Jdete na první rande? Podle odbornice na vztahy byste si měli dát pozor na jednu zásadní věc

Jdete na první rande? Podle odbornice na vztahy byste si měli dát pozor na jednu zásadní věc
Zdroj: Freepik

První rande vyžaduje pečlivou přípravu. Asi složitější pro dámy, které se chtějí líbit, ale i pánové touží zaujmout, takže to vlastně nemá jednoduché ani jedna strana. Jenže nejde jenom to, abyste se někomu líbili, musíte ho totiž zaujmout i jinak…

Sylvie Samsonová
Sylvie Samsonová 06. 11. 2020 14:00

Jdete na první rande? Dobře si promyslete celý průběh setkání, i když vás může ledacos překvapit, měli byste alespoň rámcově vědět, kam chcete hovor směřovat a tedy případně rozvíjet začínající vztah.

Pravidla nejenom první schůzky

Určitě dbejte na to, ať nemluvíte jenom o sobě, ale ponechte prostor i tomu druhému. Naslouchejte. Pokud se na něco ptáte, tak nepřijímejte odpověď pasivně, ale aktivně se doptejte na detaily. Chcete přece toho druhého poznat.

A teď top důležitý bod – dejte si pozor na to, abyste příliš nemluvili o svých ex. A to berte vážně. Můžete tak totiž výrazně ovlivnit to, zda bude nějaké další rande. Rozhodně tím nechci říci, že byste měli „mlžit“ či dokonce zatloukat, ale jen to, že netřeba zabíhat do detailů.

Jak se přivítat a rozloučit?

Samozřejmě záleží na tom, jak proběhla „chemie“. Ale pokud předpokládáme, že funguje tak, jak má, pak při prvním přivítání je asi fajn se políbit na tváře. Přeci jen díky tomu tak trochu „vstoupíte“ do intimní zóny toho druhého, budete mít možnost vnímat jeho vůni, pohyb a nechat do sebe veškerou tu chemii proudit. Při vítání je také vhodné podívat se druhému do očí, protože ty nikdy nelžou a lze v nich vyčíst mnohé, tedy i to, zda druhá strana vysílá „stejné signály“.

Loučení by mělo být v duchu těšení se, tedy ideální je opět si dát buď pusu na tváře, krátce se obejmout, či si dát pusu na pusu, pokud to situace a vy dva chcete, tak se samozřejmě i líbejte. Ale čím by první rande nemělo končit je sex. Ať chcete nebo ne, tak hledáte partnera /partnerku pro život a přeci jen nechcete někoho, s kým dotyčný/ná tzv. hned hupne do postele.

U loučení nezapomeňte na úsměv a také na to, jak svými slovy řeknete, že jste rádi, že jste druhého mohli konečně potkat osobně, že budete mít krásný den a moc se těšíte na příště.

Muži v kontaktu

Jak jsem psala již v minulém díle, pánové, nezapomeňte ženě napsat jako první. Nečekejte „x dní“ nebo než napíše ona. Pokud o ni máte zájem, tak konejte, buďte v kontaktu, nepřerušujte komunikaci a to hezké, co mezi vámi vzniká. Přeci jen dost vztahů skončilo právě proto, že muž čekal klidně i týden s tím, než se ozval, a tak žena dospěla k názoru, že ji muž nechce. Některé akčnější ženy pak berou věc do svých rukou, začnou samy komunikovat a psát, ale pro vztah muže a ženy by to mělo být tak, že muž je mužem, tedy gentlemanem, který jisté kroky, jež mu sluší a ke gentlemanovi patří, učiní jako první.

Sylvie Samsonová se dvanáct let specializuje na práci s dětmi, posledních sedm let je ředitelkou partnerské a rodinné poradny SPOLU v Brně, kde díky unikátnímu systému mediačních technik spolu s neurolingvistickým programováním dosahuje skvělých výsledků v rodinné i párové terapii. Je také autorkou knihy SPOLU partnerský manuál a NAJDU TĚ seznamovací manuál.

Se Sylvií připravujeme poradnu o tom, co vás trápí. Veškeré dotazy i starosti pište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články