Barbora (22): Na dovolené v Chorvatsku jsem se málem utopila. Od té doby mě pronásleduje smůla, nepomáhají ani amulety od vědmy

Barbora (22): Na dovolené v Chorvatsku jsem se málem utopila. Od té doby mě pronásleduje smůla, nepomáhají ani amulety od vědmy
Zdroj: Freepik

Barbora na dovolené jenom o vlásek unikla smrti. Nebyla to poslední negativní událost v jejím životě. Od té doby se jí totiž lepí smůla na paty. Navštívila různé vědmy a dostala od nich magické amulety, ale nic z toho jí zatím nepomáhá...

Jana Jánská
Jana Jánská 28. 07. 2023 19:00

Do Chorvatska jezdím už od dětství. V dospělosti sice bez rodičů, ale stejně se každý rok těším na to, jak si tam odpočinu a projdu se po místech, která znám už dlouhá léta. Letos jsem ovšem prožila dovolenou u moře jako z hororu.

Dovolená u moře mě málem stála život

Došlo k tomu poslední den zájezdu. Večer jsem se ještě šla naposled vykoupat. Plavala jsem asi půl kilometru od břehu a koukala, jak se slunce v dálce noří do vody. Chvíli jsem se kochala tím pohledem, pak jsem se otočila a plavala zpátky.

V dálce za sebou jsem zaslechla hučení motoru. Myslela jsem, že nějaký rybář vyráží na noční šichtu. Někdy bych si to taky ráda zkusila. Vím, že to není jednoduchá práce, ale jednou by to mohlo být zajímavé. Lehla jsem si na záda a přemýšlela nad tím, co se takovému rybáři honí hlavou. Vlnky mě jemně houpaly a bylo mi tak fajn, že jsem na chvíli zavřela oči...

Probral mě šok z toho, že mám v puse a nose vodu. Chtěla jsem se nadechnout, ale nebylo tam nic jiného než voda. Zoufale jsem kopala kolem sebe a máchala rukama. Nevěděla jsem, kde je nahoře. Pak jsem najednou na tváři cítila vzduch a rozkašlala se. Zvracela jsem a mezi křeči se mi povedlo nadechnout. Věděla jsem, že se musím uklidnit, jinak to nikdy nezvládnu. Snažila jsem se šlapat vodu a dýchat pravidelně. Když jsem vyzvracela poslední zbytky mořských plodů od oběda, bylo mi lépe. Pomalu jsem se plavala ke břehu a svalila se na první lehátko na pláži.

Od nehody na moři mě pronásleduje smůla

Po chvíli přišel číšník z nedaleké restaurace a ptal se mě, jestli nechci jít dovnitř a dát si něco dobrého. Poděkovala jsem mu, ale raději jsem se vybrala zpátky do hotelu. Kousek mě doprovodil, protože viděl, že mám nejistou chůzi. Pak jsem padla do postele a okamžitě usnula.

Zdálo se mi, že jsem jen na vteřinku zavřela oči, když mě vzbudilo bušení na dveře. Byla to naštvaná delegátka. Už byl čas odjezdu a čekalo se jenom na mě. A já neměla sbaleno. Pomohla mi rychle naházet věci do kufru a do tašky, kterou si vezmu na palubu letadla. U autobusu se zeptala, jestli mám pas, a mě polilo horko. Následoval úprk do pokoje a hledání. Když jsem se vrátila zpátky, remcal nejen řidič, ale také ostatní turisté.

A od té doby mě pronásleduje smůla. V letadle vedle mě seděla maminka s miminem, které poblilo nejen ji, ale také mě. U výdejny zavazadel jsem dostala kufr tak pomlácený, že jsem ho nejdřív nepoznala. Doma mě čekaly kytky suché jako troud, protože sousedka neplánovaně odjela na fesťák. A když se vrátila, zapomněla, že mi je má občas zalít.

Smůlu nedokázala zahnat ani vědma

Každý den jsem alespoň jednou upadla a v práci zvorala spoustu věcí. Když začal přítel vést podivné řeči, přestože mu původně nevadilo, že pojedu na dovolenou sama, došlo mi, že se něco děje. Jako kdyby se mi od té příhody na moři začala smůla lepit na paty. Kámošky říkaly, že to není normální. A tak mě napadlo, že bych možná měla zkusit nějakou vědmu, abych se dozvěděla, proč mám takovou smůlu.

Zatím jsem jich navštívila půl tuctu. Všechny se shodují v tom, že jsem měla velké štěstí, když jsem neutonula, ale nepomohly mi se smůlou, kterou mám teď. Žádný z amuletů od vědmy nepomáhá, pořád něco ztrácím nebo mi někdo odře auto na parkovišti. Ty ženy říkají, že můj osud obestírá mlha, kvůli které nevidí do budoucnosti. Z toho mě trochu mrazí. Doufám, že se ta mlha brzy vytratí, protože tohle je už vážně k nevydržení.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články