5 receptů na báječné sladké i slané snídaně, které vás nastartují do nového dne

5 receptů na báječné sladké i slané snídaně, které vás nastartují do nového dne
Zdroj: Pixabay.com

Snídaně dělá den. To neznáte? Pak vyzkoušejte našich pět tipů na jednoduché a chutné snídaně, které jsou hotové za pár minut. Pořádné ranní jídlo vás totiž takzvaně nakopne a pomůže vám rychle se dostat do formy.

Jana Jánská
Jana Jánská 26. 05. 2020 11:30

Snídaně by měla být bohatá na všechny důležité výživové látky. Do ranního jídelníčku patří zejména sacharidy, bílkoviny a vitamíny. Kromě jídla byste neměli zapomínat ani na pitný režim.

Volské oko se zeleninou

Vejce je to nejlepší, co vám pořádně nastartuje den. Pochutnáte si a zároveň vás celé dopoledne nebude honit mlsná. A je to tak jednoduché! Stačí, když si na pánvi připravíte volské oko – kolik vajíček zvolíte, záleží jen na vás. Ale doporučuje se 1-2, pak jen přidejte zelenou papriku a trochu opečte. Tato snídaně skvěle chutná a je zdravá.

Meloun (cantaloupe) s řeckým jogurtem

Někdo si může myslet, že řecký jogurt je tučný. Je ale extrémně zdravý a je také výborným zdrojem bílkovin. Nakrájejte si meloun cantaloupe, jehož dužnina je v plné zralosti oranžová, na čtverečky a přidejte ho do řeckého jogurtu. Nic lepšího jste dosud nejedli. Pokud vám v této pochoutce chybí více ovoce, můžete do něj přidat jahody či borůvky.

Šťavnaté ovesné vločky

Vločky si připravte ještě předtím, než jdete večer spát. Namočte je do misky s 2 dcl vody. Ráno budou mít tu správnou chuť a zároveň po nich nebudete mít hlad. Pokud jste typ, který musí mít ve všem ovoce, dopřejte si dle vašeho gusta. Ovoce vám nikdy ublížit nemůže.

Jogurt s banánem, jahodami a mandlemi

Tato chutná snídaně je opravdu velmi jednoduchá. Stačí mandle spolu s banánem a jahodami vložit do mixéru a pořádně pomixovat. Vznikne vám tak smoothie, na kterém si pochutnáte. Obsahuje jen 350 kalorií a najdete v něm až 15 gramů bílkovin. Do oběda tak máte vystaráno.

Vejce v avokádu

Nejprve si udělejte volské oko. Pak si připravte avokádo, vyjměte pecku a místo ní vložte volské oko. Posypte solí a máte dokonale výživnou snídani, kterou si budete chtít dělat každé ráno.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články