Chybí vám jiskra ve vztahu? Zatočte s nudou, říká odbornice a nabízí pár osvědčených tipů

Chybí vám jiskra ve vztahu? Zatočte s nudou, říká odbornice a nabízí pár osvědčených tipů
Zdroj: Freepik

Položili jste si někdy otázku, proč se tolik párů utápí ve stereotypu? A je celkem jedno, jestli po dvou, pěti či deseti letech. Pokud řešíte tento problém, máme pro vás několik rad z praxe, které vám pomohou se takového vyvarovat.

Sylvie Samsonová
Sylvie Samsonová 20. 11. 2020 14:00

V naší poradně jsme dali dohromady pár jednoduchých tipů, které můžete použít ve vztahu hned, jelikož k nim nepotřebujete nic speciálního.

Jednou on, po druhé vy

Jeden den v týdnu si naplánujte, že bude celý podle „něho“. Táta, jakožto hlava rodiny, vymyslí celodenní program pro celou rodinu. Další týden si to prohoďte a jeden celý den vymyslí a bude zase podle „ní“, a to opět komplet pro celou rodinu. A pokud jde o vás dva, kdy naposledy jste spolu vyrazili na „tajný výlet“? Co kdybyste třeba cestou z nákupu to vzali přes les, a tam v autě, jako za mlada… Mimochodem, kdy naposledy jste si dali dárek „jen tak“? Bez výročí, bez narozenin, svátků, Vánoc… Může to být úplná maličkost, ale za za tu reakci a štěstí v očích druhého to rozhodně stojí.

Neseknem se sexem

Jak jste na tom v sexuální oblasti? Kdy naposledy jste zkusili něco nového? Něco, co jste nikdy nezažili, nezkusili. Můžete využít sex shopy, pustit si pro inspiraci lechtivý film. K pohodě v posteli přispívá i občasný víkend, který máte jen pro sebe. Bez počítačů, tabletů, dětí, ideálně i bez mobilů a odjeli jste někam, kde jste nikdy dřív nebyli?

Hrajte si

Alespoň jednou za půl roku buďte někým „jiným“, zahrajte si spolu hru, dejte si rande v restauraci či kavárně, a hrajte nějakou svoji roli. Buď si ji můžete vybrat každý sám, nebo vám ji dopředu vybere partner, případně si na lístečky napíšete jména postav a vždy si nějakou vylosujete. Po dobu „rande“ pak hrajte svoji roli, pokud jste zrovna Marylin Monroe, tak nejenže se tak na rande „vyladíte“, ale budete se tak i chovat, nebo alespoň tak, jak myslíte, že by se Marylin chovala. Cílem je „zamést s nudou“, vyhnat ji z vašich dveří.

Vzájemné doteky

Dotýkejte se, pořád a stále, co nejvíce můžete. Pamatujte na základní pravidlo, „kde končí dotek, končí i vztah“. Při každém odchodu a příchodu si dávejte polibek, i když jste na sebe zrovna naštvaní. Pokud máte neshodu, tak mám pro vás jednu radu od mojí babičky, která říkala, že „vše se má schovat pod peřinou“, tak se tím řiďte, neboť statistiky hovoří jasně, dokud bude váš sexuální život naplněný, tak budete společně vždy hledat cestu k sobě a nikoli od sebe.

Sylvie Samsonová vystudovala práva, ekonomiku a andragogiku, již více než 15 let se pohybuje v oblasti osobního rozvoje a patří mezi přední kouče v ČR. Dvanáct let se specializuje na práci s dětmi, zejména s těmi, které mají některou ze specifických poruch učení, posledních sedm let je ředitelkou partnerské a rodinné poradny SPOLU v Brně, kde díky unikátnímu systému mediačních technik spolu s neurolingvistickým programováním dosahuje skvělých výsledků v rodinné i párové terapii. Je také autorkou knihy SPOLU partnerský manuál a NAJDU TĚ seznamovací manuál.

Se Sylvií připravujeme poradnu o tom, co vás trápí. Veškeré dotazy i starosti pište na redakce@lifee.cz. 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články