Karolína (29): Přítel mi dal po třech letech kopačky, prý jsem příliš atraktivní. Není to směšný důvod?

Karolína (29): Přítel mi dal po třech letech kopačky, prý jsem příliš atraktivní. Není to směšný důvod?
Zdroj: Freepik

Existuje vůbec správná doba na rozchod a věty, které se při něm mají říkat? Tuhle otázku si asi klade spousta lidí, kteří jsou nějakým způsobem nešťastní ve vztahu a přemýšlejí o jeho ukončení. Se slečnou Karolínou se nedávno rozešel přítel a jeho důvod ji opravdu překvapil.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 13. 09. 2022 07:00

Kuba (31) a já tvoříme pár už téměř tři roky. Za tu dobu jsme toho stihli hodně, půl roku jsme byli na cestách v zahraničí a teď bydlíme spolu. Myslela jsem, že ho znám jako své boty, jenže jsem se šeredně zmýlila.

S přítelem něco nebylo v pořádku

Posledních pár měsíců se mi zdál zvláštní. Málo mluvil. A když jsem mu něco říkala, tak mě ignoroval. Přičítala jsem to stresu, který teď měl v práci. Jelikož se to všechno po covidu znovu rozjelo, trávil v kanceláři opravdu dost času.

A když náhodou přišel z práce domů dřív, byl dost mrzutý a nevrlý. Vůbec se s ním nedalo normálně komunikovat. Bylo mi to líto, protože takového ho neznám. Většinou je milý, nikdy na nikoho nezvedne hlas a často se směje. Teď je to, jako bych chodila s někým úplně jiným.

Snažila jsem se mu zvednout náladu

Vymyslela jsem plán na víkend, abych mu zvedla náladu. Nic velkého, jen jsem koupila levné letenky do Říma a měli jsme tam strávit krásné romantické chvilky. To by snad Kubu konečně přivedlo na jiné myšlenky. V pátek dopoledne jsme měli odletět a v neděli večer se vrátit. Moc jsem se na to těšila.

A dopadlo to přesně podle mých představ, Kuba na chvíli zapomněl na práci a byl zase takový jako dřív. Smáli jsme se spolu, chodili na výlety a užili si i milování. Když se blížil konec našeho společného víkendu, byla jsem trošku smutná. Myslela jsem si, že Kuba si to užil stejně jako já, ale všechno bylo jinak.

Dostala jsem kopačky

Týden na to se se mnou rozešel. Opravdu jsem to nečekala. Bylo to jako blesk z čistého nebe. A důvod rozchodu jsem snad pochopila ještě míň. „Je mi to líto, ale chodit s tebou prostě nezvládám. Vnitřně mě to ubíjí. Hodně mi vadí, jak tě každý balí. Víš, jak se cítím?“ řekl mi. Nezmohla jsem se na odpověď.

Jsme spolu tři roky, bydlíme spolu a najednou mu začne vadit tohle? To jako předtím s tím byl v pohodě? Zdá se mi, že je to nějaká výmluva, jinak si to neumím vysvětlit. Moc mě ranil a důvod, proč mi dává kopačky, mi přijde směšný. Jsem z něho nešťastná. Kdyby jen věděl, jak moc mi zlomil srdce.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články