Klára (31): Jednoho mlžného rána mě zaskočil tajemný muž. Jaké se mnou má úmysly, jsem zjistila na poslední chvíli

Klára (31): Jednoho mlžného rána mě zaskočil tajemný muž. Jaké se mnou má úmysly, jsem zjistila na poslední chvíli
Zdroj: Unsplash

Klára jednoho dne při cestě na nákup zažila bizarní událost, při které se ocitla v nebezpečí. Tragédii unikla doslova jen o vlásek.

David Mareš
David Mareš 10. 07. 2023 17:00

Už řadu let bydlím ve starším paneláku, odkud mám vše kousek. Lékaře, autobusovou zastávku i obchod s potravinami. Do krámu mi cesta trvá asi pět minut, přičemž pokaždé procházím přes louku, kde je vyšlapaná cestička.

Pronásledovaly mě neznámé kroky

Do obchodu jsem se vydala i onoho mlžného letního rána. Šla jsem hodně brzy, krátce před otevírací dobou, protože jsem si chtěla nakoupit jídlo do práce. V tu chvíli jsem ještě nevěděla, co mě na trase čeká. Cesta tam probíhala normálně, sehnala jsem, co jsem potřebovala, a spěchala domů.

Odbočila jsem na louku, když tu jsem za sebou zaslechla kroky. Ohlédla jsem se, nikoho však nespatřila. Přidala jsem do kroku, jenže kroky se mě držely jako klíště. Byla jsem z toho pěkně vystrašená.

Ocitla jsem se kousek od tragédie

Náhle se přede mnou začala chvět tráva a já zahlédla staršího muže s batohem na zádech a holí v ruce. Zastavil se, hleděl na mě a přitom jako by mi naznačoval prstem, abych šla za ním. Sešla jsem tedy z cesty a postupovala jeho směrem. Pak se ten člověk zničehonic vypařil a já měla co dělat, abych nespadla do jámy, jež se přede mnou objevila.

Byla pořádně hluboká, dobrých pět až šest metrů. Od tragédie mě dělily jen centimetry. Nevím, kde se ta jáma na louce vzala, každopádně jsem měla obrovskou kliku, že jsem do ní nezahučela a nepřivodila si vážné zranění. Když jsem se pak rozhlédla po okolí, po muži s batohem nikde ani stopy. Totálně rozechvělá jsem došla domů a na celý den si vzala dovolenou.

Jámu jsme s kamarádkou nenašly

Druhý den jsem vyrazila na louku s kamarádkou, hledaly jsme spolu onu jámu, ale i když jsme louku proslídily křížem krážem, po díře v zemi ani památky. Od té doby jsem do obchodu vyrazila přes louku ještě mockrát, muže s batohem jsem ale už nikdy neviděla.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články