Zeleninový horoskop: Jaká zelenina vám prospívá podle znamení zvěrokruhu?

Zeleninový horoskop: Jaká zelenina vám prospívá podle znamení zvěrokruhu?
Zdroj: Pixabay

Každé znamení zvěrokruhu potřebuje jistý přísun vitamínů a minerálů. Pojďme se podívat, jaké druhy zeleniny byste měli zařadit do jídelníčku na základě astrologie. Ledacos může napovědět také barva plodů!

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 26. 02. 2020 06:00

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Na Berany mají blahodárné účinky plody červené barvy. Rajčata jsou bohatá na železo, jelikož obsahují třikrát více železa než mléko. Z minerálů zasluhuje největší pozornost draslík a hořčík, který účinně bojuje proti křečím. Skvělou prevencí proti rakovině je konzumace červené řepy, jejíž šťáva se dá pít jako lahodný nápoj.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci by se měli soustředit na oranžové plody. V mrkvi je výrazně zastoupen betakaroten, který patří k nejúčinnějším antioxidantům. Mrkev navíc snižuje hladinu cholesterolu v krvi, posiluje imunitu a eliminuje rizika vzniku šedého zákalu. Dýně hokaido předchází artritidě a poskytuje vašim kloubů výživu.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Blíženci by se měli poohlédnout po plodech ve svěží zelené barvě! Královna všech diet okurka je jejich dobrou přítelkyní. Obsahuje totiž více něž 90% vody, takže by se dala směle započítat do pitného režimu. Pórek je zdrojem vlákniny a vitamínu K, který je nezbytný v procesu buněčného růstu.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Planetárním vládcem Raků je tajemná Luna, proto jim svědčí zelenina v bílé barvě, která je v mnoha kulturách považována za posvátnou! Oblíbená košťálová zelenina květák neobsahuje takřka žádný tuk, ale je naopak bohatá na vitaminy A, B a C. Celer má protizánětlivé účinky a je předním zdrojem aminokyselin.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Pro Lvi je nejlepší volbou zelenina v oranžové až nazlátlé barvě! V obchodech by si měli dát záležet na výběru papriky, protože čím sytější oranžová barva papriky je, tím vyšší bývá podíl vitamínů a minerálů v ní obsažených. Exotické kiwado zaujme na první pohled, jelikož má tvar ježka. Tento ježeček je vevnitř plný zinku a vápníku.

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Pannám nejvíce svědčí zelenina ve žluté barvě. Žlutá paprika je  díky svému vysokému obsahu vitamínu E a antioxidantů  významnou ochranou očí před rizikem vzniku šedého zákalu. Žlutá řepa je oproti své červené kolegyni o mnoho jemnější a sladší, za což si ji cenili už staří Římané. Navíc má vysoký podíl kyseliny listové.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy milují zeleninu v něžné růžové barvě. Růžová kedlubna je nesmírně bohatá na minerální látky jako je vápník, železo nebo zinek. Růžová cibule je šlechtičnou mezi cibulemi! Obsahuje celou řadu bioaktivních enzymů a antioxidantů. Přidejte trošku nakrájené cibulky do salátu či jako oblohu k masu.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Tajemným Štírům sedí zelenina v netradiční černé barvě! Černá ředkev je silným přírodním antibiotikem, které skvěle rozpouští hleny, čistí močové ústrojí a podporuje činnost jater. Už jste slyšeli o černých rajčatech? Ta obsahuje anthokyany, které předcházejí vzniku srdečních onemocnění a stařecké demenci.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelcům nejvíce prospívá fialová zelenina. Lilek dokáže nahradit maso, proto je oblíbený zejména mezi vegetariány. Čerstvé plody lilku podporují činnost jater, čímž čisté krev. Lilek je proto nedocenitelným pomocníkem v boji proti akné a ekzémům. Fialovým artyčokům se přezdívá rostliny lásky, neboť jsou tradičně považovány za afrodiziakum!

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorohům svědčí zelenina v hnědé barvě! Taro se podobá naší bramboře, ale subjektivně můžete při jeho konzumaci cítit chuť kaštanu. Taro zlepšuje trávení, snižuje hladinu cukru v krvi a posiluje imunitní systém. Cibule kuchyňská je životním elixírem, který zatočí s bolestmi v krku i dusivým kašlem.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

K Vodnářům se nejlépe hodí plody ve světle fialové barvě! Vodnici milovaly už naše prababičky! Dopřejte této polozapomenuté plodině pozornost, jelikož má vysoký obsah draslíku a éterických olejů, které podporují vylučování žaludečních šťáv. Ne nadarmo se říká, že je někdo zdravý jako tuřín, protože tato brukev obsahuje množství minerálních látek i stopových prvků.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Vodnímu znamení Ryb nejvíce vyhovuje namodralá či světle zelená zelenina. Zelí se postará o krásnou pleť a silný imunitní systém! Zelí je podle odborníků účinným bojovníkem proti jakýmkoli chronickým onemocněním. Avokádo obsahuje vysoké množství tuku, proto se podobá olivovému oleji. Je bohatým zdrojem draslíku a mědi.

Další horoskopy ➔

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články