Bylinkový horoskop: Které bylinky vám prospívají podle znamení zvěrokruhu

Bylinkový horoskop: Které bylinky vám prospívají podle znamení zvěrokruhu
Zdroj: Pixabay

Jednotlivým znamením zvěrokruhu se stejně jako drahé kameny přisuzují léčivé bylinky! Příslušné bylinky mají dotyčnému znamení dodat životní energii a zatočit s jeho neduhy. Zjistěte, které léčivé rostlinky vyrostly přímo pro vás!

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 28. 02. 2020 06:00

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Beran bývá plný života a energie, může se ale stát, že je jeho životní tempo příliš rychlé a Beran potřebuje naopak zklidnit. V takovém případě by měl sáhnout po chmelu nebo meduňce, které mají uklidňující účinky. Chmel může zalít horkou vodou a vypít, nebo si dát pár jeho šištic do látkového sáčku pod polštář pro ničím nerušený spánek.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci mívají dobré zdraví, můžou je však potrápit potíže s trávením, na které skvěle zabírá odvar z artyčoku. Artyčok pomáhá k produkci žluči, čímž urychluje pohyb zbytků potravy ve střevech a výrazně tak pomáhá proti nadýmání. Býci by rozhodně měli vyzkoušet petržel, v jejich těle působí jako dezinfekce a předchází zadržování vody v těle.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci jsou velice flexibilní ale zároveň vratcí lidé, proto by měli největší pozornost věnovat nervům. Skvěle jim poslouží bylinky jako bazalka nebo kozlík. Kozlíková tinktura zatočí s nespavostí, nervozitou a dokonce i s pocity strachu. Blíženci bývají náchylní k onemocnění horních cest dýchacích, na které funguje odvar z lněného semínka.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Rak patří do skupiny vodních znamení, proto má nepředvídatelné nálady. Jeho psychický stav se velice odráží na jeho žaludku, který ho dokáže potrápit. Prospěje mu osvěžující máta, která urychluje látkovou výměnu. Přírodní zázrak šalvěj dokáže uklidnit žaludek, zabránit nadýmání a vydezinfikovat dutinu ústní.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Ohniví Lvi mívají problémy s krevním tlakem, který dokáže skvěle upravit arnika. Arnika urychluje také vstřebávání modřin a různých podlitin. Trávení Lva nejlépe prospějí byliny hořké chuti jako je petržel nebo koriandr. Do čaje z koriandru je dobré přidat pár semínek kmínu, který dokáže jeho účinky ještě vylepšit!

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panny pečují o svoje zdraví snad nejvíc ze všech znamení zvěrokruhu! Panny mají bohužel tendence podléhat stresu, proto by měly myslet na svá játra. Vzhledem k jejich obtížím je ideální bylinkou majoránka, která se dá použít jako koření i jako čaj. Majoránka má uvolňující účinky a zabraňuje nepříjemným křečím.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

U Vah bývají neproblematičtější párové orgány jako jsou ledviny. Pokud se přidá stres nebo smutek, má Váha na problémy s ledvinami zaděláno. Do salátu by proto měla přidat pár lístků petržele, která má močopudné účinky. Ledviny je nejlepší propláchnout odvarem z kopřiv, který dokáže krásně vydezinfikovat celé tělo!

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Se znamením Štíra je spojený pelyněk, který má stejně jako on tajemnou pověst! Pelyněk má protizánětlivé účinky, proto se pití pelyňkového čaje doporučuje při chřipce a nachlazení. Ze střev dokáže tato hořká bylinka vyhnat parazity. Na zklidnění vášnivé povahy Štíra se doporučuje nosit šištici chmelu v látkovém pytlíku v kapse.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci by se měli soustředit na svoje játra. Na první pohled obyčejná pampeliška skýtá přímo zázračné účinky! Kořen poskytne očistu játrům, které zároveň skvěle posílí. Podle starodávných rad bylinářek je kořen pampelišky nejlepší sbírat na podzim. Činnost jater posílí Střelci také odvarem z čekanky.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Mezi nejčastější problémy Kozorohů patří revmatismus a rozšířené žilky. Při problémech s klouby se doporučují koupele v odvaru z březového listí, které mají blahodárný vliv i na pleť. Hojivým přítelem Kozorohů je kostival, který zmírňuje bolesti kloubů i svalů a podporuje regeneraci tkání.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři patří mezi vzdušná znamení, proto mívají problémy s nervovou soustavou. Na přetížené nervy skvěle funguje odvar z třezalky tečkované. Třezalka se tradičně využívá při léčbě depresí a úzkostných stavů. Posvátná bylina druidů jmelí dokáže ve formě preparátu zabránit vzniku křečových žil.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby mívají problémy se stresem, který by se měly naučit během života zvládat. Na uklidnění pocuchaných nervů od nepaměti doporučují babky kořenářky meduňku, kterou je nejlepší vypít před spaním. Hloh pomůže Rybám vidět svět z lepší stránky. Pro urychlení látkové výměny by měly Ryby vypít odvar z kmínu.

Další horoskopy ➔

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články