Jídelníček vyštíhlené Adele: O 40 kg lehčí zpěvačka nahradila cukr zeleným smoothie a vlašskými ořechy, víno si ale neodpustí

Adele
Zdroj: Profimedia
Zpěvačka Adele v roce 2019 šokovala úbytkem váhy, který se zastavil na 40 kilogramech. Z někdejší boubelky se tak stala štíhlá dáma.Adele nikdy pořádně neprozradila, jak se jí podařilo zhubnout. Uvedla pouze, že nedržela žádnou dietu ani přerušovaný půst. Jen daleko víc cvičila a ubrala cukr.Spekulovalo se nicméně o tom, že z valné části se držela jídelníčku doporučeného při Sirtfood dietě. Ten má na základě vybraných potravin urychlit metabolismus.Adele v roce 2017, kdy měla ještě o 40 kilogramů víc, než dnes.+ 1 fotka+ 2 fotky

Zpěvačka Adele (35) se roku 2019 postarala o světovou senzaci, když zhubla 40 kg. Tehdy se každý ptal, jak to dokázala. A pěnice na to neměla jednoznačnou odpověď. Spekulovalo se o poněkud kontroverzní Sirtfood dietě, za proměnou mámy jedenáctiletého Angela ale nejspíš stojí něco jiného. Jak pravděpodobně vypadal a vypadá její jídelníček?

Tereza Švandová
Tereza Švandová 13. 01. 2024 06:30

Sirtfood dieta káže svým následovatelům vzdát se polotovarů, cukru, plnotučných mléčných výrobků a škrobů. Speciálně vybrané potraviny pak mají zvýšit produkci sirtuinů, tedy skupiny enzymů, které příznivě ovlivňují metabolismus.

Součástí diety jsou ale také suroviny, které prokazatelně napomáhají hubnutí a patří do každého zdravého jídelníčku. Proto je podle všeho konzumovala také Adele. A ač zpěvačka popírá, že by při hubnutí držela dietu a hlavní zásluhy za shozené kilogramy přičítá usilovnému cvičení a hlavně pozitivnímu mentálnímu nastavení, je více než pravděpodobné, že Sirtfood dietu částečně následovala tak nějak mimoděk.

Pojďme se nyní podívat, co Adele nejspíš během svého hubnutí jedla a co jí dodnes.

Snídaně Adele

Adele se britské mutaci magazínu Vogue přiznala, že shozených kilogramů nedosáhla díky dietě ani přerušovanému půstu, tudíž snídaně podle všeho nevynechávala. "Dříve jsem pila deset šálků čaje denně, přičemž do každého jsem si dávala dvě kostky cukru. To už přirozeně nedělám," prozradila držitelka 16 cen Grammy.

Nicméně čaje na snídani se namísto oblíbené kávy drží dodnes. Káva totiž, podobně jako alkohol nebo kořeněná jídla, mají neblahý vliv na hlasivky, které si Adele střeží jako oko v hlavě.

Po čaji přichází podle všeho řada na sójový jogurt se směsí bobulovin, sekanými vlašskými ořechy a hořkou čokoládou. Další alternativou je zelené smoothie s kapustou, rukolou, celerem, jablkem, citronem a maččou.

Oběd Adele

Adele začala během covidové pauzy opravdu hodně cvičit. Ráno s činkami, přes den se dostává ke slovu kruhový trénink a večer pak kardio. Není divu, že takový výdej energie potřebuje něčím kompenzovat. "Jím daleko víc než kdy dřív," přiznala Adele pro Vogue.

Ze Sirtfood diety by si mohla k obědu dát například kapustový salát s petrželkou, celerem, jablky, vlašskými ořechy, olivovým olejem a citronovou šťávou. Oblíbená je také pohanka, ze které lze vyrobit i například variantu tabbouleh (orientální bylinkový salát - pozn. red.) s avokádem, rajčaty, datlemi a petrželkou.

Večeře Adele

Večer s největší pravděpodobností patří potěšení. Adele se nechala slyšet, že od osmnácti let, kdy se naučila vařit, ráda připravuje rychlá jednoduchá jídla. A také přiznala, že nejoblíbenějším jídlem jejího synka je roštěná, již chystá každou neděli. Inu, možná si smlsne s ním.

V souladu se Sirtfood dietou pak může zkusit grilovaná nebo pečená kuřecí prsa s kapustovo-cibulovým salátem, rajčaty a chili salsou.

Zvláštní libůstky Adele

I když to na první pohled nevypadá jako zdravá pochutina, Sirtfood dieta povoluje svým následovatelům pít červené víno, to totiž aktivuje sirtuiny. A Adele je známá svou slabostí pro rosé.

V rozhovoru pro Vogue také prozradila, že velmi ráda konzumuje produkty jednoho fastfoodového řetězce. "Moje poslední přání ohledně jídla by vypadalo následovně - McChicken Nugget, Big Mac a hranolky," nechala se slyšet. "To je moje oblíbené tříchodové menu, které si dopřávám jednou týdně." Jak si jídlo obsahující více než 1200 kalorií rozumí se zpěvaččinou ultraštíhlou postavou, je dodnes záhadou.

Zdroje informací:
Vogue.co.uk
Eatthis.com
Marieclaire.co.uk
Hellomagazine.com

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články