Dagmar (65): Dceři nevyšel bláhový sen o bohatém muži, ve čtyřiceti žije s námi

Dagmar (65): Dceři nevyšel bláhový sen o bohatém muži, ve čtyřiceti žije s námi
Zdroj: Freepik

Dášina dcera Klára měla jasný plán, jak bude vypadat její život. Chtěla si najít bohatého muže a nechat se živit. I když se Dáša snažila rozmluvit jí to, Klára se nedala. Roky žila v Itálii a lovila bohaté muže. Nepracovala a žila z peněz partnerů. Jenže jak pomalu stárla, přestalo se jí dařit a musela se vrátit do Čech. Ve čtyřiceti žije s rodiči a má sotva na chleba.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 13. 02. 2023 13:00

Dcera Klára (40) vždycky snila o tom, že si najde bohatého muže a bude žít pohádkový život. I přes snahu vysvětlit jí, aby se spoléhala především sama na sebe, nedbala mých rad. Několik let usilovně lovila boháče, až nakonec ve čtyřiceti skončila u nás. A nemá pomalu ani na chleba.

Dcera si vysnila bohatého muže

Když se Kláry ve čtrnácti letech učitelka ptala, co bude dělat, až bude dospělá, měla jasnou představu. „Najdu si bohatého muže," tvrdila hrdě. Brala jsem to jako rozmar pubertální holky, která to zcela jistě nemyslí vážně. Po skončení střední školy nám oznámila, že odjíždí s kamarádkou hledat štěstí do Itálie. „Tam je bohatých mužů dost," vysvětlovala mi.

S manželem Vaškem (67) jsme tomu nedokázali zabránit. Věděli jsme, že když si dcera vezme něco do hlavy, nikdo jí to nerozmluví. Prvních pět let jí to vycházelo. Našla si staršího Itala, který vlastnil luxusní restauraci a naši madam živil. Posílala fotky z různých koutů světa a my se nestačili divit.

Když na ni Francesko uhodil, že chce děti, lekla se a utekla. Zůstala sice v Itálii, ale dokonce musela začít pracovat. Ovšem jen na chvíli, než si našla dalšího bohatého muže, který ji nosil na rukou. Vůbec jí nevadilo, že James je o víc jak čtyřicet let starší. Důležité bylo, že má peníze.

Její bláhový plán nevyšel

Klára se domů vracela dvakrát ročně. Vždycky přivezla kopu drahých darů. Jako její máma, která o ni měla strach, jsem se jí při každé návštěvě snažila domluvit. „Nemůžeš spoléhat na peníze druhých. Měla bys také pracovat a myslet na budoucnost,“ radila jsem jí. Klára s hlavou v oblacích tvrdila, že žena jako ona nikdy pracovat nebude.

Během těch skoro dvaceti let, co žila v Itálii a vyměnila minimálně čtyři bohaté muže, se jí pomalu přestávalo dařit. Už nebyla mladá a atraktivní žena, kterou si někdo toužil vydržovat. Klára si začala často stěžovat, že je pořád sama a pomýšlela na návrat domů. Dlouho to však odkládala. Až když se přiznala, že nemá ani na letenku, museli jsme jí pomoci.

Vrátila se doslova zbídačená. Byla na kost vyhublá a s nezdravým kukučem. I když jsem na ni měla vztek, nechtěla jsem jí hned říkat, že došlo na má slova. S manželem jsme ji vzali k sobě a umožnili jí, aby se zmátořila. Dali jsme jí tři měsíce na to, aby si našla práci a dala si svůj život dohromady. A zde nastal obrovský problém.

Ve čtyřiceti žije s námi

Kvůli tomu, že skoro nepracovala, tak nic neumí. Když už ji někdo pozve na pohovor, nikdy to nevyjde. Nemá základní počítačové dovednosti, neumí ani řídit. Ovládá jen angličtinu a italštinu. Jinak je zcela nepoužitelná. Je mi jí líto, protože vidím, jak je z toho na dně. Musela vzít práci uklízečky a cítí se potupně.

Nemá totiž nic. Ve čtyřiceti bydlí u rodičů a pomalu nemá ani na chleba. Mohli bychom ji v tom vykoupat a pořádně podusit. Ale nic takového v plánu nemáme. Potrestala se sama. Zaplatíme jí kurzy, aby se něco naučila a mohla si najít důstojnou práci. Je to pořád naše dcera, která bohužel měla bláhové plány...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články