Květa (52): Kamarádčin bývalý manžel není vůbec k zahození. Ona už zájem nemá, ale já bych si dala říct

Květa (52): Kamarádčin bývalý manžel není vůbec k zahození. Ona už zájem nemá, ale já bych si dala říct
Zdroj: Freepik

Květa je ve svízelné situaci. Začala si s bývalým manželem svojí kamarádky. Ta na něj sice dlouhé roky nadávala, ale Květe naprosto vyhovuje. Co jiný odhodí, může být pro dalšího pokladem. Otázka je, zda holkám vydrží přátelství i po této výměně...

Michaela Hájková
Michaela Hájková 11. 05. 2023 07:00

O Jardovi (56) mi Martina (54) roky vyprávěla jen to nejhorší. Brala jsem ji s rezervou, s ní to také nebylo jednoduché. Když se ti dva rozvedli, náhodou jsem Jardu potkala a slovo dalo slovo… Vídáme se dál. Jak jen to taktně říct Martině?

Rozvod byl jen otázkou času

Další večer s Martinou a další stížnosti na manžela. Podle mojí kamarádky to byl snad ten nejhorší chlap na planetě. Nebyla s ním zábava, nic sám nevymyslel, zajímal se jen o sebe a tak dále. Rozebírala i jeho chování z doby, kdy se ti dva seznámili. Kolikrát jsem si říkala, proč se vůbec brali...

Jardu jsem samozřejmě znala také. Podle mě je to normální chlap, který už si s manželkou po dvaceti letech nemá moc co říct. Věčný kutil, nadšený cyklista a samotář. Z mého pohledu hodný člověk, tak trochu „mouchy snězte si mě“. To mohlo být výsledkem samotného nefunkčního manželství. Zato Martina byla horká krev a všechno s gustem trochu přeháněla.

Přála jsem kamarádce, aby byla konečně šťastná. A ona po rozvodu vskutku ožila. Začala randit, zvelebovat si nový byt a znovu naplno žít. Já se po rozvodu tak skvěle necítila, trvalo mi roky, než jsem se vyhrabala z depresí. Záviděla jsem Martině její elán.

Pozval mě na večeři

Asi rok po jejich rozvodu jsem bloumala s nákupním košíkem po obchodě, když jsem málem vrazila do Jardy. Byl moc rád, že mě vidí, přestože jsem blízkou kamarádkou jeho ex. Nakonec jsme s taškami ještě poseděli na kafi a já zjistila, že je zábavnější, než bych čekala. Možná nepřipadal zábavný jen Martině.

Když jsme se loučili, pozval mě na projížďku na kole a já malinko zaváhala. Co by tomu řekla kámoška? Pak jsem si ale vybavila její nadšené vyprávění o posledním milenci. A na nabídku jsem kývla. Na kole jsem nejela dlouho, ráda jsem se konečně trochu protáhla. Jarda vymyslel perfektní trasu s prohlídkou hradu i zahradní restaurací. Jakýpak „neakční“ chlap?

Slunné odpoledne u řeky s vychlazeným pivem bylo dokonalé. Musela jsem uznat, že se s Jardou cítím hezky. Na nic jsem si nemusela hrát, vždyť jsme se znali deset let. Přiznal se mi, že nikoho nového nepotkal a rád by mi uvařil večeři. Šel na to celkem zhurta a to se mi líbilo.

Náš vztah zatím tajíme

Nemůžu si pomoct, Jarda je prostě poklad. Evidentně se s Martinou k sobě nehodili. Nám to klape moc hezky. Samozřejmě nejsem naivní a vím, že na začátku člověk nosí růžové brýle. Dáváme tomu čas, zatím jsme o našem vztahu nikomu neřekli.

Připravuji se na to, jak novinu oznámím Martině. Obávám se, že to naruší naše přátelství. Je to přeci jen rána pro ego. Záleží pouze na ní, jak moc bude benevolentní a odpustí si žárlivost nebo jedovaté řeči. Další nadávání na Jardu nepřichází v úvahu, protože se už jedná o mého chlapa...

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články