Hedvika (26): Dohodila jsem kamarádce práci. Šokoval mě způsob, jakým se mi odvděčila

Hedvika (26): Dohodila jsem kamarádce práci. Šokoval mě způsob, jakým se mi odvděčila
Zdroj: Freepik.com

Hedvika chtěla pomoci své kamarádce, která přišla o práci. Dohodila jí místo u nich ve firmě. Netušila však, že kamarádka si představuje vděčnost poněkud jinak, než byste čekali. Jak tohle mohlo dopadnout?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 25. 01. 2021 08:30

Moje kamarádka Lenka (25) přišla o práci a dlouho nemohla najít novou. Chtěla jsem jí pomoci, tak jsem se za ni přimluvila u nás ve firmě.

Orodovala jsem u šéfové

Lenka je moje dlouholetá kamarádka. Proto, když potřebovala pomoc, jsem neváhala. Šlo o to, že si kvůli svému partnerovi potřebovala najít práci rychle, protože by jí jinak udělal ze života peklo. Nebo alespoň tak mi to líčila a dodala, že usilovně posílá životopisy, ale nikdo ji nezve na pohovory. Bylo mi jí líto. Měla jsem ji vždycky za takovou snaživku, které jen nepřeje štěstí.

Nějakým způsobem se Lenka dozvěděla, že u nás v práci je volná pozice. Dokonce taková, kterou by zvládla, protože podobnou práci už dělala. Požádala mě, jestli bych se nepokusila ji na to místo protlačit. Naše šéfová je ale poměrně přísná. Nerada bere někoho ze známosti, navíc aniž by věděla, jak ten člověk skutečně pracuje. Jenže Lenka práci potřebovala, tak jsem to riskla a naslibovala o ní šéfové hory doly, aby ji přijala bez pohovoru. Musela jsem se za ni zaručit a šéfová mi řekla, že pokud Lenka nebude šlapat jako hodinky, půjde to za mnou.

Flirtovala s kolegou

Lenka z toho měla velikou radost. Děkovala mi snad tisíckrát. Upozornila jsem ji, že nesmí selhat, jinak mi zadělá na problémy. Jenže už první den, kdy nastoupila, jsem zažila šok. Přišla oblečená jako na diskotéku, s výstřihem až někam k pupíku. Vynadala jsem jí a půjčila jsem jí šálu, aby se alespoň trochu zakryla. Naštvaně si omotala šálu kolem dekoltu a šly jsme za vedoucí. Ta si ji pořádně přeměřila, pak jí ukázala, co bude dělat, aby Lenka mohla začít skenovat a tisknout dokumenty.

Chodím kolem tiskárny poměrně často. Když jsem šla za hodinu kolem, Lenka seděla na stole, přejížděla si tužkou po puse a přiblble se chichotala. Vedle ní se opíral kolega Luboš. Evidentně neřešili práci, ale její dekolt. Když mě Lenka uviděla, seskočila ze stolu a pokračovala v kopírování. „Co tady vyvádíš?“ napomenula jsem ji. „Nejsi na rande. Koukej makat, nebo poletíme obě.“

Nehledala práci, ale povyražení

Od té chvíle jsem ji nenápadně sledovala. Něco mi říkalo, že to nebude dobré. Když přišel čas oběda, dokázala kolegy kolem sebe tak zmanipulovat, že se málem porvali o to, kdo ji pozve na oběd.  Seděli jsme všichni u stolu, když vtom mi došlo, že se Lenka dlouho nevrací z toalety.

Šla jsem se za ní podívat. Byla bych možná raději, kdybych ji tam našla třeba zvracet. Jenže ona se tam oddávala sexuálním radovánkám s dalším kolegou Milanem. Rozrazila jsem dveře. „Okamžitě toho nechte.“ Milana znám roky, takže jsem ho popadla za límec a vyhodila z dámských toalet.

Ty to asi nechápeš. Já ti chtěla pomoci. Jsi tady na moje čestné slovo, že ukážeš, co umíš. Ne proto, aby se ti chlapi dívali pod sukni,“ křičela jsem na ni. „Ještě jednou to uděláš a řeknu to doma.“ Celkem rychle se vzpamatovala. I tak za měsíc skončila. Jako další oběť svého povyražení si totiž vybrala syna naší šéfové. Já jsem naštěstí mohla zůstat.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články