Igor (48): Žena si našla milence, ale opustit mě nechce. A tak žijeme ve volném vztahu

Igor (48): Žena si našla milence, ale opustit mě nechce. A tak žijeme ve volném vztahu
Zdroj: Freepik

Igorova žena se bez obalu přiznala, že se stýká s jiným mužem. Dotyčný je o dvacet let starší. Pro Igora bylo to zcela nepochopitelné, že ho vyměnila za seniora. Na rozvod ovšem nedošlo, protože ho ani jeden z nich nechce.

Šárka Žižková
Šárka Žižková 02. 05. 2021 08:00

V manželství s Evou (41) jsme devatenáct let. Nejsem naivní a vím, že láska, která mezi námi panovala na začátku, je pryč. I tak mám Evu rád, je to moje manželka, se kterou chci zestárnout.

Žena byla dlouho na mateřské

První z našich dětí porodila až v třiceti pěti letech. Sotva mohlo jít do školky, ukázalo se, že je znovu těhotná. Byla tak na mateřské skoro šest let. Zatímco jí šla hlava kolem, já jsem za to byl rád. V mých očích vládla doma pohoda. Eva skvěle zvládala celou domácnost i lehce opožděného syna. Doma bylo vždy uklizeno a teplá večeře.

Já jsem se snažil Evě o víkendech pomáhat. Trávil jsem hodně času s dětmi, aby měla chvíli pro sebe. Tvrdila, že potřebuje mezi lidi a pravidelně jezdila za kamarádkou Jindrou. Odcházela dopoledne a vracela se večer. Někdy dokonce zavolala, že přijede až ráno, že se chce napít. Nechtěl jsem jí nic zakazovat, takže jsem to tiše respektoval. Poslední roky lítala jenom kolem dětí. Měla na to nárok.

Když i mladší syn nastoupil do školky a Eva do práce, náhle se změnila. Jako by začala dohánět ztracené roky doma. To bylo vínečko s Marií, procházka po Praze s Lucií. Nechávala na mně skoro všechno. Dovolil jsem si dát najevo svůj nesouhlas s tím, že jezdí domů pozdě v noci. Možná na tu konfrontaci i čekala. Nenamáhala se ani lhát.

Našla si staršího muže

,,Já se s někým scházím. Jindra není žena, ale muž,“ řekla bez výčitek svědomí. ,,Takže ty mě celou tu dobu podvádíš?“ ptal jsem se udiveně. ,,Nejde ani tak o sex, jako o to, že je mi s Jindrou dobře. Je o dvacet let starší než já. Má na mě čas. Chápe potřeby ženy. Chci být s ním!“ prohlásila.

Nevěřil jsem, že mě vyměnila za nějakého důchodce. ,,My dva jsme si cizí, copak to nevidíš? Mám vůči tobě nějaký psychický blok. Nemůžu už vedle tebe ani pořádně dýchat. Jindra ve mně čte jako v knize, přesně ví, co mě trápí, co mi udělá radost. To už u tebe neznám,“ pokračovala a u toho si balila věci.

,,Takže ty jen tak zahodíš skoro dvacet let a jdeš k nějakému dědkovi?“ křičel jsem na ni. ,,Máš tady dvě děti, které tě potřebují, jestli ti to nevadí,“ útočil jsem na ni. ,, Vždyť já je neopouštím. Odcházím od tebe. Pro mě už jsi jen otec našich dětí. Budu žít tady i tam. Říkejme tomu volný vztah,“ uzemnila mě. Honilo se ve mně několik pocitů najednou. Vztek společně s lítostí, že ji fakt, že mě opouští, ani trochu nemrzí. ,,Jak to chceš vysvětlit dětem? Jak k tomu přijdu já?“ tázal jsem se. Na to už jsem odpověď nedostal.

Budu na ni čekat

Musel jsem si to vyřešit po svém. Na sex jsem si někoho našel, protože jsem chlap, který to potřebuje. Doma se střídáme na směny, protože rozvod nechce ani jeden z nás. Eva je svým dědkem nadšená. On ji totiž bere jako luxusní bonbónek. Sama říká, jak se s ní všude vytahuje, že má vedle sebe zralou a krásnou čtyřicítku.

Já bych jí nakonec i nějakého milence odpustil. Ono po dvaceti letech manželství je jasné, že vášeň a láska vyprchají. Mně vadí to, že je do něj bezhlavě zamilovaná. Stále čekám, kdy jejich kvítky lásky opadají a ona se ke mně vrátí. Ale co když ne?

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články