Recepty podle horoskopu: Uvařte si jídlo podle vašeho astrologického znamení!

Recepty podle horoskopu: Uvařte si jídlo podle vašeho astrologického znamení!
Zdroj: Pixabay

Dobrých receptů není nikdy dost a těch, které jsou pro vás přímo stvořené je opravdu málo. Jednotlivá astrologická znamení mají ohledně jídla odlišné preference. Pojďte se proto podívat, co chutná Beranům, lahodí Střelcům či co potěší Váhy.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 27. 03. 2020 06:00

Beran (21. 3. – 20. 4.)

Berani potřebují dostatek kvalitních bílkovin, proto jsou pro ně ideální ryby. Šetrný způsob přípravy lososa je pošírování, při které si ryba zachová hodnotné látky i typickou chuť. Lososa můžete pošírovat ve vodě, rybím vývaru i v mléce, důležité je, aby tekutina zůstala pod bodem varu a jemně bublinkovala. Jako dochucovadlo použijte bobkový list nebo citrón.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci jsou velcí požitkáři, kteří si trávicí trakt potřebují čas od času pročistit. Ideální volbou je ananas, který má protizánětlivé účinky. Rýžová kaše s ananasem je vydatnou snídaní, která dodá tělu energii. Stačí uvařit rýži a smíchat ji s rozmixovaným ananasem. Nakrájenými plátky ananasu pak celou směs ozdobíte a posypete ji kokosovou moučkou.

Blíženci (22. 5. – 21. 6.)

Důležité bílkoviny dodají Blížencům vejce. Dobrou svačinu si připraví, když vymažou misku máslem a na dno misky nasypou špetku soli a pepře. Vejce do ní pak opatrně rozklepnou, aby se žloutek neroztekl a zalijí ho lžící smetany. Misku dolijí horkou vodou a dají vejce na 15 minut péct do trouby. Voda se při pečení vypaří a Blížencům zbude krásné vláčné vejce.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Na zažívání Raků jsou dobré lehké potraviny, které se dají snadno strávit. Rak potřebuje dostatek vitamínů, které obsahuje rukola. Salát z rukoly připravíme tak, že rukolu opereme a osušíme a přidáme do ní mozzarellu nakrájenou na kostičky. Salát pak osolíme, zakapeme olivovým olejem a šťávou z čerstvého citrónu. Jako přílohu podáváme  celozrnné pečivo.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi milují jako správné šelmy maso. Vepřová pečínka s toskánskými bylinkami je správnou volbou. Povrch masa nařízneme do mřížky, do které vetřeme utřený česnek, sůl, tymián, rozmarýn a šalvěj.  Maso pak vložíme do pekáčku vytřeného olivovým olejem a necháme ho péct. V průběhu pečení maso ještě přelijeme trochou červeného vína. Podáváme s bramborami nebo lehkým salátkem.

Panna (23. 8. – 22. )

Nervy Panen skvěle zklidní čokoláda. Čokoládovou pěnu připravíme, když čokoládu nalámeme do misky, kterou pak vložíme do hrnce s vodou a necháme ji za stálého míchání rozehřát. Rozklepněte vejce a oddělte od sebe žloutky a bílky. Ušlehaný žloutek s cukrem přimíchejte k mírně vychladlé čokoládě společně se šlehačkou. Na konec vmíchejte do směsi i ušlehané žloutky a trochu likéru.

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhám prospívají mořské plody, proto si mohou připravit waldorfský salát krevetami. V misce si rozšlehají řecký jogurt, lžičku dijonské hořčice, lžičku jablečného octa, šťávu z polovinu citronu a špetku soli a pepře. V pánvi pak opečou krevety a vlašské ořechy, které pak smíchají s lístky natrhaného salátu, řapíkatým celerem, nakrájenými jablky a hroznovým vínem. Salát smíchají s předem připravenou zálivkou.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Pro Štíry jsou zdravé borůvky, doma si proto mohou připravit borůvkové tifle. Borůvky se vloží do hrnce, přisype na na ně cukr a nalije trocha vody. Za stálého míchání vaříme dokud směs nezhoustne. Mascarpone ušleháme se smetanovým sýrem, vanilkovým extraktem a cukrem, aby byla pěna pěkně nadýchaná. Do sklenice pak střídavě navrstvíme borůvkovou směs a ušlehaný krém. Ozdobíme čerstvými borůvkami.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Střelci mají rádi výrazné a kořeněné chutě, proto jim lahodí kari. Na rozpáleném oleji osmahneme čerstvou cibuli a nakrájené kuřecí maso společně se špetkou soli a s kari kořením. Restujeme do měkka a zalijeme trochou smetany na vaření. Do jídla můžeme podle chuti přidat hrst kukuřice nebo rozkrájených žampiónů. Jako příloha se doporučuje rýže.

Kozoroh (22. 12. – 20. 1.)

Kozorohům prospívají mandle, proto si mohou doma připravit mandlový dezert. Ovesné vločky nasypeme do pánve a opečeme. V misce promícháme jogurt, mascarpone, med, nadrobno nasekané mandle a strouhanou čokoládu. Do misky pak přimícháme vychladlé vločky a důkladně zamícháme a vlijeme do sklenice, kterou ozdobíme celými mandlemi, kokosovou moučkou a nasekanou čokoládou.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Zdraví prospěšné tuky obsahuje tofu, proto si mohou Vodnáři připravit skvělé kostičky. Tofu osušíme a nakrájíme ho na kostičky, smícháme ho s kukuřičným škrobem a rozmístíme na pečící plech. Pečeme přibližně 45 minut. Omáčku vytvoříme z rozehřátého medu, sojovky a utřeného česneku, kterou vaříme, dokud nezhoustne. Pečené kostičky tofu pak omáčkou přelijeme a dochutíme čerstvě namletým pepřem.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Česnek dokáže předcházet zánětům, na které Ryby trpí. Špagety uvaříme ve vodě zatímco rozmixujeme listy medvědího česneku se dvěma lžícemi olivového oleje a špetkou soli. Sušená rajčata pokrájíme na menší kousky a olivy na drobná kolečka. Špagety scedíme a promícháme s pestem, rajčaty a olivami. Pro pikantnější chuť můžeme přidat trochu pepře.

Další horoskopy ➔

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články