Jozef (67): Vnučka si přivezla panenku, která mě trochu děsila. Nakonec zřejmě zachránila život mé ženě

Jozef (67): Vnučka si přivezla panenku, která mě trochu děsila. Nakonec zřejmě zachránila život mé ženě
Zdroj: Unsplash

Jozef žije s manželkou na venkově a jednou za čas za nimi přijede dcera s vnučkou. Během poslední návštěvy Jozefa vytáčela mluvící panenka malé Zoe, a tak ji vypnul a zavřel do pokoje po prababičce. To ale panence mluvit nezabránilo...

Michaela Hájková
Michaela Hájková 04. 04. 2023 17:00

Bydlíme na samotě u lesa, dcera z prvního manželství se za mnou dostane sotva jednou za půl roku. Tentokrát byla návštěva delší a já měl radost, že strávím čas s pětiletou vnučkou Zoe. Ta si ale přivezla mluvící panu, která nás trochu děsila.

Panenka mě rozčilovala hned od první chvíle

Vynášel jsem dceři věci z auta, zatímco mě Zoe seznamovala s panenkou. „Dědo, to je Balerína,“ vysvětlovala a panenka začala vykřikovat: „Obejmi mě! Mám tě ráda!“ Zavrtěl jsem překvapeně hlavou jak nad jménem, tak nad nehezkou hračkou. Hlučné hračky jsou pro mě nesnesitelné. Manželka mě krotila, abych se k tomu moc nevyjadřoval.

Jenže panenka hulákala u večeře, u čtení pohádky, a dokonce i v noci. Měla nějaký senzor pohybu. „Ráno tu pitomost někam schovám, tohle nemám zapotřebí,“ zlobil jsem se potichu v posteli. Jak jsem řekl, tak jsem učinil. Panenka skončila v pokoji po prabábě, kam nikdo nechodil. Jako by se tam zastavil čas. Posadil jsem ji na pohovku s háčkovaným přehozem a zamkl na dva západy. 

Panenka mluvila vzdor tomu, že jsem ji vypnul

Dcera, manželka a vnučka vyrazily na výlet, zatímco jsem hlídal guláš na sporáku a mohl si odpočinout. Z polospánku mě probudil hluk. Nastražil jsem uši a rozpoznal hlas panenky, jako by se zlobila.

„Mám tě ráda!“ křičela pořád dokolečka. Musela být rozbitá, moc dobře jsem věděl, že jsem jí na zádech vypnul tlačítko. Trochu nejistě jsem se tedy blížil k pokojíku a otevřel dveře. Panenka ležela na zemi a byla naprosto zticha. 

Napadlo mě, že si Zoe otevřela a s panenkou si tajně pohrála. Popadl jsem ji, vyndal z ní baterky a hodil ji v předsíni do truhly. Pak jsem na ni dočista zapomněl a stejně tak všichni ostatní. Zoe byla plná dojmů z přírody. 

Ozvala se z truhly, a tak zabránila tragédii

Uprostřed noci jsem se vydal zkontrolovat lednici, mám lehký spánek, a proto spíme se ženou odděleně. Když jsem procházel kolem truhly, ozvalo se z ní: „Pojď si hrát...“ Nejsem divák hororů ani poseroutka, ale tohle už na mě bylo moc. Opatrně jsem otevřel víko, vzal panenku a vyhodil ji na dvůr.

Hned potom jsem šel za manželkou, protože jsem viděl pod dveřmi světlo. Žena ležela na zemi po mozkové příhodě. Lékař mě ujistil, že jsem byl v pravou chvíli na pravém místě, díky tomu jsme se vyhnuli horšímu scénáři. Panenka ode mě dostane ještě šanci, protože manželku vlastně zachránila. 

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články