Vanda (30): Vztah na dálku mě začíná deprimovat. Co když se přítel vrátí ke svojí ex?

Vanda (30): Vztah na dálku mě začíná deprimovat. Co když se přítel vrátí ke svojí ex?
Zdroj: Unsplash

Vztahy na dálku jsou vždy komplikované. Není jednoduché je udržet, i když máme k ruce moderní technologie a můžeme se vidět každý den. Časem začne být jeden z partnerů více či méně podezíravý, zejména, když se ten druhý stýká se svojí ex. Něco takového se stalo i Vandě.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 21. 03. 2022 07:00

Je to víc jak půl roku, co jsem musela odjet pracovně do do Mexika. S Kubou (32) jsme spolu dva roky a nechtěli jsme se rozejít. Dohodli jsme se, že zkusíme vztah na dálku. Firma mě do zahraničí vyslala jen na rok a to přeci uteče jako voda. Alespoň jsme si to mysleli.

Na začátku jsem si myslela, že to náš vztah přečká

Bohužel jsme se katastroficky zmýlili. Stačilo jen půl roku a už to mezi námi vypadá na rozchod. Je mi to velmi líto. Ráda bych všechno nějak napravila, ale podle toho, co mi Kuba provádí, náš vztah zřejmě nevydrží.

Můj odjezd do ciziny a první měsíce v ní nebyly vůbec tragické. Volali jsme si s Kubou skoro každý den. V tu dobu jsem byla neskutečně vděčná za moderní technologie, které mě dokázaly s mým miláčkem spojit i na tolik tisíc kilometrů. Bylo to neuvěřitelné a já si myslela, že tak dlouhé odloučení našemu vztahu neuškodí, možná mu dokonce prospěje.

Nakonec přišla studená sprcha

Všechno se začalo měnit po Vánocích. Už jsme neměli čas volat si každý den. Naše hovory byly sporadičtější. Buď jsem neměla večer čas já, nebo on. Nakonec to dopadlo tak, že jsme ve spojení jen dvakrát, maximálně třikrát do týdne. Postupně jsme se začali odcizovat.

Kuba tomu moc nepomohl. Nejenže mám špatný pocit z toho, že náš kontakt je omezený na minimum, teď jsem navíc začala i žárlit. Při našem posledním hovoru mi řekl, že šel na kávu se svojí bývalou přítelkyní Nikolou. Vím, že se spolu jednou za rok sejdou, byli dobří přátelé, a proto mě doteď ani nenapadlo žárlit.

Setkají se ještě jednou

Teď je ale situace jiná. Jsem od Kuby tak strašně daleko, že se bojím, aby mě v jeho očích nezačala zastupovat Nikola. Při dalším videohovoru s Kubou jsem se snažila svoje podezření potvrdit. „Tak jaký byl sraz s Nikolou?" zeptala jsem se. „Docela dobrý, nic zvláštního se nestalo, jen mě pozvala na příští týden na svoji výstavu fotek," řekl.

Hned jsem zbystřila. Není mi vůbec příjemné, že se spolu uvidí ještě jednou. Cítím, že má pozice je ohrožená. Jenže Kubovi přece nemůžu zakázat scházet se s ní. To by rozhodně nevzal dobře. A možná bych ho tím popudila natolik, že by se k Nikole mohl vrátit. Zbývající měsíce v Mexiku pro mně budou opravdovým utrpením.

Další příběhy ze života ➔

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články