Klára (31): Stalo se neštěstí a já jsem ztratila přítele. Nemohla jsem se s ním ani rozloučit

Klára (31): Stalo se neštěstí a já jsem ztratila přítele. Nemohla jsem se s ním ani rozloučit
Zdroj: Freepik.com

Klára si začala se ženatým mužem. Zprvu od vztahu nic nečekala, ale pak se zamilovala. Patrik nikdy nemluvil o tom, že by se rozvedl. Až po osmi letech s tím přišel sám a při romantické večeři to Kláře oznámil. Proč je dnes tedy zcela sama?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 02. 2021 08:30

Dlouho jsem udržovala milenecký vztah. Patrik byl ženatý, ale mně to nevadilo. Náš vztah trval osm let a byl plný láskyplného porozumění.

Muž na baru

Seznámili jsme se v baru, kde jsem v té době obsluhovala. V ten den jsem neměla být na směně. Kolegyně onemocněla, tak jsem za ni ten večer vzala. Zhruba v devět hodin večer si na bar sedl muž, který vypadal velmi nešťastně. Nikdy předtím jsem ho v našem podniku neviděla. Hned jsem k němu přispěchala s otázkou: „Na co máte chuť?“

Jsem trochu koketa, takže se velmi rychle seznámím. Jenže tento muž nevypadal jako většina těch zoufalců, co se ometá kolem barového pultu. Byl velmi dobře oblečený a požádal o jednoho panáka whisky. Moc mluvný nejprve nebyl, ale nakonec mu stačily dvě skleničky a už jsme si povídali.

Sice jen tak všeobecně, ale díky němu mi směna utekla velmi rychle. Bylo mi líto, když si vzal kabát a zamířil k východu. Nakonec se otočil a zeptal se, v kolik mi končí směna. Ten večer jsme šli noční Prahou a pokračovali jsme v započatém hovoru. Bylo mi dvacet tři let a společnost mužů jsem měla ráda. Od toho večera jsme se začali vídat pravidelně. Překvapila mě jeho upřímnost.

Byl ženatý

Už na druhé schůzce mi řekl, že je ženatý. Současně s tím ale přiznal, že to jeho nešťastné manželství ho přivedlo do našeho baru. Nesliboval mi, že se rozvede, a já jsem to po něm ani nechtěla. Bylo mi s ním zkrátka dobře.

Abych ho nevylekala, nikdy jsem mu neřekla, že jsem se do něj zamilovala. Nejhorší bylo vždycky to čekání, kdy zavolá, že se můžeme vidět. Nevím přesně, co doma vyprávěl své ženě, když byl se mnou, ale nezáleželo mi na tom. Dokonce jsme spolu jeli na týdenní dovolenou k moři. Vánoce jsme měli o den později. Na nic jsem se ho neptala. Jen jsem si užívala každý společný okamžik, který jsme spolu trávili.

Myslím, že právě to náš vztah utužovalo. Kdybych vyvíjela nátlak, aby se rozvedl, možná bych ho už nikdy neviděla. Jednoho dne s tím ale přišel sám. Pozval mě na romantickou večeři, kde mi řekl: „Klárko, miluji tě a chci být s tebou. Dnes večer řeknu své ženě pravdu. Podám žádost o rozvod a budeme spolu.“ Tekly mi slzy štěstím.

Rozhodl se pro rozvod

Po osmi letech našeho vztahu jsem cítila, že se blíží nový začátek. Patrika jsem skutečně milovala. Když jsme se rozloučili, popřála jsem mu hodně štěstí, aby to doma zvládnul. Naposledy jsme se políbili. On sedl do auta. Měl mi zavolat, jak to celé dopadlo. Když se neozýval další tři hodiny, znervózněla jsem.

Nechtěla jsem mu volat a dělat to horší. Samým čekáním jsem usnula. Jenže ani ráno jsem od něj neměla zmeškaný hovor. Bylo to víc než divné. Že by neposlal ani zprávu na dobrou noc? Neozval se déle jak týden.

Při jedné cestě do práce jsem zažila šok. Na místním úřadě bylo vylepené oznámení, že Patrik zemřel. Držela jsem se stěny domu, abych se neskácela k zemi. Podle data už pohřeb proběhl. Nikdo mě na něj nepozval, nikdo o mně nevěděl. Později jsem zjistila, že zemřel už ten večer, kdy jsme se viděli naposledy. Měl tragickou dopravní nehodu a domů už nedojel.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články