Dana (34): Chci se rozvést, ale manžel útočí na moje city. Syn by prý neměl vyrůstat bez táty

Dana (34): Chci se rozvést, ale manžel útočí na moje city. Syn by prý neměl vyrůstat bez táty
Zdroj: Freepik

Paní Dana má už delší dobu pocit, že její manželství nemá smysl. Poznačila ho nevěra a dlouhodobé odcizení. Jenže když doma naznačila, že to takhle dál nejde a chce požádat o rozvod, manžel začal hrát na city.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 21. 04. 2023 10:00

Konečně jsem se po několika letech rozhoupala k rozvodu s Radimem (46). Nebyli jsme šťastní a obávám se, aby tím netrpěl náš syn Kryštof (6). Právě kvůli němu to dělám. A doufám, že díky synovi získám sílu všechno dotáhnout do konce.

Všechno se najednou změnilo

Prvních pár let manželství s Radimem bylo kouzelných. Koupili jsme si dům v jižních Čechách. Radim sice musel každý den dojíždět přes hodinu do práce, ale já měla to, co jsem si vždy přála. Domeček se zahradou jsem si zamilovala. A jinde bychom ho za tak dobrou cenu nekoupili.

Když se narodil Kryštof, byla jsem ráda, že žijeme daleko od hluku města, hezky v přírodě a téměř na samotě. Užívala jsem si s Kryštofem procházky v lese a doufala, že toto období nikdy neskončí.  Všechno se mi to začalo kazit, když jsem musela dát syna do školky a najít si práci. Najednou jsem neměla skoro žádný čas a z procházek v přírodě sešlo.

Praskla na něj nevěra

I Radim se změnil, na cestách a v práci trávil víc a víc času. A já byla na všechno sama, na Kryštofa, domácí práce i zahradu. Když jsem zjistila, že mi Radim byl nevěrný, ani mě to nepřekvapilo. Tenkrát jsem byla jiná a všechno mu odpustila. Tvrdil, že to byla jednorázovka. Přesto se náš život nikdy nevrátil do starých kolejí.

Od té doby jsem pořád přemýšlela nad tím, jestli by nebylo lepší vzít Kryštofa a Radima opustit. Nikdy jsem k tomu neměla dost odvahy. Ale před měsícem jsem se rozhodla konat. Už jsem tak nechtěla žít dál. Radimovi jsem oznámila, že chci rozvod.

Útočí na moje city

„Dej tomu čas. Jen mi řekni, co tě trápí, a já to všechno napravím,“ řekl mi tehdy. Nic se ale nezměnilo. Pořád tráví doma hrozně málo času a mám pocit, že někoho má. Když jsem nedávno znovu nakousla téma rozchodu, zase se snažil všechno zamést pod koberec. „To přece Kryštofovi nemůžeš udělat. Nechceš, aby vyrůstal bez táty. Musí mít úplnou rodinu...“ přesvědčoval mě.

Vím, o co mu jde. Chce, abych s ním zůstala. Snaží se hrát na moje city. Je mu jasné, že bych pro Kryštofa udělala cokoliv a chci pro něj jen to nejlepší. V tom má pravdu. Ale na druhé straně se bojím, jestli vyrůstání v nefunkční rodině nebude pro Kryštůfka ještě horší...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články