Klaudie (27): Proklela jsem svého šéfa za to, že mě vyhodil a stalo se neštěstí

Klaudie (27): Proklela jsem svého šéfa za to, že mě vyhodil a stalo se neštěstí
Zdroj: Freepik.com

Klaudie dostala v práci výpověď, kterou brala jako podraz. Zlobila se na celý svět. V afektu řekla něco, co mělo závažné následky. Podařilo se jí nakonec vše urovnat a poučila se ze své chyby?

Šárka Žižková
Šárka Žižková 29. 01. 2021 15:00

Nemám ráda problémy, snažím se s každým vycházet. Jenže se mě v práci chtěli zbavit, ne zrovna čestně, tak jsem je vnitřně proklela. Zkrátka jsem měla vztek. A vůbec mě nenapadlo, co se stane.

Vyslovila jsem přání

Ve firmě jsem pracovala už sedmým rokem. Náš šéf se ale rozhodl, že se mě zbaví. Dokonce jsem zaučovala novou sílu, ze které se vyklubala jeho kamarádka. Pro výpověď si vymyslel takový důvod, abych s tím nemohla nic dělat. Byla jsem naštvaná na celý svět. Přišlo mi to velmi nespravedlivé. Mohla jsem firmě ještě ledacos nabídnout. Moje rozpoložení neuniklo kamarádce Sabině, která mě pozvala na víkendový výlet, abych přišla na jiné myšlenky.

Jely jsme na jeden hrad, jehož okolí působilo velmi magicky. Když jsme stály na nádvoří, kde nebyla ani noha, Sabina řekla: „O tomto místě koluje legenda. Když si zde budeš něco přát, splní se to.“ V tu chvíli mě napadlo jediné: „Přeji si, aby můj šéf trpěl a aby se jeho firma rozpadla.“ Pronesla jsem to šeptem, myslím, že mi Sabina ani nerozuměla. Ulevilo se mi. Prošly jsme se a jely jsme domů.

Všude jsem viděla smrtku

Večer jsem si uvařila meduňkový čaj, protože mě trápilo spaní. Když jsem zalévala hrnek s bylinkami, zahlédla jsem v něm smrtku s kosou. Lekla jsem se tak, že jsem hrníček upustila na zem a opařila jsem si ruku. Rozhodla jsem se pro horkou koupel. Ta by mi mohla pomoci. Napustila jsem si plnou vanu. Když jsem do ní chtěla vlézt, obraz se smrtkou jsem viděla znovu.

Okamžitě jsem vodu vypustila. Sedla jsem si na roh vany a brečela jsem. Stále jsem se nesmířila s tím, že mě vyhodili z práce, a do toho se mi děje nějaká podivnost. Raději jsem si tedy šla lehnout. Sotva jsem psychicky vyčerpaná zavřela oči, znovu jsem viděla smrtku.

Zakřičela jsem do prázdného bytu: „Co to jako je?! Nech mě být! Nic jsem neudělala!“ Nakonec jsem si vzala prášky na spaní a během chvíle jsem usnula. V noci jsem se zničehonic vzbudila. Pouliční lampa mi svítila do pokoje. Když jsem se do světla zadívala, zjevila se mi smrtka. Pokojem se linul hlas, který říkal: „Ještě máš čas svoje přání změnit. Jinak to nedopadne dobře.“

Musela jsem své přání zrušit

Možná jsem jen blouznila, ale ráno jsem si zážitek pamatovala. A rozhodně jsem nechtěla svoje přání rušit. Během dne mi ale volala bývalá kolegyně a spustila: „Představ si, že šéf měl nehodu. Je v nemocnici. Možná ochrne na obě nohy. Hrozný, co?“ Nezmohla jsem se na jediné slovo.

Sedla jsem do auta a jela k tomu hradu. Vyběhla jsem na nádvoří, klekla jsem si na zem a prosila jsem všechny svaté, aby moje přání zrušili. Strávila jsem tam skoro hodinu. Uvědomila jsem si, že to byl jen vztek, který ze mě mluvil, když jsem si přála takovou hroznou věc. Šéf se nakonec na nohy postaví. Já jsem se díky výpovědi mohla začít věnovat vlastnímu podnikání. Přát druhým neštěstí se nevyplácí. Stejně se vám to vrátí. Musíme brát věci tak, jak jsou.

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články