Dáša (36): Manžel našel lék na svou nespavost. Každodenní milování mě ale hrozně vyčerpává

Dáša (36): Manžel našel lék na svou nespavost. Každodenní milování mě ale hrozně vyčerpává

Dáša se snažila pomoci manželovi s jeho nespavostí. Zkoušeli všechny možné metody, ale nic nezabralo. Nakonec sám Pepa přišel s tím, že se dočetl o ložnicové metodě. A tak spolu začali spát každý večer. Dáša v tom viděla zalíbení jenom několik týdnů, teď už je to pro ni únavné a někdy i otravné.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 21. 07. 2022 10:00

Manžel začal před časem trpět nespavostí. Souvisí to se změnou jeho pracovní pozice. Dlouho hledal způsob, jak co nejlépe usnout. Nakonec našel řešení v každovečerním milování. Ze začátku jsem z toho byla taktéž nadšená. Jenže souložit každý večer se pro mě stalo fyzicky nemožným. Manžela však nemůžu odmítnout.

Manžel začal trpět nespavostí

Můj manžel Josef (40) byl před půl rokem povýšen. Dostal na starost tým 15 lidí. I když o to místo velmi stál, měl z něj respekt. Nechtěl nic podcenit, a tak začal brát práci ještě víc vážně a svědomitě. Trávil v ní přes devět hodin a večer ještě doma otevíral počítač. Během dvou měsíců se ukázalo, že kvůli stresu, který z práce pramení, nemůže spát.

„Jdu si lehnout unavený, ale sotva chci zavřít oči a spát, nejde to. Cukají mi nohy a v hlavě mi lítá jedna myšlenka přes druhou. Je to k zbláznění," stěžoval si častokrát. Občas se stalo, že mě tím svým převalováním budil. Uprostřed noci jsme se hádali, protože já chtěla spát, ale přes jeho nadávky a bouchání do polštáře to nešlo.

Během noci tedy odcházel do jiného pokoje, kde se snažil usnout. Spánkový deficit se na něm začal brzy podepisovat. Podrážděnost a nevrlost z něj přímo čišely. Nemohla jsem se dívat, jak se trápí. Začala jsem zjišťovat, co by mu pomohlo ke snadnějšímu usínání.

Na nespavost prý zabírá jen sex

Našla jsem několik inspirací, které jsme začali postupně praktikovat. Teplou sprchu před spaním, nebo bylinkový čaj na uklidnění. To nezabralo. Šli jsme tedy ještě dál. Josef dvě hodiny před večerkou nekoukal do telefonu ani do počítače. Bílé světlo na jeho usínání mohlo mít vliv. Dokonce si začal před spaním číst.

Ani to nepřineslo ovoce. Dokonce se vzdal i alkoholu a cigaret. Touha vyspat se byla vážně silná. Uběhl měsíc a Pepa pořád usínal ve dvě ráno. „Možná by sis měl zajít k doktorovi," pobídla jsem ho. „Já se dočetl ještě o jednom triku. Prý pomáhá sex," oponoval. A tak jsme to zkusili. Ne že bychom spolu do té doby nespali. Jen ne každý den, ale třeba třikrát do měsíce.

Josef nám naordinoval sex 7 dní v týdnu. A co se nestalo. Sotva ze mě spadnul, přikryl se peřinou a spal jako dudek až do rána. Byl z toho tak nadšený, že začal milování vyžadovat vážně každý večer. První tři týdny jsem v tom i já viděla zalíbení. To ale posléze opadlo. Nejsem moc náruživá žena. Sex mi stačí jen sem tam.

Začala jsem mít k milování odpor

Takže manžel teď sice spí, ale já jsem fyzicky zcela vyčerpaná. Museli jsme začít praktikovat i nové polohy. Je to taková půl hodinka svižné gymnastiky. A já už nemůžu. Jsou dny, kdy prostě nechci, nebo nemůžu. Třeba když mám periodu. Josefovi to nevadí, vezme si pláštěnku a zahodí zábrany. „Já dneska nechci," odmítla jsem ho před časem. A Josef se mohl zbláznit.

„Nechceš, ale musíš. Já jinak nebudu spát," durdil se. „To mě mrzí, ale já jsem taky jenom člověk. Bolí mě celý spodek. Dej mi pár dní oraz," doufala jsem, že to pochopí. Takže jsme týden neměli sex, ale Josef taky týden nespal. Teď už jsem zase svolná, ale určitě ne s chutí. Dělám to jenom proto, aby dobře spal. Myslím, že naše řešení pro jeho klidný spánek musí být přijatelné pro oba. Tohle tempo totiž dlouho nevydržím. Nerada bych kvůli tomu získala odpor k něčemu tak krásnému, jako je milování.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články