Aleš (49): Je těžké najít fajn ženskou. Povedlo se mi to, bohužel hulí jako fabrika

Aleš (49): Je těžké najít fajn ženskou. Povedlo se mi to, bohužel hulí jako fabrika
Zdroj: Unsplash

Pan Aleš se po dlouhé době konečně seznámil s fajn ženou. Jedinou vadou na kráse je oblak kouře, který se nad ní vznáší celé dny a noci.

Michaela Hájková
Michaela Hájková 03. 06. 2023 07:00

Žaneta (43) je ženská do nepohody. Zasměju se s ní, je na ni spoleh a klapalo by nám to. Ale má to jeden háček. Musím se hodně přemáhat, abych skousl fakt, že hulí jako fabrika.

Poznat fajn ženskou je oříšek

Od rozvodu jsem se zkoušel seznámit přes seznamku a potkal mnoho žen, se kterými jsem si nerozuměl. Když jsem konečně narazil na Žanetu, byl jsem úplně nadšený. Žádná přetvářka, ale upřímnost a vytříbený humor. Cigaretku u sklenky vína jsem tak nějak přehlížel.

Na další schůzce jsem se Žanety na rovinu zeptal, jak dlouho kouří. A ona přiznala, že celý život. Někdy dá i více než krabičku za den. Podle toho, zda je večer ve společnosti. Mrzelo mě to v tom smyslu, že já byl vyléčený kuřák. Nechtěl jsem patřit mezi odnaučené prudiče a tak jsem Žanetino „vyhulování“ taktně toleroval.

Nevydrželo mi to dlouho. Po týdnech randění už jsem byl na její neustálé zapalování další a další cigarety háklivý. Sotva jsme někam přišli, už odbíhala. U mě doma trávila většinu času na balkóně. Vybírali jsme zásadně místa, kde se smí kouřit na zahrádce. Ani nemluvím o tom, že jsem byl cítit kouřem.

Utrhla se na mě

Kamarádi se mě ptali, jestli už zase kouřím. Musel jsem přiznat, že smrdím od partnerky. Žaneta doma vykuřovala v každém pokoji a ani se neobtěžovala s větráním. Začínal jsem chápat, jak moc moje závislost vadila bývalé ženě.

Přesto jsem nechtěl zahodit nový vztah. Pořád si máme co říct a s Žanetou je mi moc hezky. Říkal jsem si, že trocha kouře mě snad nezabije. Jednou jsem se jí opatrně zeptal, jestli uvažovala o skoncování s tímto zlozvykem. Vyloženě se na mě utrhla!

Jestli jsi chtěl nekuřačku, měl sis to napsat tučně v profilu na seznamce. Já jsem takhle spokojená a měnit nic nehodlám,“ vylítla a její klidná povaha byla rázem fuč. Už jsem se raději neptal, zda jí kouření neleze do peněz. Zjevně bych se se zlou potázal. Žaneta měla pravdu, začal jsem si s ní dobrovolně a kouření nijak netajila.

Přítelkyni rozumí jen moje máma

Někdy mi už připadá normální postávat před kinem a čekat na Žanetu, až načerpá nikotin do zásoby. Mám ale dny, kdy je mi z toho zle, štípou mě oči a celé mi to připadá absurdní.

Když jsem seznámil Žanetu s rodinou, byl jsem rád, že sestra má z obýváku vstup na zahradu. Moje přítelkyně tam strávila značnou část návštěvy. Jen moje máma z toho měla radost, konečně si měla s kým zakouřit.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články