Barbora (34): Tchyně dělá rozdíly mezi vnoučaty. Ohradila jsem se, ale bohužel to nepomohlo

Barbora (34): Tchyně dělá rozdíly mezi vnoučaty. Ohradila jsem se, ale bohužel to nepomohlo

Bára se zlobí na svou tchyni Libuši. Ta si totiž bere na hlídání jen vnučku Adélu, na mladšího Viktora z vysoka kašle. Důvod je víc než směšný. Jde jenom o to, že je kluk...

Šárka Žižková
Šárka Žižková 18. 06. 2022 07:00

Vždycky jsem o své tchyni Libuši (57) měla jen to nejlepší mínění. Když jsem se stala matkou, názor jsem změnila. Dělá totiž mezi mými dětmi rozdíly. Inklinuje pouze k Adélce (7), zatímco její brácha Viktor (5) ostrouhá. A proč? Jenom proto, že je kluk.

Tchyně vyhledává jen vnučku

Myslím si, že s Michalem (35) tvoříme skvělý pár. Máme dvě krásné a veselé děti, které jsou pro nás vším. Všechno, co děláme, je pro ně. Podnikáme výlety, zajišťujeme jim kvalitní vzdělání, a hlavně je milujeme. Což se nedá tak úplně říct o tchyni Libuši. Ta mezi dětmi dělá rozdíly. Důvod je zcela absurdní.

Adélu nosila na rukou od prvního dne, co se narodila. Pořád za námi jezdila a byla po ruce. Když malá povyrostla, tchyně pro ni byla skvělou babičkou. Já mám problém s jinou věcí. Děti jsou od sebe dva roky, což mi nepřijde tak moc. Jenže když se narodil Viktor, hned jsem u Libuše cítila, že je něco jinak.

Do porodnice na kukačku sice přijela, ale nad vnukem se moc nerozplývala. „Kluk, jako každý jiný..." pronesla tehdy nad postýlkou. A od toho dne se k němu chová výrazně jinak než k Adélce. Té snáší modré z nebe a může se z ní zbláznit. Viktora tak nějak přehlíží. Pořád jsem si říkala, že jí třeba vadí, že je malý a ona už na něj nemá takové nervy. Tím to ale bohužel není.

Chci, aby se tchyně k dětem chovala stejně

Když volá, že by chtěla děti na víkend, mluví vlastně jen o Adéle. „Viktora si nechte, ten moc zlobí," zaznělo nedávno. „A co mu mám jako říct? On chce jet také,“ prskala jsem. „Ty už si nějak poradíš," byla se mnou hned hotová. Takže Adéla odjela na víkend k babičce. Společně navštívily ZOO a zašly do kina.

Dcera si přivezla nové hračky a nos nahoru. „Bé, tebe babička nechce," setřela bráchu hned ve dveřích. Ten propukl v pláč a zavřel se v pokoji. „Co s tím mám jako dělat?" udeřila jsem na manžela. „Koukej zjistit, proč ho máma nechce. Takhle to dál nejde," požádala jsem ho. Jenže on se matky tak trochu bojí, takže jsem nakonec stejně musela nastoupit já.

Když zase volala, že by vzala děti (Adélu) někam ven, rovnou jsem jí řekla, že Viktor pojede taky. „Já ho ale nechci. Já to umím jen s holkama. Kluci moc zlobí a nevědí, kdy je dost," hájila si svoje. „Mě to nezajímá. Jednou máš ty vnoučata dvě, tak se jim věnuj stejně,“ pobídla jsem ji.

Tchyně dostala nůž na krk

Nakonec si ho vzala, ale šťastné to nebylo. Viktor se vrátil dost smutný. Hned jsem pátrala, co se stalo. „Babička nás vzala do hračkářství," začal. „Ségra si mohla vybrat, co chtěla. Mě babička dovolila jen plastelínu," přiznal se. „A proč? Ty jsi zlobil?" zajímalo mě. „Protože jsem kluk. Ale já to nechápu," dodal.

Hned jsem tchyni volala. „Tak hele, už toho mám dost. Buď se k dětem budeš chovat stejně, nebo k tobě nebude jezdit ani Adéla. Kluk mi tady brečí a neví, co vlastně provedl," řekla jsem si své. A jak si myslíte, že to dopadlo? Libuše už nechce ani tu Adélu. Prý nemá čas. Mě to hlava prostě nebere.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články