Alena (27): Na procházce alejí mě obklopila červená záře. Od té doby trpím nespavostí a panickými atakami

Alena (27): Na procházce alejí mě obklopila červená záře. Od té doby trpím nespavostí a panickými atakami
Zdroj: Unsplash

Alena před dvěma lety zažila nedaleko chalupy bizarní událost, jež ohromí příznivce paranormálních jevů. Mladou ženu však pořádně vyděsila. Záhadné světlo, které ji při letní podvečerní procházce obklopilo, si dodnes nedokáže rozumově vysvětlit.

Jan Švanda
Jan Švanda 06. 04. 2023 17:00

S manželem Romanem (31) milujeme slunce a moře. Každé léto tak alespoň na týden vyrážíme na jih, abychom si užili teplo a zrelaxovali. Tentokrát jsme ale udělali výjimku. Předloni na jaře jsme dostavěli chalupu, kterou jsme byli unešení, a rozhodli jsme se, že podstatnou část dovolené strávíme právě na ní.

Na procházce jsem zahlédla podivné světlo

Byla polovina července, venku panovala tropická vedra, takže se krom koupání v bazénu nedalo nic jiného dělat. Příjemně se ochlazovalo vždycky až k večeru. Jednoho dne kolem osmé jsem se proto rozhodla, že se půjdu projít, zatímco manžel si něco kutil v dílně.

Vydala jsem se na okruh, který dobře znám a absolvovala ho v minulosti už mockrát. Kochala jsem se přírodou a všimla si, že se od západu blíží bouřková oblačnost. Byla jsem zhruba v polovině cesty, a tak byl nejvyšší čas se vrátit. Přešla jsem rozlehlou louku, kterou lemovala lipová alej. Postupovala jsem po úzké pěšině, když mě najednou ozářilo nějaké světlo. Přimhouřila jsem oči, podívala se před sebe a spatřila atypickou červenou kouli, která se vznášela nad stromy. Nic podobného jsem v životě neviděla.

Zůstala jsem chvíli nehybně stát a mlčky pozorovala podivnou záři, která z koule vycházela. Uběhly asi dvě minuty, když se koule zničehonic ztratila. Byla pryč, jako když lusknete prstem. Sklopila jsem hlavu a zadumaná pokračovala v cestě.

Světlo mě najednou obklopilo ze všech stran

Tím to však neskončilo. Ušla jsem sotva sto metrů, zcela náhodou otočila hlavu a opět uviděla červené světlo, tentokrát ve tvaru válce. Bylo blíž než předtím a zářilo mnohem silněji. Přišlo mi, jako by se ke mně přibližovalo.

Válec mě následně obklopil. Nechápala jsem, co se děje. Zpanikařila jsem a utíkala pryč, naštěstí světlo se po chvilce rozplynulo. Byla jsem ale velmi rozrušená a chvátala do chalupy.

Příhodu jsem ihned vylíčila Romanovi. Druhý den jsme do aleje zašli spolu. Žádné světlo jsme ale nespatřili, byť jsme zůstali v inkriminovaných místech skoro tři hodiny.

Svěřila jsem se do odborné péče

Tajemnou záři jsem v okolí chalupy nezahlédla už nikdy a jen si kladu otázku: Co to sakra bylo?! Přírodní úkaz, UFO, nebo halucinace? Každopádně zážitek na mě zanechal stopy.

Od osudného dne špatně spím, často se v noci probouzím a trpím panickými atakami. Navštěvuji psychologa, který se mi snaží pomoci. Snad se můj stav brzy zlepší a budu zase v pohodě, na červené světlo však určitě do smrti nezapomenu.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články