Klaudie (22): Kamarádka mi záviděla, tak se rozhodla, že mi něco provede. Zvolila velmi drsný způsob

žena, vlasy
Zdroj: Freepik

Klaudie měla kamarádku Lídu, která byla velmi závistivá. Téměř nikomu nepřála úspěch. Když se Klaudie zamilovala, začala trávit více času se svojí polovičkou a Lída to špatně nesla. Jednou jí Klaudie navrhla, aby si udělaly holčičí den. Lída byla kadeřnice, tak se domluvily, že jí obarví vlasy. Skončilo to pohromou. Co jí přesně provedla?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 15. 10. 2020 06:30

S Lídou jsme se znaly skoro devět let, byla to moje dobrá kamarádka. Její špatnou vlastností bylo, že nepřála druhým úspěch. To, že i já budu její oběť, mě nikdy nenapadlo.

Na pomluvy jsem si zvykla

Lída byla vždycky velmi závistivý člověk. Málokomu přála úspěch. Jakmile se měl někdo lépe než ona, zuřila, pomlouvala ho a přála mu zlé věci. To byla věc, která mi na ní velmi vadila. Protože ke mně taková nikdy nebyla, zvykla jsem si na to. Občas mě to ale ještě zvedlo ze židle. Když jsme viděly nějakou pěknou holku, hanila ji, jak to jen šlo.

Nikdy jsem se nedozvěděla, proč je taková. Zdali je to na základě nějaké špatné zkušenosti, nebo v tom byla vyložené vychovávaná. Její závist jsem začala pociťovat na sobě, když jsem poznala Romana. Byla to moje první známost. Potkali jsme se v baru, kde jsme s Lídou seděly spolu.

On oslovil mě a to byl podle mne ten problém. Hned mi začala vysvětlovat, že mu nepůjde o lásku, ale o sex. Brala jsem to tak, že mě chce jen chránit. Jenže se spletla. S Romanem se skutečně jednalo o lásku. Zákonitě jsem s ním začala trávit více času a to ji štvalo. Když někam chtěla jít, já už něco měla.

Chystala léčku

Doufala jsem, že jako dobrá kamarádka to pochopí. Snad byla sama někdy zamilovaná a ví, že spolu chceme být pořád. Snažila jsem se svůj čas dělit, ale dávala jsem přednost Romanovi. Jednou mi jí bylo vážně líto, tak jsem celou sobotu věnovala nám dvěma. Dopředu jsem ji poprosila, zdali by mi obarvila vlasy.

Živila se jako kadeřnice, takže jsem měla jistotu, že to bude skvěle provedené. Chtěla jsem být pro Romana dokonalá. Nejdříve jsme šly s Lídou na oběd a odpoledne do kina. Večer jsme měly v plánu masky na obličej a následné barvení. Byl to úžasný čas, který, jak se ukázalo, mi velmi chyběl.

Když došlo na barvení, jen mi řekla, abych si sedla a o zbytek se postará ona. Namíchala barvu. Mělo se jednat o zesvětlení blond barvy na ještě světlejší tón. Namíchala směs, která tedy velmi silně zapáchala peroxidem. ,,Neboj se, vím, co dělám. Budeš mít vlasy jako princezna, uvolni se,“ chlácholila mě přátelsky.

Chtěla, abych byla plešatá

Už po patnácti minutách, co mi barvu nanesla, mě začala svědit a pálit pokožka hlavy. Prosila jsem, že to chci smýt. Nabádala mě, abych vydržela, že budu z barvy unešená. Po dalších pěti minutách se to nedalo vydržet a letěla jsem do koupelny. Když jsem barvu smývala, ve vaně najednou plavaly chomáče mých vlasů.

Začala jsem křičet: ,,Lído, pojď sem, něco se stalo, padají mi vlasy.“ Ona stála ve dveřích koupelny a jen mi řekla: ,,To máš za to, že jsi chtěla být lepší než já. Doufám, že budeš plešatá, ty náno.“ Slyšela jsem bouchnutí dveří. Panebože! Brečela jsem nahlas. Pálila mě celá hlava.

Ta mrcha opět neunesla cizí štěstí. Díky bohu Roman to pochopil a nyní jsem zcela nakrátko a lysiny na hlavě úspěšně kryji. Lídu už v životě nechci vidět.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články