Jaké ovoce je pro vás podle horoskopu nejzdravější? Beranům prospívají jahody, Štírům rybíz

Jaké ovoce je pro vás podle horoskopu nejzdravější? Beranům prospívají jahody, Štírům rybíz
Zdroj: Pixabay

Horoskop: Ovoce má blahodárné účinky na náš organismus. Datum narození dokáže prozradit, jaký druh ovoce je nejvhodnější právě pro vás! Využijte magické síly těchto plodů ve svůj prospěch!

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 20. 02. 2020 06:00

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Pro Berany jsou vhodné všechny červené plody, které pořádně rozproudí jejich horkou krev! Skvělou volbou jsou jahody, které obsahují jen velmi malé množství přírodních cukrů. Jahody dále podporují metabolismus a chrání Berany proti vzniku močových a žlučových kamenů. Třešně jsou zas zdrojem vitamínu A a betakarotenu.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Pro Býky jsou nevhodnější oranžové a načervenalé plody. Ideální volbou jsou proto pomeranče a mandarinky, které posilují imunitní systém a dokáží zpomalit stárnutí. Pravidelná konzumace pomerančů snižuje riziko rakoviny trávicího ústrojí. Mango obsahuje jen velmi málo tuku a je přírodním zdrojem vlákniny a draslíku.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Nejzdravějším ovocem pro Blížence je to, které má zelenou barvu. Dobrou volbou jsou hrušky, které jsou bohaté na vitamin B. Málokteré ovoce obsahuje tolik vitaminu C jako kiwi, kdy konzumace jednoho plodu kiwi zaručí správnou denní dávku tohoto vitamínu. Bílé hroznové víno obsahuje důležité antioxidanty a zabraňuje stárnutí.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Pro Raky je vhodné bílé ovoce, které je v ovocné říši považované za posvátné! Skvělou volbou je proto bílý rybíz, který má sladší a jemnější chuť než červený. Bílý rybíz je bohatý na vitamin C, který vytváří ve vašem těle ochranný štít proti volným radikálům. Raci nešlápnou vedle ani s bílými hrozny, které mají omlazující účinky!

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi by se měli zaměřit na ovoce, které má oranžovou až nazlátlou barvu. Poohlédněte se po peruánské lucumě, které se přezdívá zlato Inků. Lucuma je kromě svojí exotické chuti nabitá řadou vitamínů. Plody obsahují železo, které vám dodá životní sílu. Lvům svědčí také cape angrešt neboli "zemská třešeň", který je nízkokalorický a zároveň velice výživný!

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Pro Panny je vhodné ovoce, které má sytě žlutou barvu. Slivoň mirabelka účinně bojuje s únavou a stresem. Blahodárné účinky má i na udržování stabilní hladiny krevního cukru a krevního tlaku. Král mezi ovocem ananas chrání trávicí trakt před bakteriemi a usnadňuje práci slinivky. Říká se, že ananasová šťáva je přírodní afrodiziakum.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhám sedí růžové plody. Měly by vyzkoušet exotické dračí ovoce, které podporuje imunitu, trávení a předchází srdečním onemocněním. Vodní meloun dodává tělu potřebné tekutiny a přírodní cukry. Jeho konzumace je nejpříhodnější v horkých letních dnech. Maliny účinně bojují se stresem a jsou vhodné pro těhotné ženy.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štíry by se měli soustředit na temně fialové až černé plody. Černý rybíz je zdrojem vitamínu P a řadíme ho mezi rostlinné antioxidanty. Moruše černá působí antibakteriálně a močopudně. Její plody jsou prospěšné při léčbě cukrovky a vysokého tlaku. Černý jeřáb pomáhá s odstraněním chronických zánětů a doporučuje se při selhávání jater.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Pro Střelce jsou ideální fialové plody. Borůvky jsou prospěšné při regeneraci sliznic a dokáží odvádět břišní tuk. Mají antistresové účinky a používají se jako prevence proti stařecké demenci.  Ostružiny urychlují hojení ran, zbavují menstruačních bolestí a zpomalují množení nádorových buněk, zejména když jde o rakovinu prsu či plic.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Pro Kozorohy je ideální ovoce v hnědé barvě. Cicimek čínský má vysoký obsah jodu, železa a kobaltu. V lidovém léčitelství se používá při problémech s trávicí soustavou. Sladké datle dokáží dodat energii, jelikož mají snad nejvyšší energetickou hodnotu ze všech druhů ovoce. Exotické datle jsou bohaté na draslík.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Pro Vodnáře je nejlepší volbou růžové či světlounce fialové ovoce. Růžové víno pomáhá ke snižování tělesného tuku a odstraňuje otoky. Usnadňuje průtok krve a zabraňuje tak vzniku trombóz. Růžový grapefruit zvyšuje obranyschopnost organismu a snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Zmenšuje riziko rakoviny plic a žaludku.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou vodní znamení, proto by se měly poohlédnout po ovoci v namodralé barvě. Tmavé hroznové víno dodá energii buňkám, působí proti zácpě a napomáhá vyplavování jedovatého odpadu z těla. Citelně zlepšuje činnost ledvin a tvorbu červených krvinek. Švestky chrání srdce a cévy a jsou výborným lékem na revmatismus či dnu.

Další horoskopy ➔

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články