Horoskop podle planet: Býkům vládne krásná Venuše, Pannám zvídavý Merkur

Horoskop podle planet: Býkům vládne krásná Venuše, Pannám zvídavý Merkur
Zdroj: Pixabay
Vášnivý Mars je obrazem Beranova nespoutaného chtíče.Býk jako Venušin spojenec si rád užívá všechny požitky světa.Blíženci využívají Merkur ke svému rozumovému potenciálu.Rak při Měsíci bývá přítulný.+ 8 fotek+ 9 fotek

Astrologie pracuje se symbolickými významy planet a vesmírných těles. Každá z planet symbolizuje potřeby a podněty člověka, jeho vnímání sebe samého a svého okolí, jeho motivy a přání. Horoskop je určován postavením planet v době narození. Každé znamení má vůdčí planetu, jaká je ta vaše? Poznejte význam jednotlivých planet v horoskopu.

Jana Jánská
Jana Jánská 27. 01. 2023 06:00

Beran (21. 3. – 20. 4.), vládne mu Mars

Beranovi vládne Mars. Jeho podstatné znaky tvoří vášnivá útočnost, nespoutaná vůle a surová moc. U muže je symbolickým obrazem nevázané sexuality, funguje však i jako symbol očistného ohně a plodnosti. Mars obdarovává tělesnou zdatností a výkonností. Na druhou stranu je prudký, neústupný a násilnický. V horoskopu znázorňuje fyzickou sílu, mužnost, boj, agresivitu, násilí. Spolu s Venuší lásku a sexualitu.

Býk (21. 4. – 21. 5.), vládne mu Venuše

Venuše je planetou lásky a krásy, proto padne jako ulitá Býkům. Protože je žena pod silnějším vlivem lásky než muž, stává se pro ženu symbolem krásy. Její nejdůležitější poloha je smyslný cit, vyrovnanost a harmonie a někdy i přirozená smyslnost. U mužů značí silnou vůli k přizpůsobení se, která je spojená s přirozeným taktem a aktivní radostí ze života. V horoskopu znázorňuje krásu, lásku, umění, módu, smyslnost, ale i vulgaritu, nepořádnost a rozchody.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.), vládne jim Merkur

Planetou Blíženců je Merkur. Je to planeta dvojitá, která v sobě spojuje ženský a mužský princip. K mužskému pozitivnímu znaku Merkuru patří intelekt. Ženský prvek Merkuru je spíše chladný než vroucný, tzv. vypočítavá láska. Merkur je planetou komunikace, je ochráncem politiků, herců, spisovatelů, novinářů, ale také zlodějů. Znázorňuje i důvtip, obratnost, zručnost, mazanost, psychický stav Blíženců a inteligenci.

Rak (22. 6. – 22. 7.), vládne mu Měsíc

Měsíc je symbolem ženskosti, je tak protikladem Slunce (symbolu mužskosti). Měsíc vládne plodnosti. Lidé ovládaní Měsícem bývají přítulní a empatičtí. Naplnění života hledají v lásce a partnerském vztahu. U osob s negativně aspektovaným Měsícem se projevují sklony k slabé vůli a přehnané citlivosti. Měsíc znázorňuje v horoskopu matku, mateřský princip a lásku.

Lev (23. 7. – 22. 8.), vládne mu Slunce

Slunce umístěné ve znamení Lva zaručuje přátelství vlivných osob a jejich podporu v úsilí o dosažení životního úspěchu. Pokud je Slunce poškozeno a ve slabém postavení, projevují se u takové osoby opačné vlastnosti. Je namyšlená, hluchá, potrpí si na lichotky, panovačná, ale bez ochoty se otevřeně postavit opozici. V horoskopu značí mužský element. Nejčastěji otce, vlastní ego, talent, ctižádost a samolibost.

Panna (23. 8. – 22. 9.), vládne jí Merkur

Ke znamení Panny náleží planeta Merkur. Panny s převládajícím Merkurem jsou zvídavé, otevřené a vybírají si to, co jim vyhovuje. Jdou si prostě tvrdě za svým cílem a mohou být mazané. V Panně je Merkur povýšený, a proto je v tomto znamení jeho vliv nejsilnější.

Váhy (23. 9. – 23. 10.), vládne jim Venuše

Venuše probouzí touhu na všech frontách. Člověk s převládající Venuší žije v rytmu svých citů a pocitů. V jeho životě převažuje citovost. Často je přitahován všemi formami umění, má rád krásu a pohodlí. Váhy mají sklony k sexualitě, ale dokáží být i lenivé a chtějí se oddávat svým koníčkům, přestože touží po harmonii a pořádku.

Štír (24. 10. – 22. 11.), vládne mu Pluto

Pluto má mnoho společného se smrtí a znovuzrozením. Svými magnetickými silami řídí lidi – hlavně špatné lidi. Co se týká konkrétního vlivu Pluta na osobnost Štíra, slabé jedince činí ještě neschopnějšími, naopak u silných lidí se pod jeho vlivem násobí sebejistota. V horoskopu znázorňuje transformaci, regeneraci, smrt, násilí, ukrutnost a zradu. Jeho působení je nejmenší, zároveň však nejzákeřnější.

Střelec (23. 11. – 21. 12.), vládne mu Jupiter

Jupiter je planetou moudrosti, moci a blahobytu. Střelce poznamenává aktivní důvěrou, silou přesvědčení, silným optimismem a výrazným ctěním pravdy. Negativními vlastnostmi mohou být dogmatismus, zákeřnost a namyšlenost. V horoskopu znázorňuje optimismus, moudrost, humor, nadšení, talent a velké štěstí.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.), vládne mu Saturn

Saturn je představitel pomsty a trestu. Pro své kruté aspekty byl v minulosti velmi obávanou planetou. Člověk se ve svém horoskopu nemůže vyhnout dobrým a špatným aspektům Saturnu. Tato planeta může být jak odměnou, tak i trestem. Lidé narození pod dobrým vlivem Saturnu jsou uvážliví, předvídaví, mají velký pocit zodpovědnosti. Žádná jiná planeta ale netrestá člověka v disharmonických aspektech tak, jako Saturn. Člověk je zlomyslný, melancholický a chorobně nedůvěřivý.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.), vládne mu Uran

Svit Uranu působí náhle a nečekaně v příznivém i nepříznivém smyslu. Zatím dokážeme plně vnímat pouze jeho špatnou stránku. Důsledky jeho vlivu proto účinkují jako blesk z čistého nebe, celkem negativně a nešťastně. Pokud je dostatečně silně postavený vzhledem ke znamení, dává člověku touhu po změnách a schopnost objevovat nové směry ve vývoji lidstva. V horoskopu znázorňuje originalitu, jedinečnost a nevypočitatelnost.

Ryby (21. 2. – 20. 3.), vládne jim Neptun

Neptun, planeta božskosti, přináší do života Ryb iracionalitu, uměleckého ducha, schopnost vcítit se do druhých. Jedná pod vlivem své inspirace. Slabé povahy svádí k drogám a alkoholu. Silné osobnosti jej využívají v pozitivním smyslu. Ryby jsou citlivé a často padnou do rukou podvodníka, měly by si dávat pozor na pofiderní situace.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články