Ingredience, která znovu oživí váš vztah. Proč to nevyzkoušet?

Ingredience, která znovu oživí váš vztah. Proč to nevyzkoušet?
Zdroj: Unsplash.com

Každý z nás je jiný, každý vztah dvou lidí je odlišný. Neexistuje jeden univerzální návod, kterým by se dalo ve vztahu řídit. Ta nejlepší cesta se nedá definovat, každý pár si musí najít tu svou. Přesto existuje něco, co okoření téměř každý vztah.

Radka Křivánková
Radka Křivánková 21. 05. 2020 12:00

Z partnerů se časem mohou stát pouze spolubydlící, kteří žijí vedle sebe, nikoliv spolu. O co klidněji pár působí navenek, o to hlubší je vnitřní osamocení každého z dvojice. Není divu, že stačí někoho potkat, někoho, kdo bude naslouchat a zajímat se o druhého... Někdy se dvojice probudí až tehdy, objeví-li se milenka či milenec. Ale to už může být pozdě.

Každý vztah potřebuje péči

Každý člověk potřebuje cítit zájem toho druhého. Je pochopitelné, že zájem s časem klesá, ale pokud má vztah fungovat dál, je nutné to řešit. Základem je otevřená komunikace. Na druhé straně může oživení vztahu přinést něco, co je ukryté v černé skříňce. Ano, jde o překvapení.

Stereotyp, který dříve či později ovládne každý vztah, přináší do soužití klid. Jenže pokud je toho klidu a stereotypu příliš, vztah může zcela ochladnout. Lidé sice žijí pod jednou střechou, ale vzájemně se čím dál víc odcizují. Blízkost jim zákonitě začne chybět.

Blízkost ve vztahu pociťujeme zejména ve chvílích intenzivních emocí. Ty jsou také nezbytné pro kvalitní intimní život. Právě nedostatkem pozitivních emocí může vztah trpět. Přitom je tak snadné je probudit, udělat druhému radost, překvapit ho něčím neočekávaným...

Kytice růží není překvapení

Kytice růží k narozeninám nebo romantická večeře u příležitosti výročí není ve vztahu ničím překvapujícím. Pokud chcete opravdu oživit vztah a zahnat stereotyp, zaměřte se na ty nejvšednější chvilky, aktuálně zalité šedí života. Zkuste v obyčejném termínu připravit pro partnera něco neobyčejného. Naplánujte třeba společný víkend a nechte partnera do poslední chvíle v nejistotě, kam že se to vlastně vydáte. Nemusí to však být hned celý víkend. Stačí den, stačí i jeden nevšední večer věnovaný netradičním zážitkům, a vztah se může ubírat jiným směrem.

Dejte si tu práci a vymyslete pro druhého opravdu překvapení. Nemusí to přitom být nic velkého, i drobné gesto se cení. Nakonec třeba budete překvapení i vy z nových možností vztahu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články