Jak dlouho vydrží v lednici, mrazáku a spíži potraviny? Podívejte se na velký přehled

Zdroj: Pixabay

Je bezpečné konzumovat vejce uložené v lednici tři týdny od zakoupení? Nejen na to odpověděl server StillTasty, který sbírá informace od potravinových institucí a výrobců. Server Business Insider vybral základní potraviny a jejich trvanlivost. Zjistěte, jak dlouho vydrží maso, jogurt, vejce nebo čokoláda ve vaší domácnosti.

Jana Jánská
Jana Jánská 14. 09. 2017 14:52

Otevřené víno

V mrazáku: 4–6 měsíců

V lednici: 3–5 dní

Zavřené víno

Ve spíži: 3 a více let

Mléko

V mrazáku: 3 měsíce

V lednici: 1 týden po zakoupení

Otevřený kečup

V lednici: 6 měsíců

Zavřený kečup

Ve spíži: 1 rok

Vejce

V mrazáku: 1 rok

V lednici: 3–5 týdnů

Jogurt

V mrazáku: 1–2 měsíce

V lednici: 7–10 dní od zakoupení

Otevřené arašídové máslo

V lednici: 3–4 měsíce

Ve spíži: 3 měsíce

Syrové hovězí/vepřové/jehněčí/telecí

V mrazáku: 6–12 měsíců

V lednici: 3–5 dní

Syrová drůbež

V mrazáku: 9 měsíců

V lednici: 1–2 dny

Oříšky

Ve spíži: 10–12 měsíců

Med

Ve spíži: neomezeně

Losos

V mrazáku: 2–3 měsíce

V lednici: 1–2 dny

Konzervovaný/zabalený lančmít

V mrazáku: 1–2 měsíce

Otevřený lančmít

V lednici: 3–5 dní

Zabalená slanina

V mrazáku: 12 měsíců

Otevřená slanina

V lednici: 7 dní

Nudle na lasagne

Ve spíži: 3 roky

Zabalená čokoláda

V mrazáku: 18 měsíců

V lednici: 1 rok

Ve spíži: 6–9 měsíců

Hlávkový salát

V lednici: 1 týden

Zdroj: Business Insider

Návod, jak si elegantně uvázat šálu: Naučte se čtyři nové způsoby, které vás stylově ochrání před zimou

Návod, jak si elegantně uvázat šálu: Naučte se čtyři nové způsoby, které vás stylově ochrání před zimou

Související články

Další články