Baked with Love: Jazyková kuchařka s duší a její vánoční "Zázvorky"

Jazyková kuchařka, kde najdete recepty na nejrůznější dezerty v českém, anglickém a německém jazyce.
Zdroj: Baked with Love
Švýcarský mrkvový koláč

Suroviny:

300 g cukr krupice
250 g strouhané mrkve
300 g strouhaných mandlí
50g hladké mouky
5 vajec
2 lžičky prášku do pečiva
strouhaná kůra z BIO citrónu
sůl
olej a polohrubá mouka na vysypání formy

Postup:

Žloutky vyšlehejte z cukrem dohladka, přidejte citrónovou kůru a špetku soli. 

Mrkev nastrouhejte na jemno a z bílků vyšlehejte tuhý sníh. 

Do utřených žloutků vmíchejte mrkev, mandle, mouku a nakonec přidejte vyšlehaný sníh.

Do vymazané a vysypané formy o průměru 26 cm vylijte těsto. Pečte v předehřáté troubě na 170 stupňů po dobu 40-50 minut.Zázvorky

Suroviny:

150g krupice
150g hladké mouky
půl lžičky kypřícího prášku
1 lžička strouhané kůry z BIO citrónu
3g mletého zázvoru
2g mletého kardamomu
1 vejce
1 vaječný žloutek

Postup:

Ušlehejte dohladka cukr, citrónovou kůru, zázvor, kardamom, vejce a vaječný žloutek. Šlehejte asi deset minut. Poté přidejte mouku, kypřící prášek a vypracujte těsto. Zabalte jej do potravinové fólie a dejte na hodinu do lednice.

Po vyjmutí z lednice nechte těsto změknout. Na pomoučeném válu vyválejte asi 3 mm silný plát. Vykrajujte hvězdičky, které poklaďte na plech vyložený pečícím papírem.

Dejte péct do předehřáté trouby na 170 stupňů na dobu 10-15 minut.Strouhaný linecký koláč

Suroviny:

Těsto:
300g hladké mouky
200g másla
100g cukru moučky
1 vejce
2 velké lžíce kakaa
půl lžičky kypřícího prášku

Náplň:
500g tvarohu
1 vanilkový pudinkový prášek
1 vejce
1 lžíce šťávy z citrónu
1 lžička Tuzemáku
100 ml mléka

Postup:

V robotu vypracujte z připravených ingrediencí tužší těsto. Formu se zvlněným okrajem o průměru 26 cm vyložte pečícím papírem. Těsto rozdělte na dvě poloviny.

Jednu dejte ztuhnout do lednice, druhou vymačkejte po dně a stěnách formy až po okraj. 

Připravte náplň smícháním všech ingrediencí a řídké těsto nalijte do formy. 

Ztuhlou polovinu těsta nahrubo nastrouhejte na koláč.

Pečte v předehřáté troubě na 160 stupňů po dobu 40 minut.

Postup:
Jazyková kuchařka, kde najdete recepty na nejrůznější dezerty v českém, anglickém a německém jazyce. + 1 fotka

Chcete se učit cizí jazyk, ale nevíte jak na to? Zkuste to třeba pomocí receptů. Naučíte se jednoduchá slovíčka a ještě upečete pro svou rodinu něco dobrého. V dnešní době už si můžete pořídit kuchařku, ve které máte moderní skvělé recepty v několika jazycích.

Petra Járková
Petra Járková 27. 11. 2019 10:00

Kuchařek a učebnic jazyků je na trhu plno, ale jen jedna spojuje ty nejoblíbenější recepty hned ve trojím jazykovém provedení. Čeština, angličtina a němčina. Například České buchty, Czech buns či Tschechische Buchteln, tak přesně v tomto pořadí se dozvíte, jak upéct ty nejlepší buchty hned třikrát za sebou.

Nadšená cukrářka a tým

Za recepty sice stojí šéfcukrářka Marcela Benešová z Designum Café v Nerudově ulici, ale kniha jako taková je výsledkem společné práce řadových zaměstnanců na jedné straně, a managementu na straně druhé.

Smysl života

Každý den připravuje Marcela s týmem pro své hosty dokonalé koláče, dezerty i dorty, které si v kavárně Desigum, jenž provozuje Asten hotels, stejně jako hotel Golden Key, který je hned vedle, můžete dopřát.

Nejlepší recepty

Když se v kavárně čím dál častěji ptali hosté na recepty, rozhodl se tým vydat vlastní kuchařku.

"Do této knihy jsem vložila veškeré své nadšení, vášeň a energii a práci na ní jsme si neskutečně užili. Věřím, že výsledek se bude líbit a že vás třeba pečení s touto kuchařkou bude bavit," přeje si Marcela Benešová.

Kde ji sehnat?

Kniha stojí 280 Kč a je k dostání právě v Designum Café a celé síti Asten Hotels.

NA RECEPTY NA SLADKÉ POCHOUTKY Z TÉTO KNIHY SE PODÍVEJTE DO GALERIE:

 

Leona Machálková touží po nové lásce: O deset let mladšího bych zvládla, chci ještě něco zažít

Leona Machálková touží po nové lásce: O deset let mladšího bych zvládla, chci ještě něco zažít

Související články

Další články