Jídelníček Gwyneth Paltrow: Místo snídaně pije vodu, ale ráda si občas dopřeje hranolky a večerní sklenici whisky

Jídelníček Gwyneth Paltrow: Místo snídaně pije vodu, ale ráda si občas dopřeje hranolky a večerní sklenici whisky
Zdroj: Profimedia, Freepik/koláž Lifee
Herečka Gwyneth Paltrow je známá svým nekonformním přístupem k životu. A nejiný je také její jídelníček.Za její postavou, kterou by jí záviděla leckterá dvacítka, stojí především obrovská disciplína ve stravování. Hodně vody, haldy zeleniny a kvalitní bílkoviny.Gwyneth Paltrow miluje smoothie, kuřecí maso a hnědou rýži, která jí nikdy nesmí chybět uvařená v lednici.Díky tomu může Gwynnie i v padesáti letech ukazovat bříško.+ 1 fotka+ 2 fotky

Chlubí se zářivou pletí, zdravými vlasy a štíhlou figurou. Dnes už bývalá herečka Gwyneth Paltrow na svých 51 let rozhodně nevypadá. A to i díky striktnímu jídelníčku, který dodržuje. Co přesně máma dvou dětí konzumuje, zjišťoval web Prevention.com.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 28. 01. 2024 06:30

Že je Gwyneth velkou fanynkou ultrazdravých věcí, potvrdila roku 2017 její bývalá šéfkuchařka Kate McAloon. "Jako rodina byli velmi asketičtí. Vůbec nejedli cukr, nic sladkého, žádné mléčné výrobky, jen hory zeleniny," vybavuje si. "Proto jsem postupně začala jejich jídelníček rozšiřovat. A všichni si lebedili. Tak to chodí, když jíte i něco jiného než trávu."

I Gwyneth přiznala, že jí změna prospěla. "Jsem teď víc všežravec než dřív," připustila v rozhovoru pro Harper's Bazaar. Co tedy hvězda filmu Sedm jí na denní bázi?

Co jí Gwyneth Paltrow k snídani?

Den začíná herečka jednou nebo dvěma velkými sklenicemi vody. "Pak si v kuchyni sednu k počítači a využiju chvíle klidu, než se vzbudí děti," nechala se slyšet. Dále přichází na řadu káva a plánování dne s manželem.

"Nejsem zrovna snídaňový typ. O víkendech si dávám něco jako brunch, ve všední dny ale hodím děti do školy a jedu do posilovny, kde si dám opět sklenici vody," poukázala Gwynnie. Tento nápoj občas vylepšuje práškem vlastní značky, který obsahuje vitamin C a látky prospěšné pleti.

Prvním jídlem dne tak je pro Gwyneth smoothie. To musí obsahovat zdraví prospěšné tuky, bílkoviny a vlákninu. Většinou v něm tedy nechybí kakao, mandlové máslo, špenát a proteinový prášek. Pokud má herečka naspěch, dá si proteinovou tyčinku s arašídovým máslem.

Co jí Gwyneth Paltrow k obědu?

Oběd slavné herečky se nikterak neliší od dietního programu jejích štíhlých kolegyň. Na stole tak nesmí chybět zeleninový salát a nějaká kvalitní bílkovina. Neodmítne například krůtí burger zabaleným v listovém salátu.

Co jí Gwyneth Paltrow ke svačině?

Při svačině povolí Gwyneth uzdu svým chutím a dopřeje si něco slaného a křupavého, například kešu oříšky nebo preclíky. A k tomu šálek zeleného čaje.

Co jí Gwyneth Paltrow k večeři?

Ve svém podcastu herečka přiznala, že na závěr dne jí to, na co má zrovna chuť. "Ale vždy se vyhýbám polotovarům a kukuřičnému sirupu s vysokým obsahem fruktózy," ozřejmila Gwynnie pro magazín Shape. "Mívám většinou kuře nebo těstoviny. V lednici mi nikdy nesmí chybět vařená hnědá rýže. Pak stačí jen nakrájet trochu zeleniny, připravit nějakou dobrou omáčku a jídlo je na světě," poukázala exmanželka hudebníka Chrise Martina (46).

Nepohrdne ani jídlem "z jednoho hrnce". Třeba kuřetem pečeným s kořenovou zeleninou a bramborem. "Jsem tak trochu jako důchodce, večeřím v šest nebo půl sedmé," směje se Gwyneth Paltrow.

Hříšky Gwyneth Paltrow

Stejně jako každý smrtelník, i Gwyneth občas poruší svůj striktní jídelníček. A to nejčastěji prostřednictvím hranolek a sklenky něčeho ostřejšího. "Sednout si o víkendu večer ke sklence je neskutečný relax, na který si snadno zvyknete. To se mi samozřejmě moc nelíbí, ale mám těžkou práci a občas prostě potřebuji vypnout," říká milovnice whiskey.

Zdroje informací:
Prevention.com
News.com.au
Shape.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články