Jak posílit imunitu podle horoskopu: Rady pro všechna znamení zvěrokruhu

Jak posílit imunitu podle horoskopu: Rady pro všechna znamení zvěrokruhu
Zdroj: Pixabay

S aktuální hrozbou koronaviru se roztrhl pytel s tipy, jak podpořit imunitu. Kromě dodržování hygienických zásad můžeme obranyschopnost posílit zdravými potravinami, otužováním a cvičením. Přinášíme rady, jak nejlépe zocelit jednotlivá znamení zvěrokruhu.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 01. 04. 2020 07:00

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Beranům prospívají červené plody, proto by měli do svého jídelníčku zařadit červené papriky, které jsou bohatým zdrojem vitamínu C. Obsahují ho dokonce více než samotné citrusy. Červené papriky jsou navíc velice chutné a dají se z nich připravit nejrůznější saláty. Jelikož jsou Berani velice aktivní, měli by i během pobytu doma cvičit alespoň 20 minut denně.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Říká se, že česnek zlé vyhání a imunitu pohání. Česnek je skutečné přírodní antibiotikum, které účinně bojuje se záněty a bakteriemi. Zkuste sníst denně alespoň jeden stroužek česneku, nebo si uvařte chutnou česnekovou polévku. Pokud vám vadí zápach česneku, doporučujeme česnekový olej, který tento charakteristický pach postrádá. Zápach dokáže neutralizovat také mátový čaj, který je navíc bohatý na vitamíny.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Jelikož Blížencům bývají přiřazovány zelené plody, je pro ně ideální volbou brokolice, která obsahuje velké množství vitamínu A a C. Bohužel tato zelenina nemá příliš mnoho fanoušků, takže mohou Blíženci vyzkoušet také bílé hroznové víno, jenž má omlazující účinky. Blíženci by rozhodně neměli jen sedět, ale měli by každý den udělat několik dřepů a sklapovaček, aby se udrželi ve formě.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou spjati s elementem vody, proto by se měli otužovat tím způsobem, že se budou střídavě sprchovat studenou a teplou vodou. Když se Rak necítí dobře, měl by se prohřát v horké koupeli. K jídlu by si měli dopřát bílý jogurt, který obsahuje živé kultury a působí proto jako účinné prebiotikum. Bílým jogurtem by měli Raci také nahrazovat majonézu v salátech, jelikož je jogurt lehčí a zdravější.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Znamení Lva náleží elementu ohně, proto by se Lvi měli udržovat v teple. Jarní sluníčko je zrádné, proto by Lvi zatím neměli venku odkládat čepici ani zimní oblečení. V teple by si měli držet také nohy a neměli by chodit bez ponožek a obuvi ani doma. Jelikož Lvům prospívají nazlátlé plody, měli by se v obchodě poohlédnout po citronech, pomerančích a mandarinkách, které jsou bohaté na vitamín C.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny jsou od přírody velice čistotné a dodržují všechny hygienické zásady. Po ruce by měly mít antibakteriální gel, kterým si mohou natřít ruce. V obchodech by se měly poohlédnout po sirupu z rakytníku, který má vysoký obsah vitamínu C a je navíc velice chutný, proto si ho oblíbí i děti. Panny by neměly zanedbávat ani pohyb, přesto cviky které doma provádí, mají být mírné a pozvolné. Přílišná fyzická zátěž by jim mohla spíš uškodit.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy by se měly snažit být v pohodě především po psychické stránce. Pokud je u Vah narušená jejich psychika, je daleko větší šance, že onemocní. Váhám pomůže, když budou myslet pozitivně a budou se dívat na nezávazné komedie a k tomu si pustí veselé písničky. K jídlu by si měly dopřát pořádný silný vývar z kostí, který dokáže zabránit postupu infekce v těle a navíc krásně zahřeje. Obohatit by ho měly o zeleninu, čímž zvýší obsah živin a vitamínů.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Štír by neměl podléhat špatné náladě a emocím, k čemuž má jakožto příslušník vodního znamení sklony. Štír potřebuje aktivitu, kterou mu může obstarat cvičení doma, kterému se může věnovat naplno. Štírům pomohou také sedací koupele, které mohou obohatit o voňavé bylinky. Ven by měli chodit pouze v silnějších ponožkách a v uzavřené obuvi. Z krku by neměli sundávat šálu či šátek.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelec patří mezi ohnivá znamení, proto se má držet v teple a všelijak se prohřívat. Skvělý čaj na zahřátí vyrobíte ze zázvoru, který nastrouháte či nakrájíte na malé kousky a zalijete ho vroucí vodou. Doporučujeme nechat cca 10 minut odstát a pak dochutit pomocí čerstvé citronové šťávy a medu. Během dne by měli Střelci sníst také misku borůvek, které obsahují důležité antioxidanty a pomáhají k lepšímu trávení.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorozi by se měli zaměřit na mandle, které brání tělo proti infekci a obsahují spoustu výživných látek. Mandle jsou navíc chutnou a poměrně vydatnou svačinou. Ráno by místo bílého pečiva měli dát přednost misce plné cereálií, které zapijí čerstvým mlékem nebo pomerančovým džusem. Kozorozi by měli cvičit hlavně na nohy, které mohou začít při nedostatku pohybu zlobit. Doporučujeme nošení ponožek bez lemu, který zbytečně stahuje.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři by měli myslet na prevenci a několikrát denně by měli kloktat. Doporučujeme také používání přípravků určených k dezinfekci ústní dutiny. Pro Vodnáře je také důležitý přísun tekutin, které by měla tvořit hlavně čistá voda a bylinné čaje. Vodnáři mají v této situaci vypít každé ráno sklenici teplé vody s čerstvou citronovou šťávou, která dokáže pročistit trávicí ústrojí.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby by rozhodně neměly podléhat negativním emocím, které se v této situaci bohužel dostaví. Myslet musí na hezké věci a není na škodu si připomenout příjemné zážitky. Pro Ryby je klíčový přísun tekutin, kterou má být pramenitá voda. Ryby mají každý den svoje nohy protahovat pomocí cviků, protože při dlouhodobém sezení zvyšují riziko otoků. Nohy by si měli sprchovat střídavě teplou a studenou vodou.

Další horoskopy ➔

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články