Alexie (37): Co je špatného na tom, že chci s dětmi oslavit Halloween? Manžel nám to roky zakazuje

Alexie (37): Co je špatného na tom, že chci s dětmi oslavit Halloween? Manžel nám to roky zakazuje
Zdroj: Freepik

Alexie už tři roky bojuje se svým manželem Tomášem, který odmítá slavit Halloween. Nedokáže se přenést přes to, že se v Čechách slaví "cizí" svátek. Nezajímá ho, že by se jejich děti rády zúčastnily Halloweenu. Letos si Alexie řekla, že už ho nebude poslouchat a udělá dětem radost.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 28. 10. 2022 10:00

Už je to zase tady. Nastal říjen a my se doma hádáme skrze jednu a tu samou věc. Manžel Tomáš (43) odmítá oslavu Halloweenu! Důvod? Neuznává převzaté svátky. Nechápe však, že děti si chtějí užít trochu srandy. Letos už se odbýt nenecháme.

Manžel odmítá slavit Halloween

Už tři roky se vždy v říjnu doma hádáme skrze stejnou věc. Jakmile si děti uvědomí, že právě v tomto měsíci je Halloween, chtějí ho slavit. Chtějí se zúčastnit halloweenských pochodů, karnevalů a mít před domem vydlabané dýně se svíčkou uvnitř. Zatímco já na tom nevidím nic špatného, manžel z toho dělá obrovský problém.

Za poslední tři roky se mi pořádně nepodařilo manžela přesvědčit, že o nic nejde. Loni už to vypadalo nadějně a zdálo se, že nám dovolí alespoň ty dýně. Nakonec ani ty přes něj neprošly a my museli doma dělat, že žádný Halloween není. Jiřík (10) a Natálie (8) to oplakali. Tak jsem jim dala loni slib, že letos se postarám o to, aby to vyšlo.

Tomáše jsem se na svolení neptala a celé to vzala do vlastních rukou. Když přišel Jirka ze školy s letákem, že mají na dvoře halloweenskou party, okamžitě jsme jeli koupit kostým. Pohled na to, jak mu září oči, když jsme u kasy platili oblek svítící kostry, mě hřál u srdce. Naty si pořídila čarodějku a já oblek jakési zombie.

Manžel to chce opět sabotovat

Musím říct, že jsem si zkoušení kostýmů náramně užila. A to ještě za sebou nemáme všechno. To nejlepší teprve přijde. Tak mě to chytlo, že jsem nakoupila šest dýní a všechny je s dětmi vydlabala. Postavili jsme je před dům a radovali se, jak se kolemjdoucím líbí. Děti se však pořád podvědomě bály, co jim na to řekne táta. „To nechte na mě,“ utěšovala jsem je.

Tomáš nezklamal a když zjistil, co se za jeho zády odehrává, chtěl to všechno zničit. „Co jsem ti o tom říkal? Proč máme před domem ty dýně? Není to náš svátek! Tak už to pochop a přestaň mi to dělat naschvál," spustil. „Nenechám! Už jsi do toho kecal dost. Dělám to pro děti a ty bys měl možná taky," vynadala jsem mu.

Zdá se, že letos nám Halloween u manžela projde

Štve mě, jak se nedokáže nad některé věci povznést. Podle mého o nic nejde. Tak se v Čechách slaví Halloween. A co má být? Když to děti dělá šťastné, tak proč ne? Manžel se ohání svátkem dušiček, ale z toho děti nic nemají. Když jdou s námi zapalovat svíčky na hřbitov, jsou spíš smutné a nemá to na ně dobrý vliv.

Stálo mě to několik hádek, ale nakonec se zdá, že nám to letos projde. Dokonce jsem zariskovala a pořídila manželovi také kostým. Máme jít na akci do vedlejší vesnice, kde je vstup bez kostýmu zakázaný. Tak doufám, že to Tomáš nebude sabotovat a dopřeje rodině kousek zábavy. Nezáleží přeci na tom, zda to je, nebo není náš svátek. Jde o ten čas s dětmi.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Zahradní architekt Ferdinand Leffler prozradil největší prohřešky českých zahrad: Nejvíc je hyzdí vířivky

Související články

Další články