Barbora (37): Manžel mě kdysi donutil k potratu. Teď přišel s nečekanou prosbou

Barbora (37): Manžel mě kdysi donutil k potratu. Teď přišel s nečekanou prosbou
Zdroj: Freepik

Když Bára před lety zjistila, že je těhotná, manžel ji donutil jít na potrat. Milovala ho tak moc, že ani nezvážila jinou možnost. Hrůzný zážitek se snažila přebít prací. Teď Adrián přišel s něčím, co rozhodně nečekala.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 08. 12. 2021 08:00

To, že je Adrián (40) muž mého života, jsem zjistila už při prvním setkání. Projel mnou dosud neznámý pocit, který mi jasně hlásil TO JE ON. Pokud jste byli někdy hodně zamilovaní, víte, že byste pro toho druhého udělali cokoliv. Mám na mysli úplně cokoliv.

Měla jsem toho nejlepšího chlapa na světě

Adrián splňoval všechny mé představy o ideálním muži. Po fyzické stránce neměl jedinou chybu. Byl to vysoký vypracovaný muž. Pohledem jasně říkal Chci tě. Stačilo, aby se mě dotknul, a já se roztekla jako čokoláda na sluníčku. Co se týkalo charakterových rysů, mohu to všechno shrnout jediným slovem. Dokonalost!

Měl snad všechny kladné vlastnosti. Jeho láskou jsem byla zcela omámená. Cokoliv řekl, to jsem udělala, a ještě mu za to děkovala. Vrchol mého štěstí přišel v době, kdy mě požádal o ruku. ,,Já budu ženou pana dokonalého,“ jásala jsem kamarádce do telefonu. ,,Nikdo nemá tak skvělého chlapa jako já,“ říkala jsem si často.

Svatba byla jako z pohádky a já si přála snad už jen miminko. To byla jediná věc, kterou jsme nikdy do hloubky neřešili. Adrián toto téma vždycky velmi rychle zavíral slovy Uvidíme. Po pěti letech od svatby jsem nečekaně otěhotněla. Samotnou mě to zaskočilo, protože jsem brala antikoncepci. Nicméně věřila jsem, že manžel bude rád.

Manžel mě donutil jít na potrat

,,Teď? Když jsme tak šťastní, máme mít dítě?“ byla jeho reakce. ,,To nesmíme dopustit. Musíš to nějak vyřešit, jestli mi rozumíš,“ naznačil a já tušila, co po mně chce. ,,Mám jít na potrat?“ ujišťovala jsem se. ,,Teď je to ještě malé, ne? Je to jen milimetrová věc v tvém těle. Není to dítě, takže ano, jdi na potrat,“ prohlásil rezolutně a mě polilo horko.

Zaslepená láskou jsem ho poslechla. Nad svými pocity jsem nepřemýšlela. Doktorka se mě několikrát ptala, zda jsem si jistá. ,,Jasně, že nejsem, ale pokud ho Adrián nechce, tak nemůžu jít proti němu,“ honilo se mi hlavou. ,,Ano, jsem si jistá. Chci se ho zbavit,“ reagovala jsem chladně.

Po zákroku jsem se musela zaměstnat. Ve firmě mi shodou okolností nabídli vyšší post. Ponořila jsem se do práce, abych na svůj hrůzný čin zapomněla. Nakonec to docela pomohlo. Měla jsem krásně našlápnutou kariéru a cítila se potřebná. Úspěchy se na mě valily ze všech stran.

Po letech si vzpomněl, že by dítě vlastně chtěl

Další tři roky jsem byla velmi úspěšnou designérkou. Slávu jsem si vyloženě užívala. To ale jen do chvíle, než přišel Adrián s něčím, co jsem myslela, že je navždy pohřebné. ,,Přál bych si dítě,“ zněla jeho prosba. ,,Prosím? Tys asi zapomněl, co jsme před lety provedli,“ rozčílila jsem se. ,,Teď už jsem připravený,“ opáčil.

Najednou mi začaly padat růžové brýle. Adrián je zjevně manipulátor, který si myslí, že si se mnou může dělat, co chce. ,,Mám skvěle rozjetou kariéru. Ve skoro čtyřiceti se už na dítě necítím. Je pozdě,“ položila jsem na stůl svoje rozhodnutí. On ale i nadále tlačí. Dokonce jsem zjistila, že mi mění antikoncepci za jiné prášky. Zjevně nebude tak dokonalý, jak jsem si myslela. Byla jsem pro něj snadná oběť. Myslím, že je na čase jít o dům dál. Tady už mě nic dobrého nečeká.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články