Ema (33): Kartářka mi prozradila, kým jsem byla v minulém životě. Tehdy jsem se smála, dnes už to za pohádku nepovažuju

Ema (33): Kartářka mi prozradila, kým jsem byla v minulém životě. Tehdy jsem se smála, dnes už to za pohádku nepovažuju
Zdroj: Freepik

Ema si z hecu nechala u kartářky vyložit budoucnost i dalekou minulost. Dozvěděla se, že kdysi dávno byla upálena na hranici. Ema to brala jako zábavnou historku, dokud se jedné noci neprobudila uprostřed požáru. Historie se prý někdy opakuje...

Michaela Hájková
Michaela Hájková 21. 06. 2023 18:00

Na firemním večírku jsem si stoupla do fronty ke kartářce. Ani ve snu by mě nenapadlo brát tu paní vážně. Moje minulost se ukázala jako velice tragická, proto jsem si z toho dělala legraci. Jenže pak jsem se „znovu“ ocitla v plamenech...

Příběh o čarodějnici mě pobavil

Na firemním večírku byl bohatý program, dokonce tam byl i výklad z karet. Kolegyně mě hecovala, ať si také nechám vyložit osud. Na takové věci mě neužije, ale nechtěla jsem kazit zábavu. Dozvěděla jsem se klasické dobré zprávy o budoucím manželovi a dětech. Pak se mě kartářka zeptala, jestli věřím na minulé životy. Prý cítí, že jsem byla výjimečná.

Po výkladu z karet se zachvěla hrůzou, napadlo mě, že je to dobrá herečka. „Byla jste čarodějnice, upálili vás na hranici,“ pronesla dramaticky. Ihned jsem se zasmála, ale tím jsem ji moc nepotěšila. Nabádala mě, ať si dám na sebe pozor, historie se prý může do jisté míry opakovat.

Od té doby jsem známým s oblibou vykládala, kdo doopravdy jsem. „Už chápu, proč ode mě chlapi utíkají. Měla bych si ještě pořídit černou kočku!“ říkala jsem jim se smíchem.

Dostala jsem strach

O rok později jsem se ocitla na výstavě obrazů a u jednoho z nich se mi udělalo nevolno. Byl na něm znázorněn hořící dům. Těžko se mi dýchalo a musela jsem spěchat domů. Tehdy jsem si myslela, že jsem snědla něco špatného. Ráno jsem měla na rukou rudé fleky, které na dotek pálily. Do večera však zmizely.

To mě dost rozhodilo. Rozhodla jsem se nenechat nic náhodě a pořídit si nějaký ochranný předmět. Našla jsem obchod s magickými předměty a v duchu si představovala, co by mi na to řekli přátelé. Paní prodavačce, která vypadala jako čarodějnice, jsem vysvětlila svoji zvláštní situaci.

Začínám se bát ohně, vadí mi i obyčejný plamen svíčky. Asi to ve mně vyvolaly ty řeči u kartářky. Poslední dobou se mi zdá, že stojím na hranici. Nic příjemného...“ vykládala jsem a myslela si, že mě paní pošle k psychiatrovi. Ona ale vytáhla bylinky na spaní a pak amulet s kamenem na ochranu před zlými silami. Jako by to byl úplně běžný nákup. Byla jsem vděčná, že existuje takové místo a po čaji se mi opravdu lépe spalo. Kámen jsem nosila na krku pravidelně a nějakou dobu byl klid.

Nebyl to sen, hořelo doopravdy!

Pak jsem vyjela na babiččinu chatu, kde bylo potřeba posekat trávu. Na chatu nejezdí skoro nikdo z rodiny, udržujeme ji jen proto, že ji babička zatím nechtěla prodat. V noci na neděli mě vzbudil kouř a před očima se mi zjevily obrovské plameny. Myslela jsem si, že je to zlý sen. Sáhla jsem po kameni a stiskla ho tak pevně, až mě rozbolela ruka.

Možná mě nezachránil samotný kámen, ale díky němu jsem se naplno probudila a dala se na útěk. Chata pak lehla popelem a já skončila v nemocnici. Neměla jsem ani škrábnutí. Prý jsem měla velké štěstí. Domnívám se, že mám nový život díky své čarodějnické minulosti. Už si z ní legraci nedělám a kámen pro jistotu nikdy neodkládám.

Další příběhy ze života

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články