme v lese při sběru malin, ostružin, lesních jahod či borůvek hodně Beranů.

BÝK (21. 4. – 21. 5)

Osoby ve znamení Býka tíhnou k exotice. Milují kiwi, ananas nebo mandarinky. Denně svému tělo dopřávají pořádnou nálož vitamínu C, které je odměňuje tím, že jsou velmi málo nemocní.

BLÍŽENCI (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci jsou banánoví. Milují banány a jedli by je na kila. Milují jejich vůni a typickou chuť, která ne každému sedí. Z banánů pak pečou nejrůznější dezerty, vyrábí smoothie nebo pečou velkou novinky banana bread, který nezapomenou postnout na Instagram.

RAK (22. 6. – 22. 27.)

Rak má rád veškeré hořké ovoce. Takové pomelo nebo grep je u něj na denní pořádku. Jeho tělo si tudíž na nedostatek vitamínů také stěžovat nemůže, i když je pravda, že by Rakům neuškodilo konzumovat i ovoce více sladké, jako jsou jahody nebo třeba červená jablka.

LEV (23. 7. – 22. 8.)

Lev jakožto letní znamení si ujíždí na melounech. Je jedno, jestli je žlutý, červený nebo zelený. Milují všechny druhy a kombinace se slaným pršutem je jejich oblíbená. Přes zimu trpí a nedočkavě vyhlíží první "kulaté chlapíky" na pultech.

PANNA (23. 8. – 22. 9.)

Podzimní ovoce dělá Pannám dobře. Jablka, hrušky nebo třeba šípky jsou to, co dodává Pannám energii pro nadcházející zimu. Ve svém jídelníčku nezapomínají ani na kompoty, džemy a marmelády z domácích surovin.

VÁHY (23. 9. – 23. 10.)

Hroznové víno je velice zdravé a našemu tělu prospěšné. Své o tom ví i Váhy, které ho mají nejraději ze všeho ovoce. Je pro ně totiž jak dělané. Váhy si velmi hlídají postavu a kilogramy a hroznové víno obsahuje jen velmi málo kalorií.

ŠTÍR (24. 10. – 22.11.)

Štíři tíhnou k plným a štiplavým chutím, proto jsou pro ně číslem jedna broskve a meruňky. Takové meruňkové knedlíky s tvarohem milují snad všichni Štíři a už se nemohou dočkat léta, až si je podle staré rodinné receptury připraví.

STŘELEC (23. 11. – 21.12.)

Opomíjené extrémně zdravé ovoce s vysokým obsahem vitamínu C se nazývá angrešt a Střelci by ho každopádně měli zařadit do svého jídelníčku. Má také silné močopudné a pročišťující účinky, je tedy vhodný při detoxu.

KOZOROH (22. 12. – 20. 1.)

Pokud někoho uvidíte s třešněmi za uchem, nejspíš půjde o Kozoroha, který byl někde v sadu na lupu. Třešně, višně nebo kyselky, Kozorohům je to jedno. Umí upéct tu nejlepší bublaninu s třešněmi na světě a nikdy se nestane, že by je předtím nevypeckovali.

VODNÁŘ (21. 1. – 20. 2.)

Rakytník, šípky a černý rybíz. Extrémně zdravé ovoce nadupané vitamíny je tím pravým pro Vodnáře. Vzhledem k tomu, že mají narozeniny v zimě, jsou klasickým znamením, které ke správnému fungování potřebuje dostatek ovoce.

RYBY (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jí jen červené ovoce. Je jim jedno, jestli jde o jahodu, jablko, malinu nebo rybíz. Jde jim především o červenou barvu, která je jim sympatická a dávají tak takto tomuto ovoci přednost. Měly by si však uvědomit, že i zelené ovoce je důležité a zařadit do jídelníčku třeba takové kiwi nebo hroznové víno.

Další horoskopy ➔

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články