Jarmila (38): Čekám páté dítě. Můj otec mě kvůli tomu nazval chovnou klisnou

Jarmila (38): Čekám páté dítě. Můj otec mě kvůli tomu nazval chovnou klisnou
Zdroj: Pexels

Narození dalšího potomka by měla být radostná událost a okolí by to šťastnému páru mělo přát za všech okolností. Paní Jarmila se ale od svých rodičů nedočkala vlídné reakce. Páté dítě je prý už moc.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 23. 09. 2022 10:00

S manželem Danem (40) máme čtyři děti. Nejstarší Evě je patnáct let, pak se narodil Adam, tomu je dvanáct. Následuje sedmiletý Matouš a zatím nejmladší Anna, té jsou tři.

Jsem po páté těhotná

Celá naše rodina je věřící, proto jsme s Danem nepoužívali antikoncepci. A ani jsme se nikdy nechránili před možným otěhotněním. Bereme věci tak, jak přijdou. A pokud Bůh chce, abych byla těhotná, ať se tak stane. My se ničemu nebráníme.

Před pár měsíci se tak stalo. Po dlouhých třech letech jsem byla znovu těhotná. Moc jsme se na pátý přírůstek do rodiny těšili. Bude nás zase o kousek víc a s dalším dítětem aspoň splníme naše poslání na zemi. Měla jsem z toho opravdu dobrý pocit.

Reakce rodičů nebyla zrovna pozitivní

Když bylo těhotenství potvrzené, šli jsme radostnou novinku oznámit mým rodičům. Věděla jsem, že to nebude jednoduché. Moc si s nimi nerozumíme. Rodiče nechápou cestu, kterou jsem si vybrala. Často mě odsuzují za to, že víru beru až moc vážně. Ale já cítím, že jsem se v životě dala na správnou cestu.

S celou rodinou jsme k nim zašli na oběd. Když můj otec viděl, jak se mi pod trikem vzdouvá břicho, začal mrmlat. „To už jsi zase těhotná? To ti čtyři děti nestačí? Kdo to další dítě bude živit? Nechápu, co vás k tomu vede. Nevěděl jsem, že jsem vychoval chovnou klisnu,“ hudroval během celého oběda.

Chtěla bych, aby našel v srdci Boha

Bylo jasné, že se nenechám takto urážet, „Místo toho, abys byl šťastný, že budeš mít další vnouče, tak budeš takhle nadávat? Takové chování si opravdu nezasloužím. Znovu přijdeme, až budeš schopný omluvit se mi za to, jak si mě nazval,“ řekla jsem ostře otci a odjeli jsme pryč.

Opravdu dost mě urazil. Chová se ke mně strašně. Nechápu, proč nedokáže přijmout to, jaká jsem. Místo toho i teď, když mi táhne na čtyřicet, mě chce předělat a učit o životě. Ráda bych, aby našel ve svém srdci Boha a měl rád bližního svého. Prospělo by to jemu i jeho okolí. Místo toho je neustále naštvaný a kope kolem sebe.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články