Iveta (42): Má dcera si pořád povídá sama se sebou. Tvrdí, že mluví s kamarádem

Iveta (42): Má dcera si pořád povídá sama se sebou. Tvrdí, že mluví s kamarádem

Iveta má devítiletou dceru Sáru, která byla vždycky trochu jiná než její vrstevníci. Je více uzavřená a se svými rodiči moc nemluví. Navíc nemá ani moc kamarádů, takže volný čas tráví doma čtením knih nebo hraním her na počítači. Když už si Iveta myslela, že se jejich dcera konečně s někým spřátelila, přišel šok.

Tereza Endrštová
Tereza Endrštová 13. 07. 2020 15:00

Naše dcera byla vždy trochu zvláštní. Místo venkovních her na schovávanou s kamarády upřednostňuje společnost knih nebo našeho kocoura. Jednoho dne nám s manželem svitla naděje, že by se to mohlo změnit. To jsme se ale oba šeredně mýlili.

S někým si v pokoji povídala

Když jsme s manželem jednoho dne přišli z práce, slyšeli jsme ze Sářina pokoje, že si s někým hlasitě povídá. Hovor navíc doprovázel bujarý smích. Napadlo nás, že si snad pozvala společnost. Hned jsem se rozběhla s radostí po schodech nahoru do Sářina pokoje, abych nabídla její nové kamarádce nebo kamarádovi alespoň kakao a sušenky. Když jsem ale otevřela dveře do pokoje, vyděsila jsem se. Nikdo jiný kromě naší dcery v místnosti totiž nebyl.

Neviditelný kamarád

Zeptala jsem se dcery, s kým, že si to vlastně povídá. Na to mi bez zaváhání odpověděla: "Přece s Láďou," a  ukázala do rohu místnosti. Tam ale nikdo nebyl. Strnula jsem zděšením. Pak jsem se ale snažila uklidnit sama sebe, že si určitě jenom hraje. Časem se ale stal neviditelný společník dcery nedílnou součástí všech našich společných aktivit. Chodí s námi na procházku, hraje hry i večeří.

Vůbec nevím, jak to řešit a děsí nás to čím dál víc. Chystáme se s dcerou k psychologovi. Někdy mě ale zaráží, co vše mi dcera o svém kamarádovi vypráví. Jednou mi totiž pověděla, že jí Láďa řekl, že ví, co děláme s manželem v noci, a že jestli mu nedovolíme si hrát se Sárou, všechno jí prozradí. Hned se mě pak ptala: "Co mi má říct?" Podobně divné otázky nám Sára pokládá čím dál častěji. Jsou to ale věci, na které by malá dívka sama nepřišla. Nebo ano? Vůbec nevím, co si počít a začínám z toho šílet. Kromě toho bychom byli raději, kdyby měla naše dcera obyčejné viditelné kamarády jako všichni ostatní.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články