Jaroslava (55): Můj syn nechce chodit do zaměstnání. Důvod se mi ale vůbec nelíbí

Jaroslava (55): Můj syn nechce chodit do zaměstnání. Důvod se mi ale vůbec nelíbí

Jaroslava žije léta sama se synem Petrem (22). Petr po absolvování střední školy krátce pracoval v jedné malé firmě, kde ale brzy skončil. Teď je dlouhodobě nezaměstnaný a Jaroslava bohužel nemá pocit, že by si syn zaměstnání aktivně hledal a měl vůbec o jakoukoli práci zájem.

Kateřina Niekurzáková
Kateřina Niekurzáková 07. 06. 2020 08:30

Velice brzy jsem se rozvedla a zůstala jsem se synem sama. Asi právě proto jsem se na něj upnula a dost jsem ho rozmazlila. Petr byl zvyklý, že jsem se o něj vždycky postarala a umetala mu cestičku. Teď už je ale dospělý a já chci, aby se začal chovat zodpovědně a uměl se o sebe postarat sám, bohužel se to moc nedaří. Po maturitě začal pracovat v malé firmě, kde ale moc dlouho nevydržel. Od té doby nemůže žádnou práci najít.

Petr si sám nic nehledal

Pořád jsem se snažila Petrovi vysvětlit, že práci si dneska musí hledat aktivně sám. Nikdo mu jen tak nezavolá s tím, aby k němu šel pracovat. Vím, že bydlíme na malém městě, kde není úplně jednoduché sehnat si zaměstnání, přesto to možné je. Další možností je dojíždění do vzdálenějšího krajského města, kde je příležitostí víc. O tom ale syn nechtěl ani slyšet, přestože má řidičský průkaz.

Nakonec jsem vzala věc do svých rukou

Na Petra jsem se už dál nemohla koukat, tak jsem se rozhodla, že mu s hledáním práce pomůžu a kontaktovala jsem snad všechny svoje známé. Kamarádka, která dělá vedoucí v jednom místním podniku, mi slíbila, že si Petra k sobě vezme. Byla jsem nadšená a hned jsem to synovi oznámila. Ten ale moje nadšení nesdílel, plat se mu zdál malý a druh práce ho také nijak neoslnil. Já jsem si ale trvala na svém a Petr musel do práce nastoupit.

Informace od kamarádky mě silně znepokojily

Přibližně za měsíc mi kamarádka telefonovala, že s Petrem bohužel není spokojená. Měl opakované pozdní příchody, jednou dokonce nepřišel vůbec a výsledky jeho práce také za moc nestojí. Prý kdyby Petr nebyl můj syn, rozloučila by se s ním už dávno. Byla jsem z toho zoufalá a se synem jsem se ten den strašně pohádala. Dala jsem mu ultimátum, během kterého se musí ve firmě zlepšit, jinak se ode mě bude muset odstěhovat. Mám ale velký strach z toho, že Patrovi život nezaměstnaného vyhovuje a nebude se snažit jakkoli zlepšit. Já kromě něho nikoho jiného nemám, proto ho vyhodit také nedokážu.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články