Klára (23): Můj přítel odmítá vztah na dálku. Řekl, že se rovnou můžeme rozejít

Klára (23): Můj přítel odmítá vztah na dálku. Řekl, že se rovnou můžeme rozejít
Zdroj: Pexels

Vztah na dálku je náročný pro obě strany. Nikdy není jistota, že vydrží. Klára si myslí, že to stojí za pokus, jenže její přítel je opačného názoru. Co s tím udělají?

Natálie Volfová
Natálie Volfová 25. 10. 2022 07:00

S Tobiášem (26) chodím teprve pár měsíců. Je to milý a přátelský kluk. Máme toho hodně společného. Vždy si krásně popovídáme a moc se nasmějeme. Náš vztah si opravdu užívám. Jenže to vypadá tak, že o něj brzy přijdu. 

Mám jeden velký sen 

Rozhodla jsem se totiž udělat velký krok. O tom, že pojedu do USA a budu tam cestovat, sním snad už od puberty. Poprvé moje plány překazil covid. Teď to konečně vypadá tak, že bych se tam opravdu mohla podívat. Mám to už vymyšlené. Prvních pár měsíců bych především cestovala, projdu státy z východního pobřeží na západní. A až by mi došly peníze, tak bych se zastavila a našla si nějakou práci. 

Chci tam strávit alespoň rok. Nasbírala bych nové zkušenosti, úžasné vzpomínky a ke všemu se zdokonalím v angličtině. Bylo by to prostě úžasné. 

Vztah na dálku se mu nelíbí

Před pár dny jsem o tom řekla Tobiášovi. „Jestli by ti to v práci dovolili, mohl bys jet taky. Byla bych strašně ráda, kdyby se to povedlo,“ dodala jsem, když jsem mu vylíčila svoje plány. „Nechci být znovu ve vztahu na dálku. Jestli je tohle tvůj plán a já bych s tebou nemohl jet, je lepší náš vztah ukončit hned, řekl mi na rovinu.

To jsem opravdu nečekala. Nechápala jsem jeho důvody. „Už jsem párkrát zažil, jaké je to být ve vztahu na dálku a ani jednou to nedopadlo. Trápili jsme se oba,“ dodal, když viděl, že mi to nejde do hlavy. 

Přítel má asi pravdu 

Nikdy jsem ve vztahu na dálku nebyla, ale i tak mi to přišlo přehnané. „Určitě bychom to zvládli,“ snažila jsem se ho přesvědčit, ale bylo to marné. „Vůbec nechápeš, jak je to emocionálně náročné. Přijdou problémy a náš vztah to prostě nevydrží. Ta vzdálenost je obrovská a čím víc času uplyne, tím to bude horší," pustil se do vysvětlování svých důvodů.

„Můžeme si důvěřovat, ale když budeme od sebe tak daleko, je prostě jednoduché dělat chyby. Zvlášť když budeme hledat u jiných lidí emocionální podporu, kterou obvykle nacházíme u sebe navzájem,“ dodal. To všechno mi dává trochu smysl, ale i tak mi to stojí za zkoušku. Opravdu nechci přijít ani o svůj velký sen, ani o Tobiáše. Tak nám držte palce. 

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články